Hilde Crevits. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10913600-045

Hilde Crevits. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10913600-045

Uncategorized

Vlaamse overheid geeft financiële steun door coronamaatregelen

Ruben Notteboom

De Vlaamse overheid zal opnieuw schadevergoedingen geven aan bedrijven die lijden onder de coronamaatregelen. De federale regering zou vanaf maandag ook steunmaatregelen treffen. Zo wil de overheid vermijden dat bedrijven kopje ondergaan onder de financiële druk van enerzijds de stijgende prijzen en anderzijds de nieuwe maatregelen.

Opnieuw zullen sommige ondernemers hun activiteiten verplicht moeten stopzetten, wat rampzalige gevolgen heeft voor hun financiële gezondheid. De Vlaamse overheid wil daarom onmiddellijk inzetten op financiële steun. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits stelde twee maatregelen voor, het Vlaams beschermingsmechanisme en overbruggingsleningen die terugbetaald moeten worden op 2 of 3 jaar tijd.

Federale overheid zou maandag samenkomen

De overheid neemt deze keer wel voorzorgsmaatregelen om fraude te voorkomen. De grootste bedrijven kunnen slechts tot 60.000 euro krijgen en er zal veel strikter gecontroleerd worden. Het omzetverlies moet bewezen worden met btw-aangiften en een attest van een externe boekhouder die moet bevestigen dat het bedrijf schade opgelopen heeft. In totaal maakt de Vlaamse overheid 25 miljoen euro vrij.

De federale regering debatteert nog over steunmaatregelen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke beweert dat de regering zal samenkomen op maandag, maar de Vlaamse overheid wil niet wachten noch rekenen op de federale overheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Vlaamse overheid geeft financiële steun door coronamaatregelen”

  1. Die schadevergoedingen worden betaald met nieuw aangegane schulden, dewelke ooit eens door het volk terugbetaald zal moeten worden. Dit bedrag is niet meer dan een tijdelijke klever op de wonde.
    Alweer 25 miljoen euro die uitgespaard zou kunnen worden moest men in de elvendertig regeringen die ons land rijk is geen overhaaste vrijheidsinperkende beslissingen nemen.

Plaats een reactie

Delen