Voormalig Frans premier Manuel Valls pleit voor immigratiestop

Voormalig Frans premier Manuel Valls. Shutterstock (Frederic Legrand - COMEO)

Uncategorized

Voormalig Frans premier Manuel Valls pleit voor immigratiestop

Anton Schelfaut

De voormalige Franse premier Manuel Valls pleit in Grand Rendez-Vous op Europe 1 voor een immigratiestop. De assimilatie van “hen die op ons grondgebied leven is voor hem prioritair.

Valls maakt zich sterk dat we inzake immigratie op de pauzeknop moeten duwen. “De linkse republikeinen moeten kunnen praten over immigratie. Om bijvoorbeeld te zeggen dat de immigratie vandaag moet worden gestopt”, klinkt het.

Volgens Valls ligt de prioriteit bij “de assimilatie van degenen die op ons grondgebied wonen, en het feit dat zij van dit land, zijn taal, zijn cultuur en zijn geschiedenis houden”.

Verder wijst de voormalige premier op de noodzaak om “de controle over de migratiepolitiek” weer in handen te nemen, teneinde te voorkomen dat “extreemrechts de controle overneemt”. “Het zou absurd zijn om niet te begrijpen dat een groot deel van de Fransen zich zorgen maakt over de immigratie en dat het succes van met name Eric Zemmour te wijten is aan het gevoel dat er niets aan gedaan wordt”, aldus Valls.

Vastberaden migratiebeleid

In die optiek stelt Valls voor om een pauze in te lassen. “Hebben we nood aan nieuwe immigranten?”, vraagt hij zich hardop af. Concreet pleit Valls voor een vastberaden migratiebeleid. Daarbij blijft het recht op asiel behouden via de opname van buitenlandse studenten en quota voor buitenlandse arbeidskrachten, terwijl illegale migranten “gedeporteerd” worden. Daartoe wil hij een unie tot stand brengen van de “grote stromingen van het republikeinse denken”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Voormalig Frans premier Manuel Valls pleit voor immigratiestop”

  1. Heeft hij eindelijk, eindelijk ontdekt wie die moslim invasie hier bij ons in Europa organiseert ? En sponsort? Heeft hij dat van Viktor Orban vernomen ? Prachtig.

  2. Voel ik daar angst? Opportunisme om toch de macht niet te verliezen, terwijl Zemmour/ Le Pen de noodroep van de burger, politie, leger respecteren. Gelukkig doet er zich over gans Europa een kentering voor en is er geen draagvlak meer voor meer migranten en verplichte deportatie van illegalen is en noodzakelijke stap in het saneren van onze maatschappij en cultuur.

Plaats een reactie

Delen