De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Binnenland politiek

Vooruit-voorzitter Rousseau breekt lans voor Vandenbroucke: “Waarom heb je experten als je niet luistert?”

Anton Schelfaut

In De zevende dag heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau een lans gebroken voor zijn minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). “Waarom zijn er experten, als je er keer op keer niet naar luistert? Waarom is er een Overlegcomité als het niets beslist?”, vraagt Rousseau zich hardop af. “Er is geen draagvlak voor deze shitshow.”

Op de persconferentie na het Overlegcomité van afgelopen vrijdag noemde minister Vandenbroucke het compromis dat bereikt werd over de nieuwe coronamaatregelen “teleurstellend”. “Dit kon sterker, maar we gaan de maatregelen wel nauwkeurig en stipt uitvoeren”, klonk het.

Voornoemde uitspraken werden hem niet in dank afgenomen door de andere leden van het Overlegcomité – en naar verluidt ook niet door premier Alexander De Croo (Open Vld). “De premier zou zich beter zorgen maken over het slechte compromis, dan over het feit dat iemand zegt dat het slecht is”, verdedigt Rousseau zijn minister. “Je moet ook nog een beetje oprecht in de politiek staan. Een compromis verdedigen, gewoon om het compromis te verdedigen, daar doen wij niet aan mee.”

“Het mocht gerust duidelijk zijn voor de mensen dat hij verder wilde gaan”, vervolgt de Vooruit-voorzitter. “Het schouwspel van de afgelopen weken was bijzonder triestig. Het mag duidelijk zijn dat we niet in deze situatie zouden zitten, als we Frank (Vandenbroucke, red.) hadden laten doen. Als verantwoordelijk politicus kan je niet keer op keer dit compromis verdedigen.”

Scholen

Volgens Rousseau hadden er veel sneller veel sterkere maatregelen moeten genomen worden. “Waarom keer op keer dezelfde fout maken?”, vraagt hij zich hardop af. “We zien de problemen in de zorg en in de scholen. Dan moet je snel ingrijpen om de miserie voor iedereen zo kort mogelijk te houden. Het is niet omdat Weyts elke dag tweet dat de scholen open moeten blijven, dat hij ook iets heeft gedaan om ze open te houden.”

Rousseau heeft naar eigen zeggen weken geleden al geopperd om de herfstvakantie te verlengen. “Ja, ik weet welke kinderen daar de dupe van worden, maar de scholen sluiten momenteel de facto. Hoeveel scholen zijn er nog volwaardig open? Hoeveel kinderen en leerkrachten zitten er in quarantaine? Je had alle scholen op tijd een week moeten sluiten om ze daarna volwaardig voor iedereen weer te kunnen openen.”

Draagvlak

Verder hekelt de Vooruit-voorzitter dat de adviezen van de expertengroep GEMS nooit (volledig) worden gevolgd. “Waarom heb je experten als je er niet naar luistert? Je moet niet elke keer alles volgen, maar als je dat bijna nooit doet, dan wek je weinig vertrouwen. Waarom is er een Overlegcomité als het niets beslist? Er zijn uiteraard wel goede dingen beslist op de vorige Overlegcomités, maar de manier waarop toont waarom veel dingen niet werken. Ze moeten zich herpakken”, benadrukt hij.

Tot slot maakt Rousseau zich sterk dat er wel degelijk een draagvlak is voor maatregelen. “Er is draagvlak voor krachtdadig beleid, zoals Frank voorstelt. Er is geen draagvlak voor deze shitshow.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Vooruit-voorzitter Rousseau breekt lans voor Vandenbroucke: “Waarom heb je experten als je niet luistert?””

  1. “Je moet ook nog een beetje oprecht in de politiek staan”. Als je geld in brand steekt, heb je dit oprecht volkomen verspeeld, maar blijkbaar blijven mensen zulke figuren verdedigen…

  2. Conner Rousseau insinueerde in de 7de dag index te berekenen in centen in plaats van procenten. Heb ooit dit voorstel gedaan aan minister Johan Vande Lanotte uit Oostende.
    Zijn antwoord: njet ! Niet voor niets het credo van een kaviaar-socialist. En bij Vooruit zijn ze allemaal verlekkerd op kaviaar. De dag dat socialistische verkozenen zich tevreden stellen met eenzelfde parlementaire vergoeding als bij de PVDA zal ik opnieuw geloven in het socialisme.

  3. Van Ranst: “… Frank Vandenbroucke toont betrokkenheid én dossierkennis. Die kent zijn zaak tot op twee cijfers na de komma”.

    Rousseau: “Er is draagvlak voor krachtdadig beleid, zoals Frank voorstelt”.

    Hedebouw beweert dat veel partijen met PVDA willen besturen: “Bij Groen, bij Vooruit, zelfs bij PS en Ecolo”.

    De twee Vlaams-nationalistische partijen trachten vissen binnen te halen uit elkaars vijver.

    Wat hebben wij vandaag uit dit alles geleerd?
    Links groeit naar elkaar toe. Polarisatie links-rechts stijgt ten top. In Wallonië weegt MR niet op tegen de linkse partijen en in Vlaanderen worden/blijven CD&V en OVLD elfjes en verkruimelen tussen de pletwalsen van links en rechts. Nationaal moet de rechtse pletwals echter in gespreide gelederen optrekken tegen de dominante linkse flank. Vivaldi II komt om de hoek gluren, geholpen door Corona en Vlaamse ruziemakers op rechts.

    Mooie vooruitzichten voor 2024 (en erna).

  4. Waarom word altijd naar dezelfde ” experten ” geluisterd ? zij die het a zo dikwijls fout hadden . En van Rampst en Rousseau die bijde VDB verdedigen tot in het absurde : Van Rampst is ook een vrijheidshatende trotskist . En de bevolking die het beu is , tja die moet dan maar onderdrukt worden . En as ze vreedzaam betogn zullen er wel rellen uitgelokt worden om de robocops toch maar toe laten hun brutaiteit te botvieren . Rousseau is een fils a papa die meer met zichzelf bezig is en geen foute keuze kan toegeven .

  5. Mateken is weer aan het raaskallen hoor.
    Als je zijn tekst goed leest dan praat hij weer
    veel zonder iets te zeggen.
    Bovendien spreekt hij zichzelf tegen.
    Hij zou beter praten over champagne drinken op
    een yath op de middellandse zee: daar weet hij
    wel iets van.

  6. Connerke krijgt veel aandacht in die onderbrekings-show van de zevende dag. Zijn super intelligente uitspraken worden immers NOOIT onderbroken door dat onderbrekingskoppel. De gemeenschap ergert zich hoe langer hoe meer aan dergelijke tendentieuze interviews. Tot zelfs Barbara Pas moest aandringen haar zin te mogen voltooien wat leidde tot een waanzinnige kakafonie. Wat moet dat zijn als die twee zichzelf zouden interviewen op hun gekende onderbrekings-stijl?

  7. De heers- en verdeelpolitiek van Bart De Wever versterkt de linkerzijde en verzwakt Vlaanderen. Alsof dat nog niet voldoende is wordt Vlaanderen nog opgezadeld met een clown als minister-president. Jawel, Jan Jambon (N-VA) alias Guust Flater. Men zou voor minder een nationale kieskring kiezen.

  8. Waarom nog democratische verkiezingen als iemand die helemaal niet op een lijst prijkte en dus uiteraard ONverkozen tot Minister gepistoneerd “omhoogvallen” kan ? Een stunt zonder enigerlei basisdemocratisch principes, voorheen al gedemonstreerd door Kris Peeters (uit de UNIZO broek geschud) en Fluppe Muyters, vanuit VOKA gepistoneerd waarbij Bart De Wever zich als hun gedweeë butler profileerde.

  9. Een vemeende “expert”(sic) die geldverbranding wel overwoog maar net niet uitvoerde toen Tante Agusta Helicoptera de sossewieters “inzeepte” en die dan maar (tijdelijk) deserteerde uit de politiek en recent plots terug opdook als sossenrode onderzeeër (geen “yellow submarine”)

  10. Als je moedwillig enkel maar luisterd naar zogezegde experten die uw socialistische visie hoog in het vaandel dragen dan mag je toch beseffen wanneer ze door de mand vallen dat de ogen van uw kiesvee geopend worden…

  11. Mateke, waarom hou je verkiezingen als je toch niet naar de kiezers luistert? Zelfs lieden met een kwalijk duister verleden, die in een normaal land hun verbrande smoel niet meer zouden durven laten zien, zijn door uzelf rechtsreeks gebombardeerd tot gewettigde gijzelnemer van een ganse bevolking. Van Ranst met zijn verleden past perfect in dit perfide gezelschap. Je mag trots zijn op uw vivaldi-gedrocht dat enkel op de been gehouden wordt door de miserie en angst van de eigen burgers. Dat u van de jongere generatie bent, verontrust mij nog het meest, ‘mateke te klein’.

Plaats een reactie

Delen