Uncategorized

Vrouwenrechten onder druk in Afghanistan: niet alleen reizen en geen vrouwen zonder sluier in taxi’s

Redactie PAL

Sinds de machtsovername van de Taliban in Afghanistan gaat het sterk achteruit met de rechten van vrouwen. Zo mogen vrouwen nu ook niet meer alleen reizen over lange afstanden zonder begeleiding en ze moeten een sluier dragen om de taxi te mogen nemen.

Het Afghaans ministerie ‘voor de Promotie van Deugd en de Preventie van Ondeugd’ heeft onlangs nieuwe richtlijnen gepubliceerd over hoe het openbaar leven georganiseerd dient te worden. Eerder vroeg datzelfde ministerie al aan de Afghaanse televisiezenders om geen soaps en films meer uit te zenden waar vrouwen in meespelen. Daarnaast moeten vrouwelijke journalisten en presentatoren een “Islamitische sluier” aandoen wanneer ze hun job willen blijven uitoefenen. Wat precies met die sluier bedoeld wordt is niet duidelijk. Het zou kunnen gaan om een simpele sluier die het haar bedekt en wat veel vrouwen in Afghanistan al dragen, maar het zou evengoed om een hoofddoek kunnen gaan.

Taxichauffeurs

Die sluier moet nu dus ook gedragen worden wanneer men als vrouw een taxi wil nemen. De Taliban heeft taxichauffeurs namelijk opgeroepen om geen vrouwen meer te vervoeren die geen dergelijke sluier dragen. Haroun Rahimi, een Afghaans universitair docent van de American University of Afghanistan die eerder dit jaar werd geëvacueerd uit het land, heeft kritiek op de nieuwe regel. “Het zal mogelijkheden scheppen voor pesterijen en het onveilig maken van openbare ruimten voor vrouwen”, zei hij. “Taxichauffeurs krijgen nu namelijk de mogelijkheid om de lichamen en mobiliteit van vrouwen te controleren.”

Achteruitgang rechten

De Taliban zijn onlangs weer hard beginnen snoeien in de rechten van vrouwen, ondanks eerdere beloften om dat niet te doen. Zo kunnen veel vrouwen niet meer gaan werken en worden meisjes verboden om naar school te gaan. Daarnaast zijn ook protesten door vrouwelijke activisten verboden, en sinds vorige week zijn de autoriteiten begonnen met het weghalen van reclameborden waarop vrouwen te zien zijn. Het ziet er dus naar uit de er van een ‘heruitgevonden Taliban’ weinig sprake is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Vrouwenrechten onder druk in Afghanistan: niet alleen reizen en geen vrouwen zonder sluier in taxi’s”

  1. Wat kan mij het schelen war er in Afghanistan gebeurt. Laat die cultuurbarbaren toch hun prachtig geloof belijden! Maar wat hebben die Afghaanse asielzoekers, gelukszoekers, toch te zoeken in het Westen?? Weg ermee.

  2. Daar moest je geen glazen bol voor hebben om dit te voorspellen, maar Sleepy Joe had die wel kunnen gebruiken.

    ‘Promotie van Deugd en Preventie van Ondeugd’ is ook de slogan van het poco en woke ongedierte.

  3. Afghanistan was en is een islamitisch land, de nieuwe missionarissen, met de universele rechten van de mens, als nieuwe bijbel, willen zich daar gaan moeien. Laat die mensen in Afghanistan zichzelf zijn. (Waar heb ik die slogan nog gehoord?) Het Westen heeft de theocratische maatschappij achter zich gelaten. Afghanistan is nog niet zover, zoveel is duidelijk. Kijk maar naar de snelle opmars van de Taliban. Onze Westerse waarden en normen ginds opdringen heeft geen enkele zin en werkt slechts averechts. Onder de Islam wordt de vrouw bevoogd, zo is dat nu eenmaal. Ook Somers, de zogenaamde voorvechter van onze Westerse waarden en normen, erkent dat. Hij heeft geen probleem met hoofddoeken, nochtans een symbool van de verplichte onderdanigheid van de vrouw, die pas fatsoenlijk is als ze een sluier draagt. Heeft Somers al gehoord van “Me to? Dus in Afghanistan is bevoogding van de vrouw normaal. Men is daar niet in het Westen en dat vergeet men hier wel eens.

  4. De meest haatdragende en tot de dood oproepende idiote ideologie word in België gesubsidieerd door SSomers uit Mechelen, desondanks hij verklaarde om streng toe te zien op de subsidies heeft hij 12 diyanet en 4 milli gurus moskeeën geld gegeven. Zo gaan we naar Afrikaanse toestanden waar Afrikaniste tinne van der straete ons toe heen leid. Nooit word het woord extreem gebruikt als het over islam gaat maar als het over VB gaat is het steeds extreem. Koran 2/24 roept op om ongelovigen te doden, 24/31 dat vrouwen een sluier moeten dragen maar NERGENS in de koran staat het woord halal oftewel barbaars slachten en vele extreem linksen hier volgen de leugens van de islam. En onze journalistiek met zijn 600 miljoen € subsidie per jaar zwijgt als vermoord.

Plaats een reactie

Delen