Uncategorized

Waalse bioscoopketen weigert te sluiten na Overlegcomité

Wannes Neukermans

Les Grignoux, een kleine Waalse bioscoopketen met drie cinema’s in Luik en één in Namen is niet van plan om vanaf zondag te sluiten. Dat moet nochtans volgens de maatregelen die bekend raakten na het Overlegcomité van woensdag. Les Grignoux roepen de regeringen dan ook op om de “onzinnige beslissing” terug te draaien.

“Het vertrouwen is gebroken”, aldus de bioscoopketen. “Geconfronteerd met deze maatregelen die we niet meer begrijpen, geconfronteerd met deze keuze die niet gerechtvaardigd is, overtuigd en gerustgesteld door talrijke studies dat we een gezonde en veilige omgeving aanbieden voor ons publiek, hebben Les Grignoux unaniem beslist om ook na zondag open te blijven.”

Woensdag sprak onder meer Kinepolis zich al uit over de maatregelen: “Als je de strenge maatregelen bekijkt die wij vandaag toepassen, dan begrijpen wij eigenlijk niet hoe een totaalverbod op filmvoorstellingen kan bijdragen tot het voorkomen van besmettingen. Internationaal zijn er ook studies die aantonen dat het besmettingsrisico minimaal is in theater- en cinemazalen”, zei woordvoerster Anneleen Van Troos.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Waalse bioscoopketen weigert te sluiten na Overlegcomité”

  1. Je wil toch niet dat de vivaldioten die internationale studies zelf gaan lezen? Van horen zeggen is al meer dan genoeg, dan kunnen ze er in alle stilte over zwijgen en het spaart ogen en stroom voor de papierversnipperaar.

Plaats een reactie

Delen