Zuhal Demir (N-VA): "Ik geloof niet in een wereld waar Vlaams Belang Filip Dewinter buitenzet"

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Photo News

Uncategorized

Zuhal Demir (N-VA): “Ik geloof niet in een wereld waar Vlaams Belang Filip Dewinter buitenzet”

Anton Schelfaut

In een interview met De Morgen sluit Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) de deur voor een samenwerking met het Vlaams Belang. “Daar volg ik De Wever met zijn Chinese Muur”, klinkt het.

Volgens Demir valt er op vlak van migratie en integratie niet samen te werken met het Vlaams Belang. “Zij hebben een exclusief verhaal, wij hebben een inclusief verhaal”, schetst ze.

“Ik ben zelf tweede generatie, ik ben een mijnwerkersdochter”, vervolgt Demir, die wijst op het belang van taal. “Voor de tweede en derde generatie is er geen excuus: die moeten de taal perfect kennen. Maar wat die Vlaams Belangers over de eerste generatie zeggen… Die zijn wel in de mijnen moeten gaan werken hè.”

Hyperallergisch

Verder stelt Demir dat ze “hyperallergisch” is voor racisme en discriminatie. “Zo’n Sam van Rooy of Dries Van Langenhove: als mama zou ik niet willen dat Rozanne later met zo’n man naar huis komt.”

“Als kind van de cité kregen wij thuis die folders van het Vlaams Belang met een vliegtuig erop vol gekleurde mensen die werden teruggestuurd”, illustreert ze. “Ik geloofde echt wat er in die folders stond. Aan mijn ouders vroeg ik bang: ‘Wat ga ik in Turkije moeten doen? Ik kan nog niet eens fatsoenlijk Turks.’ Dat heeft me echt getraumatiseerd.”

Demir gelooft naar eigen zeggen niet in “een wereld waar Vlaams Belang Filip Dewinter buitenzet”. “Die partij wil aan de zijlijn blijven staan”, besluit ze. “Ik voel wel absoluut geen dedain tegenover hun kiezers. Die mensen voelen zich in de steek gelaten. Ook N-VA moet zich veel meer inzetten voor de meest kwetsbaren in de samenleving.”

Dries Van Langenhove (VB): “Minder migratie, minder belastingen en meer Vlaanderen”

“Wat vreemd om van Demir te horen dat ons nationalisme zogezegd ‘exclusief’ is, terwijl de N-VA nagenoeg elk mediaoptreden gebruikt om exclusieven te stellen en mensen uit te sluiten”, reageert Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove. “Je moet nochtans geen doctoraat in politicologie hebben om in te zien dat de N-VA haar Vlaamsgezinde ambities – als ze die nog hebben tenminste – eenvoudiger kan bereiken door een samenwerking met ons in plaats van met de PS, met wie ze al maanden een eenzijdige paringsdans dansen.”

“Verder is het opmerkelijk hoe groot de kloof wordt tussen enerzijds de basis en kiezers van N-VA die dit wél inzien en heel graag met het Vlaams Belang willen samenwerken, en anderzijds de N-VA-top die blijkbaar het Belgische status quo verkiest”, aldus nog Van Langenhove.

“In 2024 zal de N-VA dus voor een cruciale keuze staan: kiezen ze voor de kracht van verandering en dus voor samenwerking met het Vlaams Belang of kiezen ze voor de Vivaldi-partijen en hun beleid?”, besluit hij. “Wij willen in 2024 in ieder geval de kiezer eindelijk geven waar hij al al die jaren voor stemt: minder migratie, minder belastingen en meer Vlaanderen. En om dat te bereiken sluiten wij niemand uit.”

Sam van Rooy (VB): “Gratuit en lasterlijk”

Ook Vlaams parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) stelt in een tweet de uitspraken van Demir aan de kaak. “Ze is zo inhoudsloos en radeloos dat ze me, net zoals de linkerzijde, gratuit belastert, en er zelfs haar dochtertje bijsleurt”, hekelt hij. “En je moet weten dat ze in de wandelgangen van het parlement altijd poeslief komt doen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

33 gedachten over “Zuhal Demir (N-VA): “Ik geloof niet in een wereld waar Vlaams Belang Filip Dewinter buitenzet””

  1. Begrijpelijk dat Zuhal Demir het er moeilijk mee heeft. Ze is perfect geïntegreerd en geassimileerd in onze samenleving en ze heeft het niet voor niets gekregen.
    Alleen valt bij de allochtonen van de derde generatie te weinig animo vast te stellen om hetzelfde te bereiken. Religie speelt een veel sterkere rol hierin dan ooit voorheen.
    Over een migratiestop zouden beide nationalistische partijen het toch eens kunnen worden? Dit hoeft immers de kansen voor legaal aanwezige allochtonen niet te beknotten.

    Blijkbaar gaat BDW het rijtje af van de NV-A-ministers om stelling tegen het VB te nemen. Dit kan werken of ook niet, afhankelijk van wat leeft bij de basis en bij de kiezer. De lachende derde blijft alvast Vivaldi.

  2. Ook in de NVA zitten rotte appels net zo goed als in andere partijen, maar Filip De Winter vizeren als zijnde iemand die als politieker het verkeerd voor heeft met het imigratie beleid is niet juist, het is door het haarscherp te verwoorden hoe Fillip De Winter duidelijk maakt dat de regering niet goed bezig is, dat meer en meer Vlamingen zien dat het Vlaams Belang meer doet voor zijn eigen mensen en er veel linkse meelopers zijn die zo links zijn dat ze er krom van beginnen lopen, het zal pijn doen als in 2024 Demir zal zien dat haar partij de kiesdrempel niet meer zal halen!

  3. Natuurlijk niet en evenmin Sam Van Rooy en Dries Van Langenhove , dat heet immers “Democratie” bij betonBlok Vlamingen maar dat lijkt moeilijk te begrijpen voor kartonnen vlamingskes.

  4. Mevr Demir vergeet dat dit de wil van de kiezer het volk de democratie is niet de politiek .Als je nu correct bij de volgende verkiezingen wil handelen naar de mensen toe hetgeen nu niet gebeurd is moet je rekening houden met VB zoniet is het een schot in eigen voet .Wanneer je met andere partijen gaat samen werken weet je ook niet of het zal lukken .Meestal niet ze hebben het het al meegemaakt in de vorige regering .Iedereen verdient het voordeel van de twijfel .Dat VB geen blad voor de mond neemt is algemeen geweten.Maar ze zitten wel met de meeste punten op dezelfde lijn .Welk geen andere partij het eens is met NVA .De Vlaming wil rechts en niet links rechts

  5. De verkiezingskoorts bij nva is reeds gestart, al enkele artikels zijn verschenen om hun handen in onschuld te wassen om het cordon sanitaire toe te passen en hun postjes veilig te stellen. En die drogreden van Filip De Winter, die zie je nog maar amper. Vlaams Belang heeft nooit iets tegen vreemdelingen gehad, wel deze met een islam achtergrond waar de moslims oproepen volgens de gesubsidieerde koran (scheiding van kerk en staat?) 2/24 die duidelijk zegt dat de ongelovigen moeten gedood worden en als brandstof gebruiken ze mensen en stenen, herdenk New York op 9/11 maar dat verzwijgt demir wijselijk en zorgt voor een valse afleiding. En de kiezers die voelen dat ze in de steek zijn gelaten, die gaan van nva naar Vlaams Belang, wedden mevrouw demir dat ik in 2024 gelijk zal hebben. Eerlijk gezegd, haar artikel is wel nihilistisch maar enkel bedoeld om het VB schade toe te brengen, het was toch bart de wever die PALJAS riep op tv en niet Tom Van Grieken. Zo zie je maar wie wie voor de gek houd.

  6. Op 6/5/2022 zal het 20 jaar geleden zijn dat Pim Fortuyn vermoord werd door een extreem linkse rakker. VB beschuldigen van racisme is kort door de bocht, overal is het voor het minste racisme en discriminatie maar wie discrimineert het meest, jawel, de politiek uit eigenbelang. Vaccineren niet verplicht maar wel voor de zorg is al een goed voorbeeld. Het zijn jullie die hans van themse beschuldigen van een racist te zijn omdat hij 2 kinderen vermoord heeft, een blank en een zwart maar over dat blank kind word steevast gezwegen, dat is racisme!

  7. Zuhal Demir demagoge van dienst bij N-VA. Het inclusief verhaal van Demir en N-VA geldt voor zwarte Afrikanen en moslims maar is niet van toepassing op de Vlaams-nationalisten van het Vlaams Belang. Kan het hypocrieter? Mensen van bij ons discrimineren en demoniseren hoe laag kunnen sommige politici vallen. Hoe komt dat toch? Misschien omdat wij pacifisten zijn en dat rendeert duidelijk niet met valsspelers als N-VA.

  8. Dries,Vlaanderen staat of valt als het VB de grootste partij wordt.Ik hoop dat de Vlamingen verstandiger zijn en de weg van de NVA volgen,wel streven naar een confederaal Vlaanderen daar de onafhankelijkheid niet zal lukken,alle bevoegdheden in Vlaanderen alsook alle inkomsten en uitgaven.Als NVA-er is dit mijn standpunt en ik steun dit doel.

  9. Ik ken Zuhal als een toffe madam, die haar hart op de tong draagt, maar ze vergist zich, of ze doet alsof, want migranten zoals zij worden nooit teruggestuurd. Die kunnen we goed gebruiken. Aangepast, en met de vaste overtuiging Vlaming te zijn tussen de Vlamingen. Het gaat over de buitenlanders die een aparte samenleving willen op poten zetten in Vlaanderen. Alleen hier zijn omdat justitie een joke is en ze ongestraft misdaden kunnen plegen. Of om een islamitische staat te stichten. Ten andere Zuhal, als uw partij een coalitie sluit met VB, zal die de scherpe kantjes er wel afvijlen.

  10. Zuhal Demir wat een gezeik over die mijnwerkers, precies of zij moesten alleen werken. Wij moesten vanaf ons 14 jaar meewerken op de boerderij, vuil en gevaarlijk werk. Wij gingen niet op verlof naar de zee of op skivakantie, neen gans het verlof werken. En moeten de tweede en de derde generatie enkel perfect de taal kennen ? Welke taal ? Anciaux pleit zelfs voor Arabisch als derde taal in Brussel. Lees het boek van Lale Gül en dan weet je hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat. De resultaten van jullie inclusief verhaal zien we dagelijks. Je bent “hyperallergisch” voor racisme en discriminatie ? Uw uitspraken over Sam Van Rooy en Dries Van Langenhove neigen ook naar racisme en wat de discriminatie betreft, neem het als N-VA nu eindelijk eens op voor de dreigende uitsluiting van de niet-gevaccineerden in onze maatschappij. Ikzelf ben dubbel gevaccineerd. Vlaamse groeten.

  11. Soms breekt nood wet. VB uitsluiten betekent onverkort PS baas van dit land. Onvermijdelijk. N-VA kan wel zeggen: “wij willen samenwerken op voorwaarde van…….” Maar dan zet ze zich federaal buitenspel. Vooruit, Groen en OVLD zullen onvermijdelijk collaboreren met hun Franstalige meesters. Nog de enige reden van hun bestaan.

  12. Na De Wever en Jambon heeft nu ook Demir de ondemocratische pretentie dat ze een andere partij de les wil spellen door te dicteren wie er op de lijst mag staan en welke ideeën ze mogen hebben. Maar ja, als je in een partij zit waarvan de top zo stilaan minder ruggengraat heeft dan de gemiddelde naaktslak dan moet het pijn doen om te zien dat er in andere partijen wel nog politici met ballen aan hun lijf rondlopen.

  13. Tot in den treure toe hetzelfde verhaaltje van Demir dat ze uit de cite komt. Tjonge , wat kan die zagen ! .
    Indien N-VA zich nog Vlaams-nationalistisch wil noemen kunnen ze in 2024 niet anders dan met VB samengaan , (met Filip en met Dries) anders betekend dit het einde van N-VA.

  14. Haar bekendheid in Vlaanderen is haar duidelijk naar het hoofd gestegen. Ze raaskalt er maar wat op los vooral als ze op TV mag verschijnen en haar ‘zeg’ mag doen in de linkse regimepers. Zemir is een vrouw met een grote geldingsdrang. Dat De Wever, aan wie ze alles te danken heeft, maar oplet want mevrouw Zemir wordt zo stilaan een ongeleid projectiel. Haar inclusief verhaal, waar zij en de top van de NVA de mond van vol hebben, leidt anderzijds wel tot de uitsluiting van 1 miljoen Vlamingen. Wie gelooft die mensen nog?

  15. Dominique, NVA heeft de kans gehad en alles verloochent waar ze zogezegd voor stonden! Het enige dat ze gedaan hebben is de werkende klasse nog meer belasten! De indexsprong, werken tot 67, afschaffen van de woonbonus, RV verhogen naar 30%, kan jij mij even tonen waar dat staat in dat dikke boek met hun verkiezingsprogramma? Ik zal het u zeggen, het staat er NIET in! Ik heb dat boek namelijk ook gehad en ik was ook 3 dagen op die grote vergadering in Antwerpen! Ik had ook een lidkaart van NVA, tot ik geconfronteerd werd met het feit dat NVA iedereen heeft voorgelogen! En dus heb ik mijn lidkaart gelegd waar ze thuishoort, namelijk in de vuilbak!

  16. De troef die BDW hoopt uit te spelen met Zuhal Demir in het energiedebat wordt stilaan precair. Zij had er beter aan gedaan te zwijgen, het zou haar geloofwaardigheid gediend hebben. De commentaren wijzen er tot nu toe op dat de strategie van BDW dreigt te mislukken. Laat Demir verdienstelijk blijven op het energiefront en geen tweede front openen tegen de andere Vlaams-nationalistische partij, want dat verzwakt haar slagkracht.

  17. Nog een , die VB in het cordon steekt (na BDW, JJ, TFrancken, Bourgeois,….). NVA treedt toe tot de partijen , die niet met VB willen samenwerken, maar wel 488 keer zeggen dat ze het signaal van deze VB-kiezer begrepen hebben en er gaan aan werken zodat VB verschrompelt. NVA is groot geworden met dit werken aan beterschap voor Vl. sinds 2014 . Hebben jullie de kracht van Verandering al gevoeld. De andere partijen werken er al aan sinds 1999 (de 5 vlaamse revoluties). Als het zo verder gaat heeft stemmen geen zin meer maar kan je toch strijdend ondergaan door VB te stemmen.

  18. Sinds 2014 heeft Bart De Wever de communautaire eisen van N-VA afgevoerd. Is dat het streven naar confederalisme waarop u alludeert? De Vlamingen hebben zes staatshervormingen in de steigers gezet en wat hebben die finaal opgebracht, met uitzondering postjes om zich te verrijken op de kap van de belastingbetaler? Quid confederalisme? Wat is precies de meerwaarde voor de modale Vlaming? Daar horen we de N-VA’ers nooit over piepen. Voor een goed begrip: een ondemocratische staatshervorming zonder referendum en inspraak van het soevereine volk daar zeg ik NEE tegen.

  19. In een normaal land had iemand als Demir niet eens in de regering kunnen komen, of zelfs maar verkozen kunnen worden. Ziet u al een blanke, van oorsprong autochtone Belg deelnemen aan de regering in Turkije, Abu Dhabi, Qatar of Saoedi-Arabie? Ik niet. En dan hier over de gewaardeerde heer Dewinter oproer komen kraaien. Nog afgezien van het feit dat deze moslims ook nog eens industrie wegjaagd en boeren en bouwbedrijven kapot maakt.

  20. Jammer dat zoveel scheldwoorden deze berichten aan het adres van mevrouw Demir ontsieren. Ik had liever sterke argumenten gelezen. Het gezamenlijk doel is de autonomie van Vlaanderen. Die is boven al het andere belangrijk. Als nu echt de samenwerking tussen VB en NVA niet mogelijk is, dan moet de NVA maar weigeren deel te nemen aan een regering als die niet ONMIDDELLIJK EN ZONDER VERWIJL en dus met miskenning van de Belgische grondwet, deze volledige autonomie in haar programma inschrijft. Wat haar op de Vlaamse tanden zou de NVA wel sieren;.

  21. Demir, loop niet in de val van de regimepers met haar linkse persmeute! Ze willen jou alleen woorden in de mond leggen die tot doel hebben de rechtse Vlamingen uit elkaar te krijgen.

  22. Het is een kwestie van cultuur en goede wil, er lopen hier veel te veel illegalen onwettelijk rond en teveel gedoogde die zich niet kunnen of willen aanpassen aan onze westerse beschaving. Die horen hier niet! Demir is een grote dame omdat ze zich perfect integreerde, assimileerde of inleefde en zij heeft recht op haar mening gedeeltelijk vertroebeld door haar afkomst, net als een meerderheid van Vlamingen en daarvoor Europeanen het hebben gehad met de incompatibele moslimcultuur/religie/godsdienst. Of ze het leuk vindt of niet we gaan in de toekomst selecteren wie mag blijven en wie niet. Denemarken, een socialistische regering, stuurt nu al allochtone criminelen naar Kosovo om hun straf uit te zitten en daarna terug gezonden naar hun thuisland, dwingt vreemdelingen tot verplicht werken en voorzien in eigen behoefte en enkel kans op een verblijf mits aanvraag buiten Denemarken. En laat dat niet het enige land zijn dat het licht niet meer kon ontkennen.

  23. De Zionisten beschouwen de Palestijnse territoria als exclusief territorium voor kolonisatie door Israëlische-Joodse burgers. Analoog aan die politiek etnische filosofie opent Zuhal Demir en haar asiel- immigratiepartij, N-VA, de deuren van Vlaanderen voor immigranten/kolonisten uit de derde wereld. De verkaveling van Vlaanderen, ondersteund door N-VA, ten voordele van legioenen vreemdelingen uit de derde wereld vormen een bedreiging voor de Vlaamse en Europese gemeenschap. Als nationalist heb ik altijd het zelfbeschikkingsrecht van alle volkeren verdedigd, ook van het Joodse volk nota bene. Uiteraard geldt dat ook voor de politieke, sociale, en culturele rechten van de Vlamingen die in verdrukking komen door de massa invasie van vreemde volkeren. Kortom beschouw ik het asiel- en immigratiebeleid van Vivaldi en N-VA als een begin van een culturele genocide. Die nefaste asiel- en immigratie politiek vormt een politieke splijtvlam. In een democratische samenleving zou een democratische staat daar conclusies uittrekken (zie Denemarken) en minstens een referendum organiseren. Maar neen, Bart De Wever en co handelen als tirannen en behandelen de Vlamingen en de Belgen als een zooitje analfabeten en niet geëmancipeerde burgers wiens opinie irrelevant is. Ik roep op om het Führer befehlt niet te volgen.

Plaats een reactie

Delen