Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Uncategorized

39% van de Belgen wil onmiddellijke afschaffing van alle coronamaatregelen

Redactie PAL

Niet minder dan 39% van de Belgische bevolking wil dat ons land Denemarken en het Verenigd Koninkrijk achterna gaat, en dus alle coronamaatregelen afschaft. Dat brengt Het Laatste Nieuws. Er zijn wel grote verschillen per regio.

Onderzoeksbureau Ipsos zette een enquête op waar 1.523 18-plussers bevraagd werden naar hun motivatie om de coronamaatregelen te blijven volgen. Daaruit blijkt dat 33 procent van de Vlamingen wil dat de regering alle coronaregels laat vallen, terwijl dat in Wallonië bijna de helft van de bevolking is (48 procent). Daarbij zijn er ook grote verschillen per leeftijdscategorie. Niet geheel onlogisch is het vooral de jongere bevolking die zo snel mogelijk terug wil naar het oude normaal. 49 procent van de mensen die jonger zijn dan 45 wil dat men stopt met de veiligheidsmaatregelen, terwijl dat bij de 45-plussers slechts één op drie is.

Wanneer men vraagt of de regels op 1 maart losgelaten moeten worden, dan stijgt het cijfer dat akkoord is met een totale afschaffing van de regels zelfs tot 48 procent. Opnieuw zijn daar wel grote verschillen per regio. Zo wil 44 procent van de Vlamingen op dat moment terug naar het normale leven, terwijl dat bij de Franstaligen om 54 procent van de mensen gaat.

“Minder kans op ernstige ziekte”

Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (Ugent) volgt al twee jaar lang de motivatie van de bevolking om de regels te volgen op, en is niet verwonderd door de resultaten van het onderzoek. “De motor van de motivatie is de kans op ernstige ziekte. Net die kans is gedaald”, verklaart Vansteenkiste. “Mensen willen hun geliefden beschermen, maar nu horen we voortdurend dat de druk op intensieve zorgen gestaag afneemt. Heel wat Belgen zien de noodzaak en zinvolheid van de maatregelen dan ook niet meer in.”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “39% van de Belgen wil onmiddellijke afschaffing van alle coronamaatregelen”

  1. Voor en tegenstanders en niemand die spreekt over een democratisch referendum. Raar volk de Franstaligen en Vlamingen. Het verbaast mij dat het liberale autocratisch regime alsnog peilingen gedoogt.

Plaats een reactie

Delen