Afghaanse vluchtelingen op de luchthaven van Melsbroek (Photonews)

Afghaanse vluchtelingen op de luchthaven van Melsbroek (Photonews)

Uncategorized

70 extra vluchtelingen uit Afghanistan komen naar België

Maarten Sirre

België zal binnen afzienbare tijd 70 extra vluchtelingen uit Afghanistan opnemen, zo meldt de VRT. 34 van die mensen zijn vandaag al geland in de luchthaven van Zaventem. Het zou gaan om mensen die niet in het bezit zijn van de geldige reisdocumenten, die via de veilige landen Pakistan en Qatar naar België zijn overgevlogen.

Naar verluidt gaat het om zowel mensen met de Belgische nationaliteit als Afghanen die wegens samenwerking met de Belgische Defensie of wegens mensenrechten-activisme recht zouden hebben op Belgische bescherming. Verantwoordelijk voor de evacuatie zijn de ministeries van Defensie, Buitenlandse Zaken en Asiel en Migratie. In de maand augustus van vorig jaar evacueerde de Belgische staat reeds 1.000 mensen uit Afghanistan, dit naar aanleiding van de triomferende taliban die Kaboel toentertijd aan het innemen waren.

Vier maanden na overwinning taliban

Opmerkelijk is dat de evacuatie nu pas, een volle vier maanden na de overname van de islamistische taliban, heeft plaatsgevonden. De groep van 70 man is zelf eerst naar buurland Pakistan kunnen vluchten, waarna een eerste deel van 34 man naar de rijke oliestaat Qatar werd gevlogen, om ten slotte in België aan te komen. De overige 36 zullen “één van de komende dagen” volgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “70 extra vluchtelingen uit Afghanistan komen naar België”

  1. Als die vluchtelingen niet in islamitische landen willen blijven zou je verwachten dat ze er hun godsdienstige draai niet kunnen vinden, tenzij het om misdadigers gaat, wat ik niet wil beweren.
    Dit houdt in dat ze zich hier moeten schikken naar de wetten en gewoonten, maar dit lijkt voor ‘onze’ regering de geringste van haar zorgen te zijn.

  2. en waarom is dat opnieuw Belgie’s verantwooordelijkheid? Is dat geen Europese aangelegenheid waarover ook andere Europese landen een zeggingschap hebben alsook een verantwoordelijkheid? Waar is die Europese solidariteit?

  3. Ware het de koude oorlog, we zouden ze wekenlang ondervragen om te weten of er dubbelspionnen tussenzitten. Ik ken iemand die voor de val van de muur naar het Westen vluchtte 50 jaar geleden. Ik weet waarvan ik spreek, weliswaar uit tweede hand.
    Nu gaan we er heel naïef van uit dat ze allemaal onze Westerse levensstijl en waarden aanhangen.
    Ik ben het er mee eens dat we onze mensen moeten redden, maar ik ben niet naïef. Er zitten zeker dubbelspionnen tussen al diegenen die we redden. Gewoon de wet van de grote getallen. En dubbelspion in casu is mensen die overdag voor ons werkten en des avonds voor de Taliban.

  4. Betaal maar belastingen om dat allemaal te kunnen blijven financieren, al die gepensioneerden die een halve appel en kwart ei pensioen toegesmeten krijgen na een lange loopbaan economisch productief bijgedragen te hebben tot het BNP. Onthouden en met opgestoken middenvinger electoraal vonnissen in 2024 , want “electorale wraak is zoet”

  5. Weer 70 nieuwe sociale woningen en een massa uitkeringen. Over 2 jaar is die 70 maal 7 geworden door gezinshereniging en zo blijven we maar armoede importeren dat dan nog een cultuur aanhangt dat haaks tegenover dat van ons staat.

  6. als ze hier willen blijven moeten er twee voorwaarden aan verbonden zijn,sterilisatie van de vrouwen en castratie van de mannen,.Zo niet,terug,hier zullen ze toch maar kweken als ratten

  7. Euh Nachtbraker, als je naar onze centrumsteden (waar het gros van de vreemdelingen verblijft) gaat kijken en het aantal moskeeën daar telt is Vlaanderen al lang een islamitisch land. Alleen met het verschil dat ze hier niet hoeven te werken voor hun inkomen, de optelling is mijns inziens dan snel gemaakt:-)

Plaats een reactie

Delen