Aantal migranten dat in Italië aankwam in jaar tijd verdubbeld

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Aantal migranten dat in Italië aankwam in jaar tijd verdubbeld

Anton Schelfaut

In 2021 zijn in totaal 67.040 migranten aangekomen in Italië, tegenover 34.145 in 2020. Dat blijkt uit cijfers van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, waarover Sud Ouest bericht.

Toch is dat nog altijd minder dan in het recordjaar 2016, toen maar liefst 181.436 migranten in Italië van boord gingen.

Afgelopen vrijdag werden nog eens 440 migranten gered door een schip van de Duitse ngo Sea-Watch. Het schip, dat sinds november 2017 voor de kust van Libië patrouilleert, is een van de vele die door ngo’s worden gecharterd om migranten te redden die in geïmproviseerde bootjes de Middellandse Zee willen oversteken.

Eerder deze week verleende het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken de Geo Bartens, gecharterd door Artsen Zonder Grenzen (AZG) en met 558 migranten aan boord, toestemming om aan te meren in de Siciliaanse haven Augusta.

In 2021 zijn meer dan 114.500 migranten erin geslaagd om Europa over zee te bereiken, vooral via Italië, Griekenland, Spanje, Cyprus en Malta. Dat blijkt uit cijfers van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN (UNHCR), waarover Sud Ouest bericht. Daarmee ligt het aantal aankomsten over zee hoger dan in 2020, toen 95.031 aankomsten werden geregistreerd. In 2015 waren dat er meer dan 1 miljoen.

De UNHCR schat dat vorig jaar 1.839 mensen zijn omgekomen of vermist raakten bij een poging om de oversteek te maken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Aantal migranten dat in Italië aankwam in jaar tijd verdubbeld”

Plaats een reactie

Delen