Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Uncategorized

Afschaffing Senaat: Vlaams Belang en N-VA verwachten concrete stappen van Open Vld

Anton Schelfaut

Vlaams Belang en N-VA reageren tevreden, maar ook enigszins wantrouwig op het pleidooi van Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld) voor de afschaffing van de Senaat.

In een interview met Het Nieuwsblad hebben Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose dit weekend een spoedige afschaffing van de Senaat bepleit. Daartoe wil D’Hose vóór de verkiezingen van 2024 een concreet plan op tafel leggen.

“Het mag niet bij woorden blijven”, reageert Vlaams Belang-fractievoorzitter in de Senaat Guy D’haeseleer“Na de woorden moeten er ook daden volgen, want de Senaat is een nutteloze praatbarak en kost de belastingbetaler handenvol geld.”

D’haeseleer wijst erop dat het Vlaams Belang al meermaals de afschaffing van de Senaat bepleitte, maar daar werd vanuit liberale hoek steeds meewarig over gedaan. “Dit is dan ook een flinke bocht die Open Vld neemt, een bocht die wij weliswaar begroeten, maar waarvan men zich kan afvragen of die niet eerder door populisme of door een andere, verborgen agenda, dan wel door reële intenties wordt ingegeven”, aldus nog D’haeseleer.

Gebrek aan daden

De N-VA herinnert er op haar beurt aan dat ze al jarenlang consequent pleitbezorger is voor de afschaffing van de Senaat. N-VA-fractieleider in de Senaat Karl Vanlouwe steunt de oproep van Open Vld, maar hekelt meteen ook het gebrek aan daden. “Ik hoor voorzitter D’Hose graag pleiten voor de afschaffing van de Senaat. Maar ik stel enkel vast dat haar partij geen concrete stappen onderneemt om die afschaffing te realiseren. Ik kan alleen maar hopen dat het Open Vld deze keer menens is, en dat het meer zijn dan holle woorden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Afschaffing Senaat: Vlaams Belang en N-VA verwachten concrete stappen van Open Vld”

  1. Senaat afschaffen en in de Kamer hebben ze al de zwijgplicht ingevoerd. Wat blijft er dan nog over? De dictatuur van de partijvoorzitters. Vervolgens de scheiding der machten afschaffen, want is nu a gepolitiseerd tot op het bot. De Nieuwe Orde komt eraan.

  2. Verkiezingen zijn in aantocht, de TRADO maffia gaat weer veel beloven! Goede tekenen wel, ze zullen hun broek op de enkels steken net zoals bij VIVALDI om in de Vlaamse te kunnen blijven… Benieuwd naar CDnV nu, wat zij er voor over zullen hebben.

    Maar VB en NVA hebben dit al in hun programma dus in 2024 of hopelijk eerder is er hiervoor al een meerderheid!

  3. Egbert de Leugenaar en Stephanie de Lege Doos gaan de senaat afschaffen ! Wat gaan ze met die senatoren dan doen, ze betalen om niets te doen. Trouwens de zogezegde miljoenenbesparingen door afschaffing van de senaat kan Ketir dan extra verbrassen voor een van haar buitenlandse avonturen.

  4. Als compensatie voor het afschaffen van de senaat, want zo gaat dat hier in den belZIEK, eis ik een afschaffing van de cumul, dat is zeer redelijk vind ik zelf. Zo zijn er plots twee problemen opgelost ten voordele van de burger.

  5. Wordt dit de volledige en algehele staatshervorming van 2024? De paradigma shift? Extra centen voor het zuiden van het land in ruil voor een afschaffing van de senaat?

  6. Zou “senaat” nu van “senex” (wijze ouderling) of van “seniel” komen ? Als het inderdaad van het Latijnse begrip “senex” zou komen, wat doet een snotneus als J.J. De Gucht (junior) er dan ?

  7. Laat u maar belastinggeld afpersen enn aftroggelen ter betaling van 40 democratisch verkozen senatoren en nog eens bovenop zelfs 21 “gemeenschapssenatoren”, politieke vriendjes , ONverkozen, maar aangeduid door de (overbodige) “Gemeenschappen”, waaronder de alom als ” den Bleiter” bekend staande politieke kameleon die van partij naar partij hobbelde en ook elders als “Ansjoviske” beroemd werd.

Plaats een reactie

Delen