Uncategorized

Alec Baldwin noemt familie gestorven marinier “January 6 rioters”

Redactie PAL

Alec Baldwin, de acteur die vorig jaar tijdens filmopnames een cameravrouw doodschoot, komt opnieuw in de problemen. Dat brengt Fox News. Hij heeft namelijk de zus van een overleden marinier valselijk beschuldigd van deelname aan de bestorming van het Capitool.

De marinier in kwestie heet Rylee McCollum. Hij stierf vorig jaar op de luchthaven van Kaboel toen een zelfmoordterrorist zich opblies. De jongeman, op dat moment slechts 20 jaar oud, hielp daar bij de evacuatie van Amerikaans personeel toen de Taliban de macht in het land overnamen.

De zus van Rylee, Roice McCollum, plaatste kort na het overlijden van haar broer een bericht op Instagram. Daarin gaf ze aan geld in te willen zamelen en vroeg ze om donaties om de weduwe en baby van Rylee financieel bij te staan. Baldwin had deze post gezien, en maakte 4500 euro over aan de familie van de gesneuvelde marinier.

Betoging op 6 januari

Op 6 januari van dit jaar plaatste Roice opnieuw een foto op Instagram. Deze keer was te zien hoe ze met een ‘Make America Great Again’-pet tussen heel wat andere Trump-aanhangers staat. Onder de foto plaatste ze het opschrift “Throwback”, wat aangeeft dat de foto een jaar eerder werd genomen. President Trump gaf op dat moment een toespraak aan het Capitool. Later draaide deze bijeenkomst uit op de nu beruchte bestorming van het gebouw.

Ook deze foto kreeg Baldwin te zien. Hij reageerde onder de foto “Ben jij niet dezelfde vrouw aan wie ik 4500 euro heb overgemaakt voor de vrouw van je overleden broer, die voor ons land heeft gevochten en is gestorven?” Daar stopte het niet, want hij stuurde ook privé-berichten naar de vrouw. “Wanneer ik het geld overmaakte voor je overleden broer, uit respect voor wat hij voor ons land heeft gedaan, wist ik niet dat jij een relschopper was.”, stelt Baldwin in één van de berichten. Daarop reageerde Roice “dat protesteren toegestaan is en dat ze verder niets had misdaan.”

Rechtszaak

De familie McCollum is niet zinnens om het daarbij te laten. Baldwin besliste namelijk om de foto van Roice te delen op zijn pagina, en in het bijschrift noemde hij haar een “opstandeling”. Zoals te verwachten kreeg Roice daarna heel wat dreigende berichten. Baldwin heeft dan ook meer dan 2.4 miljoen volgers op Instagram. Zo waren er mensen die reageerden “dat je broer gekregen heeft wat hij verdiende”.

Concreet wordt hij aangeklaagd voor laster, inbreuken op de privacy en het bewust veroorzaken van emotionele schade. Om die reden wil de familie nu een vergoeding van 22 miljoen euro van Baldwin. “Baldwins opmerkingen waren vals, schandalig, lasterlijk, onverantwoordelijk, wraakzuchtig en hebben de eisers ernstige emotionele schade berokkend. In plaats van zich te kunnen concentreren op het rouwen om de dood van Rylee en het opvoeden van zijn pasgeboren dochter, vrezen de eisers en hun gezin nu voor hun leven.”, laat hun advocaat weten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Alec Baldwin noemt familie gestorven marinier “January 6 rioters””

  1. Dat soort als Baldwin denken dat alles hen toegelaten is. Het probleem met Hollywood-acteurs en bij uitbreiding media-bekendheden is, dat ze hun liederlijke levenswandel menen te moeten compenseren/versluieren door vlagen van ‘goedheid’, dus poco en woke linkserigheid.

  2. Baldwin is een omhoog gevallen ‘liberal’ uit het corrupte hollywood. Spijtig dat nog heel veel Vlamingen, ook nationalisten en patrioten, zich laten inpakken door de propaganda uit Hollywood. Klagen over energieprijzen, maar wel dure tickets kopen bij kinepolis … Hoog tijd dat we ons cultuurbudget spenderen aan Europese films.

  3. Als je nu in de Ned.wikipedia kijkt, zie je weer een andere uitleg over zijn fameuze schietincident op 21 okt 2021 : “Baldwin … op een filmset … met een vuurwapen … om te OEFENEN vóór de opname … EEN SCHOT HAD GELOST.” Dus het was dan NIET “per ongeluk afgegaan” ? (de Eng.wikipedia is minder expliciet of duidelijk). Hierover heeft hij nog niet het “achterste van zijn tong laten zien”, of gelogen ? Lees verder in Wikipedia, en ontdek welke incidenten hij nog heeft veroorzaakt, en waar hij voor staat (x-links is mijn conclusie), o.a. wat hij heeft gedaan tegen de voorzitter van het gerechtelijke onderzoek ivm de (mogelijke) impeachment van Bill Clinton …

Plaats een reactie

Delen