Ali B. Foto Instagram, achtergrondfoto Shutterstock.

Ali B. Foto Instagram, achtergrondfoto Shutterstock.

Uncategorized

Ali B: van ‘knuffelmarokkaan’ tot mogelijke verkrachter

Maarten Sirre

De beschuldigingen aan het adres van Ali Bouali rond het schandaal van The Voice of Holland hebben zware gevolgen voor zijn reputatie. De nummers van de hiphopartiest worden niet meer op de Nederlandse radio gedraaid en zijn boek wordt uit de schappen gehaald. Zijn ooit zo positieve imago en succesvolle carrière lijken verleden tijd.

De Marokkaans-Nederlandse rapper Ali B zegt dat hij, voor het verschijnen van de spraakmakende reportage van ‘BOOS’, niet bekend was met de daarin genoemde misverstanden. Hij geeft toe meerdere affaires te hebben gehad de laatste tien jaar, maar beweert dat er van machtsmisbruik geen sprake was. De 40-jarige Bouali meent zich niet publiekelijk te kunnen verweren en spreekt van een “trial by media.”

Flinke klappen voor carrière

Nu er nog onzekerheid is over de gepleegde feiten heeft de Nederlandse publieke omroep besloten om nu geen liedjes van Ali B en bevriende zanger en medeverdachte Marco Borsato meer te spelen. Opvallend is dat de commerciële zenders in handen van Talpa nu ook geen liedjes meer zullen inplannen van de twee artiesten. Talpa was namelijk het bedrijf waaronder Ali B en Marco Borsato werkten in het programma The Voice. Ondertussen wordt ook de verkoop van Bouali’s boek ‘De Ali B-methode‘ stilgelegd door uitgeverij Maven Publishing.

Andere bekende Nederlanders reageren geschokt op de onthullingen van BOOS. Zo zegt Gordon, die zelf in het verleden betrokken was bij The Voice, te hopen “dat diegene die dit op hun geweten hebben en hiermee een smet hebben geworden op de eerzame taak als jurylid, hun verdiende straf zullen krijgen.” Ook artiesten als Anouk en Claudia de Breij laten zich negatief uit over onder andere Ali B.

Knuffelmarokkaan

Ali B was in de jaren 2000 bekend geworden als rapper. Hij kreeg snel het imago van een welbespraakte, vriendelijke Marokkaan die niet voldeed aan de stereotypes die rond die groep bestaan. Dit leverde hem de bijnaam ‘Knuffelmarokkaan’ op. Hij in de jaren uitgegroeid tot een niet te missen persoonlijkheid in de media en de cultuursector. Zo presenteerde hij televisieseries als ‘Ali B op volle toeren’ en trad hij op als komiek.

Hij veroorzaakte doorheen de jaren meerdere malen controverse. Zo noemde hij zwarte leden van een publiek negers en kwam hij in opspraak nadat hij homo’s “flikkers” noemde. Zelf zou hij echter in het verleden ook last hebben gehad van discriminatie, iets waarvan hij “soms nog emotioneel van kan worden“.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Ali B: van ‘knuffelmarokkaan’ tot mogelijke verkrachter”

  1. Oei, en mij werd in de regime pers steeds voor gehouden dat dit soort mensen de liefste, de braafste en de beste mensen waren uit onze samenleving. Bij ons vervolgen ze zelfs voor grootschalige fraude met belastinggeld niet eens dergelijke mensen (El kouakibi), waarom dan deze krullenbol de duivel aandoen om eens in de borsten te knijpen van meisjes? Moest een blanke heteroman zoiets doen, dan pas zou het gerecht in actie komen, en misschien wordt zelfs terug geholpen om hem te zelfmoorden (JC).

  2. In de huidige maatschappij is seks alom tegenwoordig, ze kunnen er niet over zwijgen. Je wordt als abnormaal beschouwd als je niet op tijd begint te “seksen”, enzovoort. “Sekswerkers” worden stilaan als sociale werkers aanzien die we hard nodig hebben. Dan moet je niet verwonderd zijn dat er figuren opstaan die hun omgeving als één grote seks-speeltuin zien. In het bijzonder bij mensen die macht hebben over anderen.

Plaats een reactie

Delen