Illustratieve foto Shutterstock.

Illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

Amerikaanse man krijgt geen harttransplantatie “omdat hij vaccin weigerde”

Ruben Notteboom

Een Amerikaans ziekenhuis heeft een hartpatiënt van de wachtlijst gehaald en geweigerd voor een harttransplantatie, mede omdat hij niet gevaccineerd zou zijn tegen het coronavirus.  

De 31-jarige DJ Ferguson moet zo snel mogelijk een harttransplantatie ondergaan. Het ziekenhuis ‘Brigham and Women’s Hospital’ in Boston, in de Amerikaanse staat Massachusetts, heeft hem echter van de lijst gehaald. Volgens zijn vader, David, heeft het ziekenhuis dat gedaan omdat Ferguson niet gevaccineerd is.

Volgens ziekenhuis speelde het vaccin een rol, maar was het niet de enige reden

Het ziekenhuis ontkent dat dit de enige reden is. In een statement aan BBC geeft het ziekenhuis meer uitleg. “Door het tekort aan beschikbare organen doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de patiënt die het orgaan krijgt de hoogste kans heeft op overleven.” Een vertegenwoordiger verduidelijkte dat dit betekent dat “het coronavaccin en de levensstijl belangrijke factoren zijn.”

Dat wil dus zeggen dat het ziekenhuis impliceert dat de levensstijl van Ferguson ook te maken zou kunnen hebben met de beslissing om hem geen transplantatie te geven, maar het coronavaccin speelt zeker ook een rol. Volgens het ziekenhuis staan er 100.000 mensen op de wachtlijst en de meesten zullen geen transplantatie krijgen binnen de vijf jaar door het tekort aan organen. De beslissing was dus niet persoonlijk volgens het ziekenhuis. Enkel de meest geschikte en gezondste kandidaten, die dus ook gevaccineerd zijn, krijgen voorrang.

Genetische hartproblemen

Ferguson heeft genetische hartproblemen waardoor zijn longen met bloed en vloeistof vullen volgens zijn GoFundMe. Over de levensstijl van Ferguson, zoals zijn BMI, of hij al dan niet rookt of drinkt… is weinig bekendgemaakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Amerikaanse man krijgt geen harttransplantatie “omdat hij vaccin weigerde””

  1. het vaccin dat voor hartproblemen kan zorgen en word afgeraden voor hartpatienten is dus een van de redenen dat deze man geen nieuw hart krijgt?
    moest ie dat spuitje gepakt hebben was ie waarschijnlijk al dood ….

Plaats een reactie

Delen