Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Bart De Wever: “Je kunt in dit land geen beleid meer voeren”

Anton Schelfaut

In een interview met Het Nieuwsblad stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever de gang van zaken op het federale niveau aan de kaak. “Ik kan goedgemutst uit Antwerpen vertrekken, en depressief zijn als ik in Brussel aankom”, hekelt hij.

“Ik vind het verschrikkelijk wat er nu federaal gebeurt”, steekt De Wever van wal. “Vreselijk. Ik ben echt razend.”

De Wever erkent dat het “niet fijn” is om als grootste partij in de oppositie te zitten, maar zijn frustratie zit naar eigen zeggen dieper dan dat. “Het immobilisme, het feit dat we over geen enkel thema nog iets beslissen, niet over energie, niet over de begroting, de vergrijzing, de pensioenen, de inflatie, dat we zo maar wat rond lijken te dobberen.”

Dweil van een dweil

Volgens De Wever stond in de zomer van 2020 een regering met de PS in de steigers, die in Wallonië “de geesten moest laten rijpen om een confederale omslag mogelijk te maken”. “Concrete mensen hebben daar ook concrete beloftes over gedaan. Maar die zijn niet nageleefd, en daar is een historische kans mee verloren”, hekelt De Wever. “Alexander De Croo zei dat hij een dweil zou zijn als hij in een Vivaldi-coalitie zou stappen. Hij deed het toch. En wat moet ik Lachaert dan noemen? Een dweil van een dweil?”

Toch ontkent de N-VA-voorzitter dat hij rancuneus is. “Ik zou het rancuneus noemen als ik zelf premier had willen worden. Maar dat interesseert me niet. Ik heb het gevoel dat de historische opportuniteit weg is, dat de tweede deur voor uiterst rechts nu helemaal openstaat. Ze hebben mijn trein doen derailleren en ik weet niet of ik die ooit nog op de rails krijg.”

Tot slot wijst De Wever op de slechte sfeer in de Wetstraat. “Er zijn weinig collega’s die zich goed voelen”, besluit hij. “Je kunt in dit land geen beleid meer voeren. Je krijgt sommige zaken niet opgelost omdat je met te veel actoren en niveaus aan tafel zit. Je kunt aan de burger niet meer uitleggen wat je op federaal niveau eigenlijk aan het doen bent.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

30 gedachten over “Bart De Wever: “Je kunt in dit land geen beleid meer voeren””

  1. Toch wel , het Viv-Aldi WANbeleid is toch ook een variant van… “beleid”. Ons electoraal vonnis volgt in 2024 onder het moto “electorale wraak is zoet”, dan zullen we eindelijk kordaat kunnen terug stampen tot het Systeem kraakt in zijn tricolore voegen ! De kartonnen vlamingskes zullen ze op staan te kijken terwijl BetonBlok Vlamingen met opgestoken middenvinger in het stemhokje stoom aflaten.

  2. Bah bah! De Wever hoe kun je zei hypocriet zijn?!
    “Ik heb het gevoel dat de historische opportuniteit weg is, dat de tweede deur voor uiterst rechts nu helemaal openstaat. Ze hebben mijn trein doen derailleren..” ??
    Je hebt godverdomme houtblokken op de rails gelegd door je oerdomme uitspraken en alle Vlaams Belangers gewoonweg grof te beledigen. De énige partij die je échte partner had kunnen zijn ! Maar liever samenwerken met

  3. Bah bah! De Wever hoe kun je zei hypocriet zijn?!
    “Ik heb het gevoel dat de historische opportuniteit weg is, dat de tweede deur voor uiterst rechts nu helemaal openstaat. Ze hebben mijn trein doen derailleren..” ??
    Je hebt godverdomme metershoge houtblokken op de rails gelegd door je oerdomme uitspraken en door alle Vlaams Belangers gewoonweg grof te beledigen. De énige partij die je échte partner had kunnen zijn ! Maar liever samenwerken met partijen waarvan je weet dat ze NOOIT enige toegeving zullen doen. Je zal de geschiedenis ingaan als een lafaard en een volksverrader.

  4. Hierbij lees ik dat BDW geen enkele schuld treft , het ligt aan alle anderen. Wat betreft de ziekte detecteren, analyse maken, de vinger op de wonde,…. is BDW outstanding. Om doelstellingen te bereiken is het niet veel soeps, zelfs deelnemend aan de macht.

  5. Toen N-VA de grootste partij was (2014/2019) en de Vlamingen in de meerderheid in de federale regering is Bart De Wever op de knieën gegaan voor de Waalse lilliputters van MR. Voor hen die BDW niet doorhebben een citaat van wijlen Mark Grammens, nestor van de Vlaamse beweging, in Knack op 10 augustus 2016 over de N-VA calimero :”Ik had De Wever door vanaf dag één. Liegen en bedriegen, alsof hij zich alles kan permitteren”. Einde citaat. De Vlamingen ophitsten tegen iedereen om het falen van N-VA te verdoezelen voilà het profiel van kabouter Bart.

  6. Vreemd, geen beleid voeren, als je 4 vetbetaalde jobs hebt kan je maar 1 job goed doen, dus zakkenvuller. Tijdens het spel de regels vervangen is typisch nva, ik had mijn licensie lichte vracht maar na 4 manden zei nva, foert en heeft me 15.000€ gekost, mooi beleid. LEZ zone Antwerpen, als je betaald mag je vervuilen maar de scheepvaart van vriend fernand huts vervuilt miljarden keren meer en die moeten niet betalen, mooi beleid. Hoe kan je nu depressief zijn als je maar een halve dag per week in het parlement zit enkel om je dikke pree op te halen en dan 1 miljoen Vlamingen schofferen en discrimineren en paljas noemen, greet vlackx, ex directrice van het stedelijk onderwijs was ontslagen wegens onbekwaam en duistere zaken en wat doet de wever, hij maakt ze terug directrice van het stedelijk onderwijs waar ze wegens onbekwaamheid ontslagen is, mooi beleid. bart weet dat door zijn arrogantie veel stemmen zullen kwijt zijn.

  7. Dit weten we al sinds Lode Claes in de politiek stapte . En toen lag Bart nog in de luiers .Het is er ondertussen natuurlijk nog erg op verslechterd . Waarom wil Bart dan niet klappen met de enige partij die deze analyse reeds 35 jaar deelt ?

  8. Die man kan duidelijk niet tegen zijn verlies. Maar dat wisten wij al lang. Als je die man gelooft dan is zonder hem een goede en efficiënt werkende regering niet mogelijk. Wat een blaaskaak, wat een arrogantie! Wij hebben al ervaring met regeringen waarin de NVA een belangrijke rol speelt en heeft gespeeld en wij hebben gezien wat daar de resultaten van zijn. Spaar ons een regering De Wever-Magnette. Daar vaart alleen België en Wallonië goed bij.

  9. Wat zou de partij van meneer De Wever beter doen dan Vivaldi en hoe zou hij dat aan boord leggen in in een coalitieregering met Waalse ultra’s (MR/PS) in de wetenschap dat N-VA nergens, lokaal noch Vlaams niveau, er in slaagt het verschil te maken in bestuurscoalities. Federaal roept De Wever vrijblijvend langs de zijlijn en in de Vlaamse regering loopt Jambon aan de leiband van Bart Somers en zorgt deze laatste voor de cohesie met liberale signatuur. Gans het land is trouwens getuige hoe Jambon telkenmale afgaat als een gieter in het overlegcomité. N-VA bewijst iedere dag dat zij als remedie nog erger is dan de kwaal OVLD.

  10. Er is een tijd geweest waar ik artikels van De Wever verslond.

    Hij heeft niet gedaan wat er te doen stond.

    Hij zal de geschiedenis ingaan als de bedaarde oude man.
    Tu quoque fili mi?

  11. De vraag die nooit wordt gesteld, is of De Wever zélf niet een (niet hét) probleem is. Hij krijgt alle airplay ter wereld, maar hij doet er niets mee, tenzij wat zaken zeggen die iedereen al lang weet. En echt oppositie voeren zie ik nergens. In de Vlaamse regering speelt hij het spel mee en maakt er een kleurloze zandbak van. Somers leidt daar de dans.

  12. De Wever leeft op een andere planeet. Hij droomt van dingen die al lang niet meer mogelijk zijn. “de geesten laten rijpen om een confederale omslag mogelijk te maken”.
    Misschien weet hij zelf dat dat een leugen is; in dat gebal is hij een dikke hypocriet.

  13. Stop de poppenkast, stop dit circus en volg de kiezer in 2024. Als democraat luister eens naar het volk, en het zal u belonen.
    Of verveel tot een TRADO machtspartij en draag de gevolgen!!!

  14. Vieze De Wever, Greet Valckx, zijn cokevriendje, Erik.. loser! Hoeveel boter kan je op je hoofd hebben? In 2024 komen we eens babbelen, als grote mensen, niet als nep-romeintjes. Misschien wel vroeger, als sandertje de pries er uit trekt..

  15. Dat de trein van BDW die reed naar het leegzuigen van de werkende bevolking ten voordele van de bedrijven ontspoort vind ik helemaal niet zo erg. Alleen spijtig dat die vervangen is door een Vivaldi-trein die via het Corona-spoor naar dezelfde eindbestemming rijd, met deze nuance dat het geld nu niet meer naar de bedrijven gaat, maar via de regering en VZW’s naar de politiekers!

  16. En maar blijven de PS opvrijen die 1 van de grote verantwoordelijken is voor de ondergang van Belziek, uitgroeien tot de grootste partij van Vlaanderen in een schijnoorlog ermee en dan DE VAZAL bij uitstek worden om net het tegenovergestelde te doen waarvoor je gekozen bent… Faut le faire!

  17. Bart heeft zelf zijn ondergang getekend – door al zijn Vlaamse beloften in zijn frigo te steken –
    niemand wist voor de verkiezingen dat Bart zo een grote koelkast had ,

Plaats een reactie

Delen