Aanval in Leuven. Foto Twitter. Achtergrondfoto Schutterstock.

Aanval in Leuven. Foto Twitter. Achtergrondfoto Schutterstock.

Uncategorized

Beelden duiken op van afranseling twee jongens in Leuven

Ruben Notteboom

Op sociale media zijn er beelden opgedoken van een brutale afranseling van twee jonge mannen in Leuven. De twee liggen op de grond en worden geschopt en geslagen.

Onder andere Lorin Parys, parlementair medewerker van N-VA, deelde de beelden op Twitter. “Zware vechtpartij gisterenavond op de Leuvense Oude Markt. Streng tegen optreden is de boodschap! Te beginnen met een onmiddellijk plaatsverbod! Voor dergelijk gedrag is er geen plaats in Leuven,” aldus Parys.

Oproep tot plaatsverbod door N-VA Leuven

N-VA Leuven lanceerde ook nog een persbericht over de feiten. “Op sociale media doken beelden op van een zware vechtpartij op vrijdagavond op de Oude Markt in Leuven. Op de beelden is te zien hoe twee personen door een groep jongeren herhaaldelijk worden geslagen en geschopt terwijl ze op de grond liggen,” staat er te lezen.

Lorin Parys gaat in het persbericht ook dieper in op de feiten. “Ik ben erg geschokt door het geweld dat op de beelden in kwestie te zien is. Dit is meer dan een banale vechtpartij en hier moet keihard tegen opgetreden worden. Voor dergelijke feiten is een lik-op-stukbeleid nodig.”

Van Langenhove: “Geen vechtpartij. Alweer olifant in de kamer niet benoemd”

Hij roept op tot een plaatsverbod. “Wij vragen dat de daders snel worden opgespoord en dat er onmiddellijk een plaatsverbod voor alle betrokken geweldplegers wordt uitgesproken. Normaal krijgen jongeren die het te bont maken eerst nog een laatste waarschuwing van de burgemeester en dan pas een plaatsverbod, maar dat is hier wat ons betreft niet aan de orde. Daarvoor zijn de feiten té ernstig. We hebben een lik-op-stukbeleid nodig voor dergelijke overlast”

Dries Van Langenhove vindt dit helemaal geen vechtpartij. “Bij een vechtpartij zijn er twee groepen die met elkaar vechten, Lorin. Hier zien we een groep die op twee jongens schopt die op de grond liggen. En alweer durf je de olifant in de kamer niet te benoemen. Zwak,” aldus Van Langenhove op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

21 gedachten over “Beelden duiken op van afranseling twee jongens in Leuven”

  1. Loren Paris e.a. hebben mogelijk hun reden om de ‘jongeren’ niet verder te benoemen, de samenstelling van het stadsbestuur kennende.
    Op de achtergrond van het verhaal doen de twee Vlaams-nationalistische partijen elkaar de duivel aan. Jammer maar waar.

  2. “En alweer durf je de olifant in de kamer niet te benoemen” : niemand klaarblijkelijk, ook palnws niet (wat is de filosofie ?). Iedereen kan duidelijk zien wat nu in alle grote Vlaamse steden gebeurt : opgezweepte fascistoide bendes van nafri’s struinen door de straten tot ze een of twee blanke jongeren kunnen isoleren en lynchen, want dat is één van hun “opdrachten” om in de achterlijke macho-cultuur “erbij te horen”. Maak daar ’s ’n Pano-reportage over.

  3. Een probleem oplossen, mijnheer Lorin Parys, dat doe je door het éérst haarscherp te defineren, door het probleem vlakaf en zonder franjes te benoemen. Je bewijst de N-vA geen dienst door rond de pot te draaien. Hou uw kiezers niet voor domme schapen. Uw woke attitude valt niet in de smaak van de kiezers.

  4. Vermits er niks gezegd word over de identiteit van de ” jongeren ” weet gans vlaanderen ongeveer over welk soort ” jongeren ” het gaat . Indien het ” schild en vrienden ” jongeren zouden geweest zijn ( maar die zijn zo laf niet en vallen geen mensen aan ) , zouden ze met naam , toenaam , foto , adres en de gegevens van hun familie en vrienden in de krant staan .

  5. zoals altijd, verwarde blonde Zweden met blauwe ogen.
    We gaan het oplossen door een kaarsje te branden, liedje zingen en bloemetje leggen.
    Het krom en verdraaid geslacht van de ” woke ” politiek.

  6. Autochtonofoob racistisch geweld wordt blijkbaar nooit vervolgd, niks van teruggevonden in de jurisprudentie, mogelijk omdat het PoCo-Regime waant dat dit vermeende “haatspraak” zou kunnen genereren tegenover door “positieve actie” verwende, volkomen overbeschermde minderheden. “Alle Belgen gelijk voor de Wet”, art 11 der Constitutie lijkt niet te gelden voor wie het ongeluk heeft tot om het even welke meerderheid te behoren ; zowel hetero als autochtoon.

  7. Ik vermoed het te weten maar ik mag het niet zeggen, in mijn hoedanigheid van autochtoon en hetero heb ik immers geen “Vrijheid van Meningsuiting” in de praktijk. Onthouden bij ons electoraal vonnis van 2024, eindelijk nog eens kunnen terug stampen met de Rechtse voet !

Plaats een reactie

Delen