De luchthaven van Keulen-Bonn. Foto Shutterstock

De luchthaven van Keulen-Bonn. Foto Shutterstock

Uncategorized

Brussel: opnieuw betoging tegen de coronamaatregelen

Niels Geerinck

Zondag heeft er opnieuw een betoging tegen de coronamaatregelen plaats. De organisatie ‘Belgium United for Freedom’ verwacht tussen de 20.000 en de 40.000 aanwezigen. De betoging verloopt rustig.

De betogers verzamelden deze middag rond 13 uur aan het Noordstation. Van daaruit trekken ze via een parcours van zo’n 5 kilometer lang richting het Atomium. Dat is een verandering tegenover vorige week waarbij de betogers richting de Europese wijk trokken. Bij aankomst aan het Atomium worden enkele toespraken gegeven, het einde van de manifestatie wordt voorzien rond 18 uur.

De betoging verloopt vooralsnog vreedzaam. De vorige editie liep sterk uit de hand nadat een Franse tak van de extreemlinkse drukkingsgroep Antifa de politie aanviel en de orde kwam verstoren. De organisatoren troffen voldoende maatregelen om te voorkomen dat er alweer ongewenste groepen de betoging komen verstoren, zo werden 200 stewards ingeschakeld om een oogje in het zeil te houden. Ook de politie is wederom aanwezig in burger.

“Leugens op betogingen”

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is niet opgezet met de betogingen. Volgens hem werden er “leugens verteld” tijdens de toespraken op de vorige editie. De minister blijft van mening dat de coronabarometer een goede manier is om “veilige versoepelingen” te voorzien.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Brussel: opnieuw betoging tegen de coronamaatregelen”

  1. Op de betoging ben ik helaas niet, dus ik neem de vrijheid om hier wat leugens achter te laten: 1.VDB werd verkozen door de burger om minister van Volksgezondheid te worden. 2.VDB is een 200% onbesproken en zeer betrouwbaar politieker, zoals bewezen via zijn ingenieuze professorlijke geldverbranding. Zo iemand is niet bij machte onbetrouwbare info te verspreiden. . 3.De federale regering wordt massaal gesteund door de Vlamingen. 4. Er is géén pasjesmaatschappij 5. De vaccins werken optimaal zodat een verplichting mag overwogen worden. 5. Er zijn vaccins, daarom moet de ‘behandeling’ met steeds kortere tussenpozen ingeramd worden. 6.De pluralistisch samengestelde groep van corona-adviseurs is na 2 jaar nog exact hetzelfde samengesteld, er werd niemand buitengepest. 7 8 9 10 11 12 13 enz enz. De groeten, Frank, en veel dank voor zoveel bekwaamheid.

Plaats een reactie

Delen