Veerle Heeren. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10823425-004

Veerle Heeren. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10823425-004

Binnenland politiek

Coalitie Sint-Truiden behoudt vertrouwen in burgemeester Heeren

Ruben Notteboom

De coalitiepartners Open Vld en N-VA blijven het vertrouwen behouden in burgemeester Heeren (CD&V). Dat maken ze bekend in een algemene mededeling. De oppositiepartij Vooruit wilde haar definitief afzetten. Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) heeft haar tijdelijk geschorst.

De bal ging aan het rollen toen bekend werd dat Veerle Heeren, de burgemeester van Sint-Truiden, van haar positie misbruik zou hebben gemaakt om haarzelf en haar vrienden, familie en buren vroegtijdig te vaccineren. Er werd een onderzoek geopend om te exacte toestand te achterhalen.

Oppositie wilde Heeren afzetten na schorsing, maar coalitiepartners blijven haar steunen

Minister van Binnenlands Bestuur, Bart Somers (Open Vld), besloot om haar tijdelijk te schorsen als sanctie. Ze wordt vervangen door Ingrid Kempeneers (CD&V). Oppositiepartij Vooruit wilde een stap verder gaan en Heeren definitief afzetten, zodat ze geen burgemeester meer zou kunnen zijn.

Om haar af te kunnen zetten, moesten coalitiepartners Open Vld en N-VA zich tegen Heeren keren. Dat doen ze niet. Op 1 augustus 2022 zal Veerle Heeren opnieuw burgemeester worden van Sint-Truiden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

9 gedachten over “Coalitie Sint-Truiden behoudt vertrouwen in burgemeester Heeren”

  1. Zo zie je maar dat normvervaging primeert als het om postjes en eigen profijt gaat ook bij de lokale Nva afdeling Sint-Truiden en de slogan ” tijd voor verandering” een zeepbel was om zijn kiezers te misleiden.

  2. Heel die affaire in Sint Truiden lijkt me meer een politieke afrekening, uit frustratie, van Vooruit, omdat ze als grootste partij niet mocht meespelen in het gemeentebestuur. Het kan best zijn dat de burgemeester te impulsief heeft gereageerd, maar ik verdenk haar niet van kwade trouw. Dat Somers meegaat in de rancune van Vooruit, geeft nogal te denken.

  3. Aangezien ik niet in Sint Truiden woon kan het mij geen bal schelen wie daar burgemeester is maar Heeren is evengoed verkozen door het volk als de sjoemelpoedel van SSomers. Wat de sjoemelpoel uitgespookt heeft is vele malen erger dan wat Heeren misdaan heeft. Hier is dus duidelijk sprake van machtsmisbruik door SSomers tegenover iemand van een andere partij.

  4. Heeren heeft waarschijnlijk teveel belastende informatie over de andere leden van de coalitie. Dus Heeren afzetten zou betekenen dat ook hun politieke carrière eraan is. Partners in crime….

  5. Ik heb er voordien nog op gewezen dat NV-A niet zomaar in de val van Vooruit zou trappen, daar ze in de Vlaamse regering C(?)D&V nog nodig kan hebben. Ook O-V(?)LD dingt blijkbaar naar de hand van de t7.
    Het worden boeiende tijden.

Plaats een reactie

Delen