Conner Rousseau zet deur op een kier voor samenwerking met PVDA

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Uncategorized

Conner Rousseau zet deur op een kier voor samenwerking met PVDA

Anton Schelfaut

In een dubbelinterview met PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw voor De Morgen zet Vooruit-voorzitter Conner Rousseau de deur op een kier voor een samenwerking met de PVDA. De bal ligt volgens hem in het kamp van de extreemlinkse partij. “Zijn zij bereid om compromissen te maken en deel te nemen aan het bestuur?”, vraagt Rousseau zich hardop af. “Ik lees in interviews van niet.”

Rousseau meent dat de PVDA bij de Waalse regeringsonderhandelingen in 2019 een kans verkwanseld heeft. “Jullie zeggen dat je links niet wil verdelen. Maar over Wallonië, waar een MR zit die ook zeer liberaal kan zijn, is hij (Raoul Hedebouw, red.) alleen aan het kappen op de socialisten”, hekelt de Vooruit-voorzitter. “Ik stel vast dat een stem op PVDA een verloren stem is voor links. Ze willen niet besturen.”

Hedebouw ontkent dat een stem voor zijn partij een verloren stem is. “Je ziet in Brussel, Wallonië en Vlaanderen dat wij het hele politieke tempo en de agenda aangeven. Ook van Vivaldi. Wij jagen de regering op. Vollenbak. In alle grote dossiers.”

“Dat is vrij pretentieus”, repliceert Rousseau, die vindt dat Hedebouw zichzelf te veel eer toedicht. “Wat voor mij op het einde van de rit geldt: jij zal de geschiedenisboeken ingaan als iemand die niets gerealiseerd heeft, en ik zal hopelijk de boeken ingaan als iemand die wel iets voor de mensen gedaan heeft”, klinkt het fel.

“Daarnet zei je dat Vivaldi niks doet voor de werkende klasse”, aldus nog Rousseau. “Is er eigenlijk iemand met een beetje verstand die die zever van jou gelooft? Dat het niet perfect is, oké. Maar dat we niets doen, is gewoon onzin.”

Appreciatie

In het interview drukt Rousseau ook zijn appreciatie uit voor N-VA-voorzitter Bart De Wever. “In de formatie zelf was hij een van de weinigen die altijd zijn woord hield”, besluit hij. “Als je in dit land eens vooruit wil raken, heb je mensen nodig die zich aan afspraken houden. We hebben onze ideologische verschillen, maar op dat moment hebben wij elkaar wel correct behandeld. Ook in Antwerpen is de verstandhouding correct. Dat is niet van harte, dat is een keuze van het hoofd om dingen binnen te halen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Conner Rousseau zet deur op een kier voor samenwerking met PVDA”

  1. Als BDW en N-VA felicaties krijgt van mateke, moet je wakker worden.
    Is N-VA nog een Vlaams-nationalistische partij? Verdedigt JJ nog de belangen van de Vlamingen? Ik twijfel meer en meer.

  2. Natuurlijk doet hij dat met een bedoeling. Als de N-VA verder kiezers verliest aan het VB dan wordt de volgende Vlaamse regering gevormd met CD&V, VLD, Vooruit, Groen en PVDA.
    Volgens de laatste peilingen hebben die samen een meerderheid in Vlaanderen. Niet het VB en N-VA. Ik voorspel voor 2024 een Vlaamse regering die quasi gelijk zal zijn aan de huidige federale die na 2024 dezelfde zal zijn als nu. Met dank aan de VB kiezers.

  3. Wie zijn teksten schrijft wet ik niet, maar Connard praat naargelang de wind waait. Dure schoeisels hoeft hij niet meer te verslijten want hij loopt toch naast zijn schoenen.
    Hij zal de geschiedenisboeken halen omdat hij toch iets voor de mensen gedaan heeft, zoals hij zelf beweert. Het zal wel eerder een voetnoot zijn want vooralsnog haalt hij alleen de sentimentele ‘boekskens’.

  4. Dat linkse partijen samenwerken , is toch de logica zelve . Dat rechtse , en zeker vlaamse rechtse partijen , liever met linkse , belgisistische en wallingante partijen samenwerken dan met mekaar te praten , ,is te zot voor woorden , maar niet de fout van de anderen .

  5. Met Frank Vandenbroucke heeft het mateke geen al te goede beurt gemaakt ,en nu komt de ” neus” van het socialist clubje alweer in opspraak.,dan is er nog de oude garde Vandenbosche die ook verzeild is het corrupte immobielen wereldje, en de godvader Vandelanotte,met petekind Shiame El Kaoukoki..
    En het mateke zelf, tja die zat een tijdje terug opgesloten in het sanitair van de staatszender met de begeerde sportjournalist …

  6. Dit is het BDW argument, idd compleet onzinnig. Als NVA het nalaat om Open Bld leeg te eten, is het volledig hun fout! Die kiezers zijn zéér goed in de zak gezet en dat weten ze ook. Maar dat ze met 5 of 6 kunnen samenkruipen zou onbegrijpelijk zijn, wie is er nog zo onnozel om op die huichelaar te stemmen???

Plaats een reactie

Delen