Regering wil gevangenen tot 2025 structureel halfjaar vroeger vrijlaten

Vincent Van Quickenborne. Photo News

Binnenland politiek

Coronabetoging ‘Samen voor Vrijheid’: “We nemen onze vrijheid terug”

Anton Schelfaut

In Brussel hebben zondagmiddag volgens de politie zo’n 5.000 mensen betoogd tegen de coronapas en de coronamaatregelen. De organisatoren van ‘Samen voor Vrijheid’ houden het op 25.000 deelnemers. In haar toespraak bij het einde van de betoging toonde organisatrice Sarah Melis zich zeer kritisch voor de regering van premier Alexander De Croo (Open Vld). “Wij hebben vriendelijk onze hand uitgestoken en onze vrijheid teruggevraagd, vandaag, bij de start van het nieuwe jaar, nemen we onze vrijheid zelf terug.”

De activiste verwees naar de eerdere betoging van 21 november, die volgens de politie 35.000 manifestanten telde en volgens de organisatoren 100.000. “Je zou denken dat politici akte zouden nemen van een dergelijk protest, maar u en ik werden enkel verder bespuugd”, stak Melis van wal. “Hoewel steeds meer wetenschappers zeggen dat de samenleving opnieuw open kan, kiest men voor meer repressie en vrijheidsbeperking.”

Eisen

Volgens Melis zijn de huidige coronamaatregelen op geen enkele manier nog te verantwoorden. Ze richtte zich ook tot premier De Croo met enkele eisen van de betoging. Melis bepleitte onder meer structurele investeringen in de zorg. “Nooit zou een land nog mogen stilvallen en haar bevolking in haar vrijheid beperkt worden omdat jullie politici de zorgsector kapot bespaard hebben”, hekelde ze. Daarnaast eiste de activiste ook de vervanging van het hele GEMS-team door “wetenschappers die zowel de gezondheidszorg als de mensenrechten hoog in het vaandel dragen”.

Tot slot riep ze premier De Croo op om zijn excuses aan te bieden “aan de gehele bevolking voor het wanbeleid en voor uw tirannieke regering en alle gevolgen van dien”.

“Deze regering heeft al vaak genoeg de kans gehad om de koers van haar beleid te wijzigen, maar het wordt duidelijk dat ze dat niet gaat doen”, besloot Melis. “Als het niet met deze regering kan, zullen we het zonder haar moeten doen. Het is tijd dat wij terugnemen waar we recht op hebben.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Coronabetoging ‘Samen voor Vrijheid’: “We nemen onze vrijheid terug””

  1. goed zo het word tijd dat de mensen in opstand komen, genoeg is genoeg! die stigmatisering en polarisatie moet stoppen en weg met die covid pas, sinds dat de mensen die gevaccineerd zijn denken ze allemaal dat ze iedereen mogen besmetten in cafe’s en zo maar de schuld naderhand wel op niet gevacinneerden te leggen, dat heeft me ook de ogen geopend, ik ben geen antivaxer, heb zelfs mijn vaccins gehad, maar er zijn meer gevaccineerden die niet aan de maatregelen houden, het is wel gemakkelijk he, niet gevaccineerden zitten thuis kunnen niet besmetten maar ze moeten die bagger en stigmatisering slikken,
    wel voor mij ook geen vaccins meer!

  2. Terecht want het dictatoriaal Systeem gaat verder en verder door schijf per schijf onze Burgerlijke Vrijheden te amputeren, dat is al decennia aan de gang. Het vermaledijde PoCo-Loge Repressie apparaat fungeert ter zake als gedweeë butler voor het Systeem. Het onomstotelijke bewijs is dat onze gewezen “Vrijheid van Meningsuiting” die het Systeem middels zijn butlers aan het castreren is !

  3. En dan??? Ze verkopen niet allemaal zo’n onnozele praat zoals gij en uw vriendinnetje Liesbeth. Ge kunt wel denken slimmer te zijn dan de rest maar ge bewijst het tegendeel. Zou je eens niet beginnen met een boekske over strafrecht te lezen bvb want daar kennen jullie ook niks van terwijl jullie wel hoog van de toren blaast dat de anderen er niks van kennen. Gelukkig leef ik tussen drie echt verstandige vrouwen (uniefs) maar als ik jullie bezig zie moet ik ongewild aan de praat van TettenJeff denken.

  4. En dan?? De praat die gij en uw vriendinnetje Liesbeth verkoopt doet mij ongewild aan de praat van TettenJeff denken. Gelukkig zijn de vrouwen waarmee ik omga stukken verstandiger. Een eerste stap om niet dom over te komen is om te beginnen niet de anderen dom vinden maar eerst naar jezelf te kijken. Jezelf de slimste vinden is het domste wat ge kunt doen.

  5. indien dat zo is, wat is het probleem dan?
    U snapt niet dat de enige oplossing voor het Westen, een totale zuivering is en alle verraders oppakken.
    Diversiteit heeft haar kans gekregen, en keer op keer, zoals de vreemdelingen ook doen, werkt het NIET

  6. Ben zelf tegen mijn zin gevaccineerd, omdat ik wegens pasjes maatschappij niet gemarginaliseerd wou worden. Ben 100% solidair met betogers. Het is niet aan de bevolking om gestraft te worden voor besparingen in de gezondheidszorg.

Plaats een reactie

Delen