ASHGABAT, TURKMENISTAN - CIRCA SEPTEMBER 2013: Golden statue of Saparmurat Niyazov, also known as the Head of the Turkmen, former president of Turkmenistan.

Exclusief voor abonnees

De Centraal-Aziatische dictaturen

Pieter Van Berkel

Nog gekker dan Borat Door de protesten van afgelopen week kwam Kazachstan uitgebreid in het nieuws, maar doorgaans lijkt de westerse wereld te vergeten dat Centraal-Azië bestaat. Die onvertrouwdheid is meteen de reden waarom de Britse komiek Sacha Baron Cohen Kazachstan uitkoos als bakermat van zijn typetje Borat. Het land werd op die manier een ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Delen