Voormalig eigenaar brengt verhaal van zijn naakte reus: "Was een Afrikaanse cycloop ook een probleem geweest?"

Foto: Facebook.

Uncategorized

De Wever: “Wie uit frustratie extremistisch stemt, helpt Vivaldi 2 in het zadel”

Anton Schelfaut

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in zijn nieuwjaarsspeech benadrukt dat Vivaldi moet verdwijnen. “We transfereren miljarden en houden volstrekt failliete landsdelen overeind, maar we krijgen geen respect”, hekelt hij. “Het is genoeg geweest.”

De Wever erkent dat de Vlaamse regering en zijn minister-president Jan Jambon vorig jaar niet altijd de juiste beslissingen hebben genomen. “Hoe kan het ook anders, in zo’n ongeziene crisis? In tegenstelling tot België bleef men in Vlaanderen echter wel besturen.”

Het contrast met België kan volgens De Wever niet groter zijn. “De Vivaldi-regering staat roerloos, terwijl de afgrond nadert. Broodnodige hervormingen van onze arbeidsmarkt en onze sociale zekerheid komen er niet. Belastingen werden met 2 miljard euro verhoogd, dat geld ging naar niet-werkenden. De inflatie is torenhoog en er worden alleen maar verder putten gegraven. We gaan naar het hoogste begrotingstekort van heel Europa.”

“Vivaldi moet verdwijnen”

Voor De Wever is het dan ook tijd voor verandering. “We betalen het merendeel van de belastingen en realiseren 83 procent van de export. We transfereren miljarden en houden volstrekt failliete landsdelen overeind, maar we krijgen geen respect. Het is genoeg geweest. Ronald Reagan zei: ‘When you can’t make them see the light, make them feel the heat.’ Vivaldi moet verdwijnen.”

Volgens de N-VA-voorzitter verdienen de Vlaamse partijen die meewerken aan Vivaldi geen Vlaamse stemmen. “Want ze zullen zonder schroom Vlaanderen opnieuw opzijschuiven. (…)  Wie uit frustratie extremistisch stemt, helpt Vivaldi 2 in het zadel, desnoods met nog minder Vlaamse zetels.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

41 gedachten over “De Wever: “Wie uit frustratie extremistisch stemt, helpt Vivaldi 2 in het zadel””

  1. Dit is de heer die net hetzelfde zij over de PS, om na 1 regering zonder hun het hof te maken! Vergeet niet dat NVA de MR buiten coalitie wou, om PS te plezieren en op die manier ZELF buiten de coalitie belandde…
    We hebben genoeg gezien, binnenkort kan slappe Jan ook zijn regering herschikken…

  2. Zeg gij waant zeker de keizer van rome?
    Wie op vb stemt heeft de rest van de regering dat de respecteren alsof stalin beter was dan hitler rn zie waar het leid met extreem links wel ik stem op VB. Gij hebt dat niet te bepalen op wie da ik stem in 2024 bart🖕

  3. Hopeloze noodkreet. “Stem niet voor het Vlaams Belang, want dan wordt het nog erger.” Heeft de N-vA geen inhoudelijke ideeën of voorstellen ? Vlaamse onafhankelijkheid, bijvoorbeeld ? De wanhoop binnen de N-vA wordt nu wel heel duidelijk. Het Vlaams Belang eet de N-vA leeg, maar bij N-vA is men niet in staat om de oorzaak daarvan te analyseren.

  4. Een woord, deze man is schizofreen enkel en alleen om aan de macht, lees postjes, te blijven en vooral d schuld op een ander steken wegens het wanbeleid van nva, of zoals hij het zelf zegt, paljas.

  5. Blijven hopen bartje, maar niet met mij, VB krijgt mijn stem.
    Ge gaat ons zo wie zo bedriegen, kijk maar naar Uw partijtje met het CST, al iets beloofd.
    Al Uw leugens zijn we meer dan beu, Uw enige doel is meedoen in 2024, ten koste van al de Vlamingen, Uw ziel verkoopt ge om dat beetje macht, zielig ventje.

  6. Mr. De Wever voelt de hete adem in de nek van de uitgeperste modale Vlaming de wel eens massaal Vlaams Belang zou kunnen stemmen en hierdoor kost wat kost het cordon sanitair in leven wil houden om zo zijn falend beleid met zijn holle slogans te vrijwaren van een nederlaag.

  7. De Wever gaat toch van gedachten moeten veranderen of zijn partij gaat mee de afgrond in .Zoals Petit Servais zei van de gelukszoekers .Het zijn ook mensen .Hetzelfde bij Vlaams Belang zoveel kiezers ,deze verdienen ook een kans .Slechter dan het nu is kan het zeker niet meer met de Vivaldi een buchtregering

  8. De oplossing van Bart De Wever: de cholera (Vivaldi) vervangen door de pest (Vivaldi uitgebreid met N-VA). Conclusie: zijn remedie is nog schadelijker dan de chaos van De Croo(OVLD) en Vandenbroucke(SP-A /vooruit). Iedereen heeft kunnen vaststellen dat BDW niet het lef had zijn verantwoordelijkheid te nemen in de voormalige regering van Michel, en evenmin in de Vlaamse regering. De Vlaamse en federale regeringen zijn een maat te hoog voor BDW. Schril contrast met Alexander De Croo en Frank Vandenbrouck die hoewel ze talrijke blunders begaan en over quasi geen democratische legitimiteit beschikken de banbliksems van de publieke opinie blijven trotseren. Is het uit angst voor het Vlaams Belang dat de media BDW beschermen?

  9. Neen Bart, JIJ helpt Vivaldi II in het zadel! Jij probeert zoveel mogelijk mensen te overtuigen om NIET voor VB te stemmen zodat NVA er meer kan krijgen. Enkel en alleen om achteraf met de huidige Vivaldi partijen samen te hokken! Dus als we niet op VB stemmen krijgen we de volgende keer Vivaldi II + NVA. Hoeveel Vivaldi ons tot nu toe al gekost heeft weten we al! Maar ik ben ook nog niet vergeten hoe NVA al enkele maanden na de verkiezingen zijn kiezers LEVENSLANG in hun zakken heeft gezeten door de indexsprong, gekoppeld aan een pensioenleeftijd verhoging! Tel maar eens uit hoeveel minder pensioen je dan krijgt na een carrière van 40 jaar! NVA heeft de kans gehad om te besturen en daar hebben we allemaal een zware prijs voor betaald! Maar een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.

  10. Ik zou graag weten welk verschil BDW denkt te maken in een regering nu NVA amper nog te onderscheiden is van de trado-partijen. Waarin zal het verschil voelbaar zijn, nu van de “kracht van verandering” enkel nog wat punten en komma’s overblijven. Zelfs in de woke waanzin zijn ze al een flink deel opgeschoven..

  11. Lol. De Wever zal sowieso met minimum 2 trado’s in zee moeten gaan…
    of kiezen voor een inherent Vlaamse verandering, maar dan zal hij slechts de tweede partij zijn…

  12. Bartje de zever moet hier dringend verdwijnen. VB en nva kunnen samen de meerderheid halen en dan is het hun verdomde plicht om samen te werken. Diegenen die tegen deze samenwerking zijn moeten eruit geknikkert worden, gelijk wie het ook is.

  13. Of je het nu leuk vindt of niet, wat De Wever duidelijk maakt is een waarheid als een koe. Als de peilingen niet veranderen dan krijgen we een Vivaldi 2. Als de N-VA verder krimpt en het VB groeit dan krijgen we zelfs in Vlaanderen een soort Vivaldi-regering. Conner Rousseau zoekt toenadering met de PVDA met een reden. Niet het VB en N-VA hebben volgens de laatste peilingen een meerderheid in Vlaanderen. Wel CD&V, VLD, Vooruit, Groen en de PVDA. Dat Van Grieken eens stopt met zijn pijlen op de N-VA te richten en die op de andere (Vlaamse) partijen afschiet!

  14. De laatste stuiptrekkingen van een slechte verliezer. Wat voor die man telt is macht, macht en nog eens macht. Vlaanderen is zijn communautair bedrog met de regering Michel nog lang niet vergeten en ook met de regering Jambon is het voor Vlaanderen huilen met de pet op.

  15. het komt er op neer dat iedereen op NVA moet stemmen volgens het grote licht.wat hebben ze al in godsnaam gedaan voor Vlaanderen 0,000 .wat doen ze in de Vlaamse regering fijn aan de band lopen van Vld ,vooruit en groen.Wie gelooft die windhaan nog.

  16. Hij stuurt verkeerd signaal. Je straft de burger niet door hem te negeren, de burger heeft voldoende geduld. De stem van de burger is slechts die van de burger, niets extremistisch daaraan.

  17. Het Cordon Discriminatoir is immers ,na al die decennia dat het aansleept, de incarnatie van één der negentien discriminatiegronden nml. : “discriminatie op basis van politieke overtuiging” !

  18. Ik hoor het BDW nog zeggen ” der zal ne vette vis in de pan moeten liggen,” t´waren spotjes en sindsdien heeft het ” loze vissertje” zich keer op keer laten vangen.
    Gisteren bij de ” zeverende Dag” was het weer zover ,alle lof aan een mafia partij (vld) die BDW al meermaals in de stak.
    Hoe geloofwaardig is dat Antwerps burgemeestertje nog?

  19. Waarom nog langer de federale ambitie koesteren? In Vlaanderen is werk genoeg aan de winkel: regering herschikken onder leiding van iemand met haar op de tanden.
    Ook Van Grieken komt er niet zo goedkoop vanaf sedert de blunder rond Liedekerke. Hij zal zijn beste pompiers kunnen gebruiken om die brand te blussen.

  20. Het lijkt dat veel vb aanhangers dromen van een revolutie die België ontkent in 2024. Wat de wever terecht zegt gaat over de federale verkiezingenen. Veel geluk voor de vb dromers die denken dat zelfs met 40% ze een kans maken federaal. CdH staat nu al te kwijlen om te depanneren en ik zie de ptb niet nog veel feller stijgen. Voor de rest zou het verstandig zijn te herinneren wie voor het eerst discussies met vb heeft gehad in een formatie.

  21. Beste Geert, iedereen (behalve jij blijkbaar) weet dat het gesprek van BDW met VB gewoon een schertsvertoning was. Een slecht toneelstukje van de grootste schijnheilige van Vlaanderen. Nooit ofte nooit heeft BDW ook maar 1 seconde de intentie gehad om een ernstig voorstel tot samenwerking met VB te doen!

  22. Wat ruik ik daar in iemand’s een geel-zwarte slip ? Het is alleszins geen “moeleux” maar waarschijnlijk een ferm, voortijdig “pak in de broek” tegen het tijdstip van ons ombarmhartig electoraal vonnis van 2024. Hopelijk blijft deze 70+er lang genoeg leven om nog eens ferm en krachtig met de Rechtse voet electoraal te kunnen terug stampen, het adagium indachtig : “electorale wraak is zoet !”

Plaats een reactie

Delen