US Senate Minority leader Mitch McConnell speaks to journalists after a policy luncheon in Capitol Hill in Washington, DC. on December 14, 2021. - The US Congress is expected to raise the federal debt limit on December 14, 2021, ending the threat of a calamitous credit default until after next year's midterm elections -- just one day ahead of the deadline set by the US Treasury. The Senate will vote first and the House is expected follow suit later in the day, although the timing of action in both chambers remains somewhat fluid. (Photo by ROBERTO SCHMIDT / AFP)

Uncategorized

“Democraten buiten verjaardag bestorming Capitool politiek uit”, aldus Republikeinse leider Senaat

Wannes Neukermans

Mitch McConnell, de Republikeinse minderheidsleider van de Amerikaanse Senaat, beweerde donderdag dat de Democraten de eerste verjaardag van de bestorming van het Capitool politiek uitbuitten. President Joe Biden houdt namelijk in het Capitool een toespraak naar aanleiding van die verjaardag.

Het is donderdag een jaar geleden dat aanhangers van toenmalig president Donald Trump het Capitool bestormden. Dat gebeurde kort nadat de resultaten van de presidentsverkiezingen – die Trump verloor – gevalideerd werden. Kort daarvoor had Trump een toespraak gehouden waarin hij opnieuw verklaarde dat de Democraten via fraude de overwinning van hem gestolen hadden.

“Het is frappant om te zien hoe bepaalde Democraten in Washington deze verjaardag proberen uit te buiten om partijdige politieke doelstellingen te promoten, die al lang voor deze gebeurtenis bestonden“, aldus McConnell in een persbericht. Hij noemt 6 januari 2021 “een sombere dag voor het Congres en voor ons land”. President Joe Biden houdt donderdag om 15 uur Belgische tijd in het Capitool een toespraak naar aanleiding van de verjaardag. Hij zal daarin de Amerikanen oproepen om zich te verzetten tegen leugens en geweld, en ook Donald Trump als enige verantwoordelijke voor de bestorming aan te duiden. The Washington Post meldt donderdag nog dat geen enkele Republikeinse leider de toespraak zal bijwonen. Trump was van plan om op hetzelfde moment een toespraak te houden in Mar-a-Lago, maar hij heeft die uiteindelijk afgezegd.

Meer over het Capitool kan je hier lezen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over ““Democraten buiten verjaardag bestorming Capitool politiek uit”, aldus Republikeinse leider Senaat”

  1. Terwijl zijn eigen beleid op een fiasco uitloopt vindt Sleepy & Farty Joe het nuttig nog maar eens de aandacht af te leiden naar Trump, voor de Democraten de uitverkoren zondebok.

  2. tjah als je ziet wat blm en antifa hebben uitgespookt in de maanden na junkie george zen overdossis en de aanmoediging van de democ ratten…
    2 maten en 2 gewichten is iets liberaal en links zeker?

  3. Niet lang voordat Donald Trump aanhangers het Capitool bestormden, werd dat tot 2 x toe al eens gedaan door Democraten. Inclusief bedreigingen, vernielingen en korte gijzelingen. Blijkbaar is Biden en zijn aanhang dat vergeten of hebben ze “er geen herinnering meer aan”. Tja,zeggen ze dan, maar dat waren vrouwen… Maakt toch niets meer uit in tijden van ‘woke’? Vrouw, man, onzijdig, dubbelzijdig, let’s get it on

Plaats een reactie

Delen