Djokovic. Foto Shutterstock.

Djokovic. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Djokovic kocht aandelen bij bedrijf dat coronamedicijnen ontwikkelt

Ruben Notteboom

De tennisser Novak Djokovic, momenteel zeer controversieel door het drama bij de Australian Open, besloot om aandelen te kopen bij een Deens biotechbedrijf dat coronamedicijnen ontwikkelt. Hij bezit nu 80% van de aandelen van QuantBioRes. Zo hoopt hij bij te dragen in de strijd tegen corona, zonder dat het vaccin noodzakelijk is.

Djokovic is geen fan van het vaccin, dat is duidelijk. Maar zijn wantrouwen tegenover het vaccin heeft voor veel drama gezorgd in Australië. Na een lang proces tegen de Australische overheid, werd zijn visum namelijk ingetrokken omdat hij niet gevaccineerd was. Uiteindelijk werd hij toch naar huis gestuurd.

Djokovic wil vaccin schaakmat zetten

Zijn investering heeft niets met de Australian Open te maken. De investering zou namelijk al in 2020 plaatsgevonden hebben. CEO Ivan Loncarevic weigert te zeggen hoeveel geld Djokovic heeft gegeven. QuantBioRes heeft momenteel 11 onderzoekers in dienst die tewerkgesteld zijn in Denemarken, Australië en Slovenië. Ze werken aan een behandeling, niet aan een vaccin.

Djokovic hoopt zo ervoor te zorgen dat het vaccin niet het enige middel is in de strijd tegen het coronavirus. Hij vertrouwt het vaccin niet en stelt zich vragen bij de werking. Hij is niet alleen. Momenteel wordt er gedebatteerd over vaccinatieplicht in België, wat veel emoties losmaakt. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau pleit er zelfs voor de vrijheid van ongevaccineerden te beperken. Indien behandelingen werken en er medicijnen op de markt komen, zou het debat volledig kunnen omslaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

9 gedachten over “Djokovic kocht aandelen bij bedrijf dat coronamedicijnen ontwikkelt”

  1. “Hij vertrouwt het vaccin niet en stelt zich vragen bij de werking. Hij is niet alleen. Momenteel wordt er gedebatteerd over vaccinatieplicht in België, wat veel emoties losmaakt.”
    Ik vraag me dan af of hij en al die andere idioten zoveel kennis bezitten dat ze de werking én het onderscheid kunnen duiden van vaccin versus medicijn?

  2. Beste Erika. Ik hoor bij die groep die jij idioten vindt. Maar die groep vindt jou groep eveneens domme, bange volgzame idioten. Denk nu niet dat jullie in de meerderheid zijn. Mijn kinderen en hun partners, allemaal dertigers laten zich enkel maar vaccineren omdat ze anders gestraft worden. Zonder die represailles zouden ze zich nooit laten vaccineren. Ze zijn zeker niet alleen. Ze horen bij een heel grote groep. Intussen laten ze, terecht, in Engeland alle maatregelen vallen. Intussen zijn er hier in België idioten die 1G willen invoeren.

  3. Novak Djokovic heeft meer dan gelijk. Het Pfizer / Moderna “vaccin” is niet effectief.
    Maar zijn uitzetting uit Australie is vooral omdat hij een paar weken geleden in Servie een massa-betoging organiseerde tegen Rio Tinto. Rio Tinto is het grootste Australisch bedrijf, ze hebben in Servie een mijn waar ze ertsen ontginnen en verder verwerken tot Lithium. Dat Rio Tinto bedrijf veroorzaakt daar nogal wat ecologische schade.

  4. Goed bezig weer, Erika. Iedereen die niet jouw mening toegedaan is direct wegzetten als idioten. Heb jij dan zoveel kennis over de vaccins dat je met zekerheid kan bewijzen dat ze wel werken? Steeds meer mensen stellen zich vragen bij het vaccin, want de producenten willen er geen informatie over vrijgeven, dat is toch al verdacht, niet?

  5. Omdat u het niet kan vinden laat staan begrijpen betekent niet dat die info er niet is.
    Maar bon, u hebt geen probleem om een medicijn te slikken dat ook maar net op de markt komt. DAT is namelijk waarom ik Djokovic een idioot vind.

Plaats een reactie

Delen