Novak Djokovic op de Australian Open in 2019 - Afbeelding: Shutterstock

Novak Djokovic op de Australian Open in 2019 - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Djokovic verliest in beroep tegen uitzetting: “Extreem teleurgesteld”

Niels Geerinck

Dan toch geen Australian Open voor Novak Djokovic. Zijn visum blijft ingetrokken en hij moet het land verlaten, zo besliste het Federaal Hof van Australië. Volgens de autoriteiten vormt de ongevaccineerde tennisser “een risico voor de volksgezondheid” van het land.

De rechtbank geargumenteerde eerder al dat de aanwezigheid van Djokovic in Australië de “anti-vaccinatiegevoelens kan aanwakkeren” en een uitwijzing dus in het algemeen belang zou zijn. Waarop de regering het visum introk, waartegen Djokovic in beroep ging. De eerdere argumentatie werd ook door het Federaal Hof overgenomen, waardoor de tennisser finaal uitgeprocedeerd is en zijn visum dus wordt ingetrokken.

De uiteindelijke intrekking van zo’n visum kan directe gevolgen hebben voor de verdere carrière van Servische superster. Zo zou het voor hem onmogelijk zijn om de komende 3 jaar het land nog binnen te mogen.

Djokovic zegt “extreem teleurgesteld” te zijn maar geeft ook aan de uitspraak van het hof te respecteren. “Ik respecteer de uitspraak van het hof en zal samenwerken met de autoriteiten om mijn vertrek uit dit land te plannen.”

Naar eigen zeggen zal hij nu een periode van rust inlassen om zich te bezinnen. “De voorbije weken lag de focus vooral op mij en daar voelde ik mij niet comfortabel bij. Ik hoop dat we ons nu allemaal kunnen concentreren op het tennis en dit toernooi waarvan ik zoveel hou. Nu neem ik eerst wat tijd om tot rust te komen, vooraleer ik verder zal reageren”, aldus de tennisser nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Djokovic verliest in beroep tegen uitzetting: “Extreem teleurgesteld””

Plaats een reactie

Delen