Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Duitsland zendt 5000 ‘militaire helmen’ naar Oekraïne

Niels Geerinck

Duitsland zal een levering van 5000 helmen aan Oekraïne doen, dat bevestigde de Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht woensdag tijdens de defensiecommissie.

De SPD-minister en Bondskanselier Olaf Scholz kondigden eerder aan dat het land geen wapenleveringen meer aan Oekraïne zal doen. Duitsland zal wel nog een veldhospitaal en ander materieel, waaronder de helmen uitbesteden. Volgens Lambrecht wordt daarmee de de-escalatie van het conflict benadrukt.

Het afbreken van de wapenlevering werd in Kiev met veel verontwaardiging ontvangen. De Oekraïense ambassadeur in Berlijn noemt het een “onbegrijpelijke weigering.”

Het Russisch leger is al geruime tijd bezig met een troepenopbouw langsheen de Russisch-Oekraïense grens. Volgens het Kremlin kadert dit binnen een grote militaire oefening, de NAVO, de Verenigde Staten en hun bondgenoten bezien het echter als een Russische provocatie en potentiële aanval.

Het conflict tussen beide landen sleept al aan sinds 2014. Het vredesplan dat onderhandeld werd in Minsk, staat momenteel on hold.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

10 gedachten over “Duitsland zendt 5000 ‘militaire helmen’ naar Oekraïne”

  1. Wat voor een onzin is dit? Zijn het oude helmen uit de nazi-tijd of zelfs ‘Pickelhauben’ van de eerste jaren van W.O. I ? Dan zou men de ‘geste’ nog kunnen begrijpen. Zijn het helmen van het huidige Bonds‘leger’, dan is het zo goed als tot de Oekraïeners zeggen: “Vecht het zelf uit”.

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

  2. Duitse militaire helmen naar Oekraïne. Het ultieme Führerbefehl in het nieuwe Duits-Russisch conflict. De moffen zullen het nooit afleren. Tijdens WO2 vocht Oekraïne ook al met de Wehrmacht tegen de USSR.

Plaats een reactie

Delen