Foto manifestatie, gezichten onherkenbaar gemaakt. Foto Twitter.

Foto manifestatie, gezichten onherkenbaar gemaakt. Foto Twitter.

Uncategorized

Duizenden manifestanten tegen coronamaatregelen in Brugge

Ruben Notteboom

Er werd zondag opnieuw geprotesteerd tegen de coronamaatregelen in Brugge. De betogers zijn het niet eens met de regering en vragen vrijheid. Ze geloven niet in de werking van de vaccins en ook de coronapas staat ter discussie. Het is niet de eerste keer dat duizenden mensen in Brugge opstappen tegen de coronamaatregelen. De actievoerders proberen dat zowat om de maand te doen naar eigen zeggen. 

In Brugge zijn zondag duizenden mensen samengekomen op ’t Zand om te protesteren tegen de coronamaatregelen. De betogers zijn het er niet mee eens dat de overheid vrijheden inperkt.

Duizenden manifestanten van ’t Zand naar de Markt

Duizenden manifestanten verzamelden op ’t Zand in Brugge. Ze vinden het niet door de beugel kunnen dat de overheid zaken oplegt zoals de coronapas. Ze geloven niet in restrictieve coronamaatregelen. Daarnaast geloven ze niet in het vaccin.

Het is niet de eerste keer dat er zoveel betogers samenkwamen in Brugge. Nadat ze verzamelden op ’t Zand, waar er speeches werden gegeven, werd er doorgetrokken naar de Grote Markt in het centrum van de stad.

Geen incidenten in Brugge

Alles verliep goed en zonder incidenten. Volgens de actievoerders zou dit een maandelijkse betoging moeten worden. Zo hopen de manifestanten druk te leggen op de overheid om de coronamaatregelen af te schaffen, het CST in te trekken en de vaccinatieplicht niet in te voeren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen