Foto: Twitter

Uncategorized

Duurste politieke advertentie 2021 is van N-VA

Wannes Neukermans

Advertentiecontroleur AdLens, dat jaarlijks een rapport uitbrengt over politieke advertenties in België, brengt morgen haar rapport voor 2021 uit. Vandaag geeft het al een kleine preview: de duurste advertentie van het jaar was van de N-VA. Aan één advertentie over Dierenwelzijn gaf de partij maar liefst 175.000 euro uit.

“Dierenmishandeling strenger bestraffen. LIKE als je ook vindt dat dierenmishandeling strenger moet bestraft worden.” Deze tekst, met een vind-ik-leuk-knop van de Facebookpagina van de N-VA erbij, kostte de N-VA tussen de 150.000 en de 175.000 euro. Daarmee bereikte de partij meer dan een miljoen mensen op de sociale mediasite.

Dat schrijft AdLens op Twitter. Jaarlijks brengen ze een rapport uit over de advertenties van politici en politieke partijen in België. Het is een initiatief van Jan Steurs. Morgen komt het volledige rapport uit, vandaag brachten ze al een ‘voorsmaakje’ met de duurste advertentie van 2021. De torenhoge advertentie-uitgaven van politieke partijen in ons land liggen al langer onder vuur: verschillende partijen pleitten al voor een vermindering daarvan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Duurste politieke advertentie 2021 is van N-VA”

  1. Wie de middelen niet (meer) heeft om dure publiciteit te maken heeft nu natuurlijk mooi praten om te dure publiciteit wettelijk onmogelijk te maken.
    Anderzijds zou N-VA beter in de Vlaamse regering in positieve zin van zich laten horen of van zich afbijten. Dan zullen peilingen en verkiezingsuitslagen de beste publiciteit zijn en dit kost dan geen geld.

  2. “Dierenwelzijn” ? Zouden de kartonnen vlamingskes van NV-Asociaal ons willen verhinderen om nog kikkerbillen te eten van levend geknipte kikkers of te smullen van levend gekookte kreeft, langoust, langoustines, garnaal, mosselen etc.. of heerlijk te schransen van smeuge ganzenlever of ons verbieden van zoemende muggen dood te meppen in onze slaapkamer ? Het is niet moeilijk dat het geel-zwart karton zo fel achteruitboert in de peilingen….

Plaats een reactie

Delen