Joe Biden (Shutterstock)

Joe Biden (Shutterstock)

Uncategorized

Economische problemen in de VS wegen zwaar door op Joe Biden, #BareShelvesBiden trending op Twitter

Carl Deconinck

Het nieuwe jaar bracht weinig verbetering in de Amerikaanse economie en nadat in oktober vorig jaar #BareShelvesBiden trending was op Twitter, steekt het fenomeen opnieuw de kop op. Gewone Amerikanen tonen beelden van lege winkelrekken doorheen het hele land.

Er is onder president Joe Biden (Dem.) een enorm tekort aan werkkrachten in Amerika, maar tegelijkertijd trekken veel mensen weg van de arbeidsmarkt. De cijfers rond het aantal nieuwe aanwervingen vallen dan ook keer op keer dik tegen. Het tekort aan arbeidskrachten zorgt op zijn beurt voor tekorten in de toeleveringsketen. Hierdoor zijn er enorm veel winkels die kampen met lege rekken. Dit tot groot ongenoegen van heel wat klanten. Zij posten foto’s en video’s van die lege rekken samen met de hashtag #BareShelvesBiden op Twitter. Dergelijke berichten zijn nu al een hele tijd trending op sociale media.

De problemen zijn zodanig erg dat Democratische verkozenen en zelfs journalisten uit de reguliere media ze melden. Zo postte de burgemeester van Atlanta, Keisha Lance Bottoms, een foto van lege winkelrekken in haar stad. Ook de correspondent bij het Witte Huis van CNBC, Kayla Tausche deed dat en sprak van “Apocalypse Now”. Al deden zij dat zonder de kritische hashtag.

CNN-gezicht Brian Stelter postte een foto van een goed gevulde winkel alsof dat de problemen zou weerleggen. Op MSNBC klonk het dan weer dat de huishoudens veel kunnen sparen door de pandemie. Daarbij werd geen rekening gehouden met de torenhoge inflatie die de VS ook treft.

Volgens de Amerikaanse kiezers scoort Biden momenteel bijzonder slecht met zijn economisch beleid. Meer dan de helft van de bevolking keurt zijn beslissingen af. De Amerikaanse president zag eerder al de steun voor zijn buitenlands beleid ineenzakken na de rampzalige aanpak van de terugtrekking uit Afghanistan en ook rond corona scoort hij slechtere punten dan zijn voorganger Donald Trump deed.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Economische problemen in de VS wegen zwaar door op Joe Biden, #BareShelvesBiden trending op Twitter”

  1. Niet te verwonderen. Los van zijn Afghaanse blunder heeft een zittende president die moet steunen op linkie-winkies van poco- en woke-allooi al weinig armslag en zijn vice bakt er ook niet zoveel van. Trump de schuld geven zal hier niet helpen.

  2. Ik kan bovenstaand artikel moeilijk geloven, onze USA correspondenten Bjorn en Greet hebben daar nog geen melding van gemaakt. Alles loopt daar toch van een leien dakje nu de slechtste president ooit, vervangen is door ‘ Brandon ‘.

  3. De man die geen stoute tweets stuurt en daarvoor door alle westerse politici werd gesteund blijkt een ramp voor de USA en de rest van de wereld. FJB de man die zei dat een president zou moeten aftreden met zoveel doden door het chinese virus en hij zou het stoppen, die man heeft vandaag al 617.675 namen op zijn lijstje staan, bijna dubbel zoveel als zijn voorganger, de echte President. Hij is net zoals onze europese en nationale politici, een marionet van de NWO.

  4. De media coryfeeën Greet en Björn uitblinkers in fakenews zouden zich beter aandienen voor het aanvullen van winkelrekken ,zo maken ze zich ten minste nog nuttig en brengt dit ook nog een besparing op voor de belastingen die wij jaarlijks moeten betalen aan een dictatoriaal staatszendertje.

  5. Biden zijn grootste fout was dat met een “verkiezingsoverwinning” van 50.01% hij de 49.99% “andere” Amerikanen keer op keer voor schut zet met het terugdraaien van ook de goede wetten die Trump maakte en mee te stappen in de poco en woke hilariteit die maar één doel heeft : mensen tegen elkaar opzetten. Je zult in de VS een polarisatie krijgen zoals ook hier. Rechts en extreem rechts/links zullen er wel alleen maar meer en meer garen uit spinnen. Links zou zich veel beter wat breed denkender opstellen en af stappen van woke en poco dogma’s, in dialoog gaan met iedereen en hun eigen grote gelijk niet aan anderen willen opdringen. De media speelt hierbij evenzeer een grote rol, en als hier de “regimepers” nog wil blijven bestaan na 2024, een periode waar geen dikke subsidies meer zullen betaald worden om het “juiste” verhaal te schrijven, zou meer aan journalistiek moeten doen en feiten met naam en toenaam benoemen zoals ze zijn. De pers kan dat, zie maar in het verhaal van JC, maar wordt gepaaid met centen van vivaldi, dit niet te doen voor bv de “jongeren” van Brussel.

Plaats een reactie

Delen