Anuna De Wever haalt uit naar Gert Verhulst: "Oude witte hetero man die klimaatcrisis compleet minimaliseert"

Klimaatactiviste Anuna De Wever. Photo News

Uncategorized

Egbert Lachaert: “Hypocrisie rond Covid Safe Ticket mag ophouden”

Anton Schelfaut

Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft het Covid Safe Ticket (CST) niets te maken met veiligheid, maar is het slechts een middel om mensen richting vaccinatie te duwen. “De hypocrisie rond het CST mag ophouden”, zegt hij in een interview met De Zondag.

De Vlaamse liberaal meent dat omikron een ‘gamechanger’ kan zijn. “Als het een tweede griep wordt, dan moeten we meteen de maatregelen en het CST afbouwen. Maar het is te vroeg om daarover straffe uitspraken te doen.”

Verder is Lachaert het “absoluut niet eens” met Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, die in Terzake zei dat een cafébezoek of een concert een beloning wordt voor wie zich laat vaccineren. “Dat kan nooit de bedoeling zijn”, benadrukt hij. “Vrijheid is een recht, geen beloning. De overheid kan tijdelijk ingrijpen op de vrijheid, als ze daartoe héél goede redenen heeft. De overbelasting van de zorg is een voorbeeld van een goede reden.”

“Maar als covid een griep wordt en de zorg is niet langer overbelast, dan stoppen we daarmee”, besluit Lachaert. “De hypocrisie rond het CST mag trouwens ophouden. Het ticket heeft niets te maken met ‘safe’, het is een middel om mensen richting vaccinatie te duwen. Zeg dat dan ook.”

https://redactie.palnws.be/2022/01/trui-e509-van-conner-rousseau-polariseert/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “Egbert Lachaert: “Hypocrisie rond Covid Safe Ticket mag ophouden””

  1. Egbert Lachaert, lul, ge zit in de regering, ge levert zelfs de premier, dus ge kunt er iets aan doen, maar ge doet niks want ge laat u liever langs achter nemen door de sossen en de groenen.

  2. Aan de ene kant De Croo die in een glazen bol kan kijken en duidelijk maakt dat het CVS nog minstens 2 tot 3 jaar moet gebruikt worden. Daarna mag het in de kast, de deur gesloten en de sleutel weggesmeten. Ook vindt De Croo dat meer dan 90% gevaccineerde Vlamingen achter de vaccinatie staan. Waarbij hij vergeet te zeggen dat velen zich laten vaccineren enkel en alleen maar omdat ze anders gestraft worden. Aan de andere kant komt Lachaert vertellen dat de hypocrisie rond het CST mag ophouden. Het ticket heeft niets te maken met ‘safe’, het is een middel om mensen richting vaccinatie te duwen. Ik moet hem 100% gelijk geven. Maar met zijn uitspraken staat hij lijnrecht tegenover die van De Croo. Waarom doet Lachaert dat? Wil hij de andere partijen voor zijn die denken met zo’n stelling electoraal voordeel te halen? De Croo is een hypocriet. Lachaert is een hypocriete hypocriet!

  3. Iets van pot en ketel . Lafbaert , partijvoorzitter van de dweil die eerste minister is , levert , die zegt dat het CST circus hypocriet is : dat is wat de gezamelijke oppositie al maanden zegt . Binnekort zegt hij misschien ook nog dat kerncentrales moetn openblijven nadat hij zeker is dat we aan geen uranium meer kunnen geraken en nadat de franse energiereus de subsidies voor de gascentrales binnen heeft . Gouverner , c’ est prévoir . Vooruitzien maanden na de feiten is ” vooruit ” achternalopen .

  4. Als de VLD als hoeders van het vrije Westen de coronapas apartheid, de absurde mondmaskers en de fascistoïde vaccinatieplicht permanent laat vallen voor de verkiezingen overweeg ik op hun partij te stemmen.

  5. Dan kom je zowiezo bedrogen uit, uiteraard gaan ze dit zeggen om aan kiezers te geraken maar eenmaal stembus gesloten zullen ze hun partijprogramma ritueel verbranden om aan de vetpotten mogen te zitten…

  6. Laat caviarsossen, die telkens op het 1 mei sossencarnaval zatsel “ontwaakte verworpenen der aarde” op dure witte sneaker tennissloefkes nergens meer binnen. Laat heb op “de Parking” ginder “op Sinnekloas”.

Plaats een reactie

Delen