Gemeenteraadslid ontvlucht Franse gemeente wegens anti-blank racisme en homofobe aanvallen

Schermafbeelding: Le Figaro

Uncategorized

Engeland laat coronamaatregelen vallen

Maarten Sirre

De Britse premier Boris Johnson (Con.) maakte in het parlement bekend dat maatregelen zoals de corona-pas en mondmaskers nergens nog verplicht zullen zijn. Dit vanuit de logica dat het virus endemisch wordt en de besmettingen haar piek zouden hebben bereikt. De versoepelingen gelden vanaf volgende week donderdag.

In zijn toespraak verklaarde Johnson dat de zogenoemde ‘Plan B’-maatregelen geschrapt werden. De versoepelingen zouden volgende week donderdag ingaan. Concreet houdt dit in dat het thuiswerkadvies wordt ingetrokken, de coronapas niet meer verplicht zal zijn en dat mondmaskers enkel nog aangeraden zullen zijn. Verplichte quarantaine na het nemen van een positieve zelftest blijft wel nog verplicht. Die verplichting zou echter 24 maart verlopen en volgens Johnson heeft hij geen intentie het te vernieuwen.

Torenhoge besmettingen

Het VK ondergaat een zware besmettingsgolf met meer dan 100.000 besmettingen per dag, maar volgens de Britse regering is de piek daarmee dus bereikt. De huidige variant Omicron zou ook symptomatisch milder zijn dan voorganger Delta en dus ook minder snel mensen op de intensieve zorg laten belanden. Volgens Johnson is het voornamelijk te danken aan de vaccinatie- en boostercampagne van de regering dat de piek reeds is bereikt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Engeland laat coronamaatregelen vallen”

Plaats een reactie

Delen