De Franse presidentskandidaat Eric Zemmour - Afbeelding: Shuttestock

De Franse presidentskandidaat Eric Zemmour - Afbeelding: Shuttestock

Uncategorized

Eric Zemmour: “De economie moet zich aanpassen, het voortbestaan van het Franse volk moet centraal staan”

Niels Geerinck

De Franse presidentskandidaat Eric Zemmour lichtte tijdens een televisie-interview delen van zijn economisch en onderwijsprogramma toe. Zo wil hij illegaliteit ernstig strafbaar stellen en toont hij zich tegen een vaccinatieplicht voor leerkrachten.

Zemmour reageerde tijdens het interview allereerst op enkele uitlatingen van Marine Le Pen. Le Pen noemde hem eerder “het opstapje van Valérie Pécresse.”

Ik heb niets te leren van mevrouw Le Pen”, zo reageerde Zemmour. “Het is dankzij Marine Le Pen en haar rampzalige debat dat we vijf jaar Emmanuel Macron hebben gehad. Le Pen is een routinematige kandidaat, ze is de Arlette Laguiller van nationaal rechts”, zo klonk het nog. “Ik kan wat Le Pen en Pécresse niet kunnen: de rechterzijde verenigingen”, zo voegt hij toe.

Onderwijs en tegen vaccinatieplicht leerkrachten

Daarnaast richtte hij zijn pijlen ook de de regering van Macron. Die misbruikt volgens hem de crisis voor “voor zowat alles.” De presidentskandidaat hekelt de maatregelen die genomen worden in het onderwijs en toont zich fervent tegenstander van een vaccinatieplicht voor het onderwijspersoneel. Het debat rondom de verplichte vaccinatie verhit al geruime tijd de gemoederen in Frankrijk, het leidde ook tot enkele stakingen. “Ik zag kinderen huilen omdat ze niet meer naar de les konden vanwege de maatregelen. Ik steun de leerkrachten in hun staking. Niet alleen als kandidaat maar ook als ouder”, zo zegt hij.

Zemmour vindt het niet aan de orde om een vaccinatieplicht voor leerkrachten in te voeren, daarmee rijdt hij tegen de kar van de onderwijsvakbond. “Leerkrachten zijn geen 70 of 80 jaar oud. Ze hebben geen bescherming nodig, tenzij ze andere ernstige onderliggende ziekten hebben”

Daarnaast wil de presidentskandidaat binnen het onderwijs meer inzetten op de Franse taal, literatuur en rekenkunde. Hij noemde de “ineenstorting van het onderwijs ongezien” en zo voegt hij toe: “ik wil mijn taal verdedigen, als de president van de Republiek de Franse taal niet verdedigt, wie dan wel?”

“Geen kerstman meer spelen”

Zemmour wil een halt toe roepen aan het “spelen van de kerstman voor de hele mensheid” en maakt van het strafbaar stellen van de illegaliteit een centraal punt in zijn beleid. Tevens zet hij de blokkering van visa-aanvragen uit landen die een “laissez-passer beleid” voeren op de agenda. “Dit geldt ook voor de leiders van deze landen”, zo voegt hij toe. Indien dit niet voldoende blijkt, wil de presidentskandidaat nog een stapje verder gaan en zelfs de activa die de landen in Frankrijk zouden bezitten blokkeren.

Ook de geldstromen van buitenlanders die in Frankrijk verblijven, naar hun familie in hun thuisland, wil hij aan banden leggen. Ook de sociale bijstand zal worden onderworpen aan een hervorming. “Die 15 miljard euro kan elders geherinvesteerd worden”, zo klonk het. “Het belangrijkste is het overleven van het Franse volk, de economie zal zich daaraan aanpassen.”

Tenslotte neemt hij ook de mythe van arbeidsmigratie op de korrel. “De immigratie doet de Franse economie niet groeien. Slechts 14% van de buitenlanders komt naar hier om te werken. Al de anderen doen dat via gezinshereniging en het asielrecht.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

16 gedachten over “Eric Zemmour: “De economie moet zich aanpassen, het voortbestaan van het Franse volk moet centraal staan””

  1. Weer zo’n rechtse idioot ” “Leerkrachten zijn geen 70 of 80 jaar oud. Ze hebben geen bescherming nodig, tenzij ze andere ernstige onderliggende ziekten hebben” Neen, ze komen alleen maar, net als verpleging, in aanraking met tientallen leerlingen die dan , eens besmet wél in aanraking komen met hun ouders / grootouders.

  2. weer zo’n linkse gebrainwashte die de mainstream media geloofd , gevaccineerden geven het virus ook door .. ik ben gevaccineerd en overlaatst heb ik corona gehad . ik had veel virusdeeltjes dus was ook zeer besmettelijk. het enige waar het vaccin goed in is, is het vermijden van erg ziek te worden . waarom zou men het vaccin moeten verplichten als het alleen maar jezelf beschermd ( dan is het toch een eigen keus) ? men moet voor logisch nadenken geen dokter zijn .. men betraapt covid evenveel als gevaccineerde . kijk maar eens rondom jou.

  3. Erika,het gaat over de verplichting,wie ziek wordt is zijn/haar probleem.Voor de rest heeft Zemmour groot gelijk.Met zo’n President in Europa zou er iets fundamenteel kunnen veranderen aangaande de immigratie van niet gewenst gepeupel.

  4. Ik dacht dat vaccinatie in de eerste plaats was om uzelf te beschermen. Tot nu heb ik nog van niemand van de “experten” gehoord of men wel of niet andere mensen kan besmetten als men gevaccineerd is en zelf besmet geraakt is. Is er iemand die daar iets van weet ? Ik zei wel: weten he, niet zomaar wat toeteren !

  5. Wanneer ik het dus niet eens ben met de overheidsmaatregelen o.m. m.b.t. het coronabeleid ben ik een rechtse idioot?
    Nogal kort door de bocht, bovendien ook nog een arrogante, stigmatiserende en aanzetten-tot-onverdraagzamheid houding …

  6. Gij zijt blijkbaar lid van ’t Onderwijzend Personeel (in PoCo-bargoens ; wartaal : “leerkrachten”) zeker ? Niet te moe van al die massa congé en die les”uren” (sic) van amper 50 minuten ?

Plaats een reactie

Delen