David Sassoli (Shutterstock)

David Sassoli (Shutterstock)

Uncategorized

Europees Parlementsvoorzitter David Sassoli overleden

Belga Press Agency

Europees Parlementsvoorzitter David Sassoli is dinsdagochtend overleden. Dat meldt zijn woordvoerder Roberto Cuillo op Twitter. Maandag/gisteren raakte bekend dat hij in het ziekenhuis lag met “ernstige complicaties als gevolg van een disfunctie van het immuniteitssysteem”.

“De Europees Parlementsvoorzitter David Sassoli is op 11 januari om 01.15 uur overleden in Aviano, Italië, waar hij opgenomen was in het ziekenhuis. De datum en de locatie van zijn begrafenis zal in de komende uren gecommuniceerd worden”, aldus Cuillo.

Sassoli werd 65 jaar. Hij lag al sinds 26 december in het ziekenhuis. 

De sociaaldemocraat werd in september vorig jaar al eens in het ziekenhuis opgenomen. Hij kampte toen met een longontsteking, die veroorzaakt was door de legionairsziekte. 

Sassoli, journalist van opleiding, werd in 2009 verkozen in het Europees Parlement. In 2019 werd hij voorzitter. Volgende week kiest de plenaire vergadering een nieuwe voorzitter, de Italiaan was geen kandidaat om zichzelf op te volgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

3 gedachten over “Europees Parlementsvoorzitter David Sassoli overleden”

Plaats een reactie

Delen