Dertien Brusselse gemeenten starten 2024 zonder begroting: “Gemeenten kunnen het financieel én bestuurlijk niet meer aan”

Mathias Vanden Borre tijdens de Brusselse gemeenteraad. Belga

Uncategorized

Ex-senator Alain Destexhe sluit zich aan bij Eric Zemmour

Redactie PAL

Alain Destexhe, die jarenlang lid was van de MR en tot 2011 senator, sluit zich aan bij de partij van Eric Zemmour. Dat brengt Le Soir. Het is de bedoeling dat hij in België ‘Reconquête’ vertegenwoordigt.

Destexhe, die jarenlang senator was voor de MR, sluit zich aan bij het team van Frans presidentskandidaat Eric Zemmour, die met zijn nieuwe partij ‘Reconquête’ een gooi doet naar het Elysée. Volgens Destexhe is het de bedoeling dat hij zich bezig houdt met “de coördinatie van de briefwisseling en andere opdrachten.”

“Ik help Éric Zemmour sinds september met zijn campagne. Ik behandel alle brieven die binnenkomen, wat we met meerdere personen doen. We sorteren de brieven per onderwerp, laten Eric er enkele zien en schijven samenvattingen of conceptantwoorden. Wij antwoorden in eigen naam, als medewerkers van Éric Zemmour.”, zegt Destexhe.

“Niets extreems aan Zemmour”

Destexhe ontmoette Zemmour voor het eerst in 2018, wanneer die laatste in Brussel werd uitgenodigd voor een conferentie. “Hoewel ik hem af en toe tegen het lijf loop op het hoofdkwartier in Parijs, behoor ik niet tot de binnenste cirkel van het campagneteam.”, stelt de voormalig senator nog. “Ik zoek geen aandacht of zichtbaarheid, ik stel mij ten dienste van hem”.

Gevraagd naar zijn motieven om Zemmour te helpen, antwoordt Destexhe dat “hij 95% van de ideeën van Zemmour deelt”. Daarnaast ontkent hij dat de presidentskandidaat radicale zaken zou voorstellen. “Er is niets extreem-rechts aan de voorstellen van Zemmour, en ik wil gerust in debat treden met iedereen die het tegenovergestelde zegt.” Ten slotte geeft hij ook aan dat hijzelf weinig zou hebben aan een overwinning van Zemmour, maar dat zijn kinderen wel de Franse nationaliteit hebben en dat de Franse politiek hem daarom zo nauw aan het hart ligt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Ex-senator Alain Destexhe sluit zich aan bij Eric Zemmour”

  1. Er zijn dus toch nog mensen die inzitten met de toekomst en het leven van hun kinderen. De hoop hierop had ik de laatste tijd bijna opgegeven, vooral toen het normaal gevonden werd dat kinderen via pedofielen-methoden werden overhaald tot een prik. En dit onder gejuich van hun eigen ouders. Wordt het tij nog gekeerd?

Plaats een reactie

Delen