Het moment waarop de dader de vrouw op de sporen duwt - Afbeelding: beelden bewakingscamera (Twitter)

Het moment waarop de dader de vrouw op de sporen duwt - Afbeelding: beelden bewakingscamera (Twitter)

Uncategorized

Familie van dader die vrouw voor metro duwde hoopt op “gerechtigheid voor de vrouw”

Niels Geerinck

Gisteren werd de 23-jarige dader van het hallucinant incident in de Brusselse metro aangehouden. Zijn familie reageert inmiddels onthutst op de feiten. “Ik hoop dat de vrouw gerechtigheid krijgt”, aldus een familielid van de dader.

Het onderzoek naar de precieze aanleiding voor feiten van vrijdagavond, is inmiddels al volop aan de gang. Op de beelden is duidelijk te zien hoe de 23-jarige Fransman B.P. zijn slachtoffer, een 55-jarige vrouw, opzettelijk van het perron afduwt en haar zo voor een aanstormende metro gooit. Dankzij het alerte ingrijpen van de metrobestuurder kon een drama worden vermeden. Het parket vorderde intussen poging tot moord.

Drama vermeden

De alerte bestuurder greep bij het vallen van de vrouw, meteen naar de noodrem. “De bestuurder heeft bijzonder goed gereageerd bij het binnenrijden in het station, iets waar in de opleiding ook veel tijd wordt ingestopt”, aldus Ann Van Hamme van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. De dader vluchtte langs het andere spoor weg maar kon daar alsnog worden aangehouden door de spoorwegpolitie.

Het slachtoffer en de bestuurder van de metro werden beiden naar het ziekenhuis overgebracht. Als bij wonder liep de vrouw ‘slechts’ lichte verwondingen op. De bestuurder bleek erg aangeslagen door de feiten en verkeerde in shock. De man is voorlopig arbeidsongeschikt.

Psychiater moet duidelijkheid scheppen

Inmiddels werd het onderzoek geopend. De Brusselse onderzoeksrechter hield de Fransman na verhoor aan en vorderde een psychiater op. Die moet de geestestoestand van de dader onderzoeken, het is voorlopig nog onduidelijk waarom de man de feiten beging.

De familie van de dader reageert aangeslagen en volgens hen kwam hij in Frankrijk ook al meermaals met het gerecht in aanraking. Ze snappen niet wat er vrijdagavond gebeurde. “We begrijpen echt niet wat hem bezield heeft. Het is niet te vatten. We hopen dat de vrouw goed omringd wordt en hier geen blijvende schade aan overhoudt”, aldus een familielid. Ze hopen dat de vrouw gerechtigheid krijgt. “Wat hem betreft? Hij moet zijn problemen aanpakken. We hopen dat er gerechtigheid komt voor de vrouw.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Familie van dader die vrouw voor metro duwde hoopt op “gerechtigheid voor de vrouw””

  1. Vreemd dat nu opeens wel de voornaam van de dader en van de heroïsche metrobestuurder in de regimepers mogen komen. Als de voornamen andersom waren geweest en Youssef was de dader en Benjamin was de bestuurder, alles was oorverdovend stil gebleven. Justitie is dus duidelijk niet meer blind, enkel als het om “jongeren” gaat.

  2. Het doorverwijzen naar een psychiatrisch onderzoek zegt al genoeg ,.
    Gisteren hoorde ik de staatszender verkondigen dat dergelijke daden, feiten uitzonderlijk zijn ,dat is heel kort van geheugen zijn.

  3. Wellicht zal hij zeer zwaar gestraft worden, misschien zelfs gedwongen een opstel te schrijven over zijn daden, zoals de verkrachters hier in Belgie dat moesten doen. Gelukkig had hij geen zwaardere feiten gepleegd, zoals onnozel uitspraken doen, zoals Jef Hooyberghs. Lieve Justitie!

Plaats een reactie

Delen