Voormalig Brits politicus Nigel Farage. Shutterstock

Uncategorized

Nigel Farage: “Als ze de beste tennisspeler ter wereld zo behandelen, bedenk dan wat ze jou kunnen aandoen”

Anton Schelfaut

Voormalig Brits politicus Nigel Farage heeft in een video op zijn YouTube-kanaal een lans gebroken voor Novak Djokovic. “Als ze de beste tennisspeler ter wereld zo kunnen behandelen, beeld je dan in wat ze jou zouden kunnen aandoen”, hekelt Farage.

Djokovic zit sinds donderdag opgesloten in een detentiehotel in Melbourne, waar hij wacht op de uitspraak van het Australische gerecht. De Servische nummer 1 van de wereld reisde met een medische vrijstelling af naar Australië om de Australian Open af te werken, maar raakt door visumproblemen het land niet in.

Farage noemt het opmerkelijk dat zo weinig mensen zich durven uitspreken en dat de Australische media van Djokovic “een bedreiging voor de volksgezondheid” maken. “Dat is hij absoluut niet”, benadrukt Farage. “Zoals we weten, maakt het niet uit of je één, twee, drie of – zoals in Israël – vier keer gevaccineerd bent. Je kan nog steeds besmet raken en het virus verspreiden. Dus op voorwaarde dat je een negatieve test hebt afgelegd en voldoet aan de regels, zie ik niet in wat het probleem is.”

Arrestatie

Volgens Farage, die een gesprek had met de familie van Djokovic, werd de tennisser wel degelijk gearresteerd. “Laat daar geen twijfel over bestaan”, benadrukt hij. “Zijn portefeuille is afgenomen, net als zijn telefoon. Hij werd opgesloten in een verloederd hotel, dat meer lijkt op een gevangenis.”

“Australië heeft elk gevoel voor vrijheid en gezond verstand verloren”, blikt Farage vooruit op de hoorzitting van maandag. “Ik verwacht dat hij gedeporteerd zal worden.”

“Wat is er gebeurd met Australië?”, vraagt Farage zich hardop af. “En wat is er hier bij ons gebeurd? Waarom staat de meerderheid toe dat de overheid onze vrijheden afneemt, in naam van de strijd tegen het virus?”

“Als ze de beste tennisspeler ter wereld zo kunnen behandelen, beeld je dan in wat ze jou zouden kunnen aandoen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Nigel Farage: “Als ze de beste tennisspeler ter wereld zo behandelen, bedenk dan wat ze jou kunnen aandoen””

  1. Fantastisch toch hoe je goed nieuws voor de gewone man zomaar kan omdraaien in slecht nieuws voor de gewone man?!
    Terwijl iedereen vindt dat rijke mensen niet meer rechten mogen hebben dan gewone mensen, maakt Farage er gewoon een angstbeeld van, waar als ze rijken al zo behandelen, hoe gaan ze jou dan niet behandelen!
    En ik weet niet hoe de hotels in Australië zijn, maar blijkbaar zit hij (de tennisspeler) toch wel net in dat ene hotel dat zó slecht is, dat het wel een gevangenis is. Hoeveel van dat soort hotels bestaan er eigenlijk in de Westerse wereld?

  2. Regels zijn er voor iedereen , ook voor vedetten en rijken . Maar het is goed dat een gekend iemand de moed heeft om de onzin van die regels aan te kaarten en onder de aandacht te brengen . Dus , of ook voor vedetten de strikte regels , of het beleid terug op een normale leest schoeien voor iedereen .

Plaats een reactie

Delen