Uncategorized

FFP2-masker verplicht voor mondelinge examens aan de KU Leuven

Redactie PAL

Vanaf maandag 10 januari zullen studenten die een mondeling examen afleggen aan de KU Leuven een FFP2-mondmasker moeten dragen. Dat brengt Het Laatste Nieuws. Tot nu toe was een chirurgisch mondmasker voldoende.

Binnenkort gaat voor veel studenten de examenperiode van start. Zo ook aan de KU Leuven. Die wil de studenten naar eigen zeggen in zo normaal mogelijke omstandigheden examens laten afleggen. Daarom neemt de universiteit, naast de door de regering opgelegde maatregelen, nog een aantal bijkomende acties.

Versnelde boosterprik

Eén van die bijkomende maatregelen was het aanbieden van een versnelde boosterprik aan alle studenten, ook wanneer zij van buiten de stad komen. “We boden al onze studenten, ook zij die niet in Leuven gedomicilieerd zijn, al de kans zich in te schrijven voor een versnelde boosterprik in het Leuvense vaccinatiecentrum. Vaccinatie is namelijk een belangrijke bescherming.”, aldus KU Leuven-rector Luc Sels. Echter is dat niet voldoende in het licht van de omikronvariant. “Als voorzorg tegen de snel oprukkende omikronvariant nemen we nog enkele extra maatregelen. We kiezen zoals steeds voor zoveel mogelijk continuïteit, en streven naar een evenwicht tussen veiligheid, welbevinden en een vertrouwde examenomgeving.”

FFP2-maskers

Voor het afleggen van een mondeling examen zullen zowel de student als de docent een FFP2-masker moeten dragen. Waar gewone, schriftelijke examens plaatsvinden zal men wel mogen deelnemen met een gewoon mondmasker. Dat is tevens het geval voor de bibliotheken en leercentra. “Opnieuw garanderen we maximale ventilatie en voorzien we de nodige afstand tussen de zitplaatsen in auditoria en leslokalen waar examens plaatsvinden.”, gaat Sels verder.  “Waar examens voor grote groepen gepland staan, zullen stewards het binnengaan van de aula’s vlot en veilig laten verlopen.” Daarnaast zullen studenten die niet kunnen meedoen aan een examen wegens ziekte kunnen rekenen op een inhaalexamen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen