Theo Francken (Belga)

Theo Francken (Belga)

Uncategorized

Francken over onthullingen overstromingen: “Dat premier dit aangrijpt om dogmatische klimaatagenda te verkopen, geen woorden voor”

Pieter Van Berkel

N-VA-Kamerlid Theo Francken hekelt de uitspraak van premier Alexander De Croo (Open Vld), die op de klimaattop in Glasgow zei dat de dodelijke slachtoffers van de overstromingen in Wallonië klimaatdoden waren, in het licht van de onthulling dat de ravage voornamelijk op menselijke fouten berust. “Dat de premier dit drama aangrijpt om zijn eigen dogmatische klimaatagenda te verkopen, daar zijn geen woorden voor”, schrijft Francken op zijn blog.

Uit onderzoek van Het Laatste Nieuws blijkt dat de overstromingen in Wallonië van vorige zomer, die het leven hebben gekost aan minstens 41 personen, voornamelijk de schuld waren van menselijke inschattingsfouten. Zo liet men het waterpeil in het stuwmeer van Eupen te laat staan en liet men de dam daar te lang dicht.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) verklaarde nochtans op de klimaattop in Glasgow dat de dodelijke slachtoffers klimaatdoden waren. “De overstromingen in onze dorpen. De 41 mensen die in juli omkwamen in zulke overstromingen in mijn land, de eerste Belgische burgers die het slachtoffer werden van de klimaatverandering”, zei De Croo. “Andere landen hebben al een veel hogere prijs betaald, maar voor ons was het ver van ons bed. Iets op tv. Nu niet meer.”

Op zijn blog hekelt N-VA-Kamerlid Theo Francken de uitspraken van de premier in het licht van de onthullingen van Het Laatste Nieuws. Hij verwijst daarbij naar de blijvende ravage in Wallonië. “Dat de regering dit allemaal laat gebeuren is stuitend, maar dat de premier dit drama aangrijpt om zijn eigen dogmatische klimaatagenda te verkopen, daar zijn geen woorden voor. (Ik laat ‘s mans persoonlijke, internationale ambities dan nog buiten beschouwing)”, schrijft Francken. “Gelukkig zat er geen kat in de zaal toen hij zijn toespraak gaf.”

“Natuurlijk bestaat de klimaatverandering en natuurlijk moeten we actie ondernemen”, besluit de N-VA’er. “Ik stoor me echter mateloos aan het politieke misbruik en de uitbuiting hiervan. Het lijkt voor sommigen bijna een nieuwe religie. Brrrr.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Francken over onthullingen overstromingen: “Dat premier dit aangrijpt om dogmatische klimaatagenda te verkopen, geen woorden voor””

  1. Wallonië verzuipt in de schulden.
    Wallonië verdrinkt in corruPSie.
    Wallonië loopt onder door amb(etan)tenaren-incompetentie.
    Het is slechts een kwestie van tijd dat het landsdeel dat nog geloofd in “Het Orakel van Brakel” ook effectief van de kaart verdwijnt.

  2. Dat De Croo’s milieu praat vooral zijn persoonlijke internationale ambities moeten ten goede komen is ondertussen genoegzaam bekend. Het is echter wraakroepend dat hij de dood van 41 mensen daarvoor gebruikt. Het is des te meer erg dat hij het eigen falen daarin verzwijgt .De overheid heeft gefaald dat is duidelijk .Wat voor een cynische kerel moet je daarvoor zijn. Deze premier bewees al herhaaldelijk onbekwaam te zijn .Bovendien geeft hij blijk van een ongebreideld opportunisme om zijn eigen zaak (zak)te dienen .Hij laat ook niet na bij de regelmaat van een klok gewoon leugens te vertellen onlangs nog omtrent de corona besmettingen !

  3. Inderdaad dogmatische agenda” die ook aan de scholiertjes wordt gedwangvoederd
    door vaak gifGroen Onderwijzend Personeel (“leerkrachten” in PoCo-Newspeak) Kinderen mogen blijkbaar niet leren dat opwarming/afkoeling der aarde een cyclisch fenomeen is dat al miljoenen jaren aan de gang zou zijn.

Plaats een reactie

Delen