Federaal Parlementslid Theo Francken (N-VA). Photo News

Federaal Parlementslid Theo Francken (N-VA). Photo News

Uncategorized

Frankrijk: migranten en activisten bezetten lokale turnzaal

Niels Geerinck

De gemeentelijke turnzaal in Rennes wordt sinds zondag bezet door honderden migranten en activisten. De actievoerders eisen onderdak en middelen voor de migranten.

De actie werd ondernomen nadat het migrantenkamp in het park van Gayeulles enkele maanden geleden werd opgedoekt. De migranten werden vervolgens opgevangen in scoutslokalen, maar die verlieten ze een tijd geleden. Sinds dit weekend bezetten ze de lokale turnzaal. “Al maanden doen verenigingen zoals de onze het werk van de staat. Die moet voor deze mensen zorgen”, aldus één van de bezetters. “Er was een deadline gesteld op 15 januari. Als de burgemeester niet van plan is om de politie op te roepen om de site te ontruimen, blijft de wens wel om hem dringend te verlaten”, aldus de directeur van de hal.

Het lokale bestuur duidt inmiddels op de “ongeschiktheid van de accommodatie” maar weigert voorlopig om de politie in te zetten om het pand te ontruimen, al waren deze wel ter plaatse. De autoriteiten zitten de komende dagen samen met de prefectuur om tot een oplossing te komen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Frankrijk: migranten en activisten bezetten lokale turnzaal”

  1. Met dank aan de VN en hun regelgeving. Het wordt tijd dat “geredde” “vluchtelingen of asielzoekers” terug worden afgezet op de plaats waar ze vertrokken zijn in plaats van dat “Artsen zonder grenzen” hun bootjes nu naar het vasteland verschepen voor de volgende lading. Indoctrinatie door smokkelaars werpt vruchten af in de negatieve zin. Keiharde repressie en onvebiddellijke terugkeer is de enigste oplossing.

  2. Migranten en “activisten”… Lees het boek “Le camps des saint” oftewel “Het legerkamp der heiligen” van Jean Raspail uit 1973. Treurig verhaal maar er boenk op! Hij zag het toen al.

  3. Dit is het resultaat van permissiviteit te camoufleren als vermeende “verdraagzaamheid”(sic) ! Het vermaledijde PoCo-Loge Tweezakkerij Repressie Apparaat zal wel over de Linkse schouder opzij kijken…..

Plaats een reactie

Delen