EU Commissioner Kadri Simson and EU Commissioner Frans Timmermans address a joint news conference at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium, 14 October 2020

Uncategorized

Frans Timmermans: “Poetin bedreigt Oekraïne omdat hij aandacht wil afleiden van klimaatprobleem”

Maarten Sirre

Frans Timmermans, de ondervoorzitter van de Europese Commissie namens de Nederlandse PvdA (de zusterpartij van Vooruit) meent dat de Russische agressie tegenover Oekraïne een afleidingsmanoeuvre is. De Russische president Vladimir Poetin zou hiermee de aandacht voor de klimaatproblematiek weg willen nemen. De klimaatsverandering zou voor Rusland grote gevolgen hebben, zegt de Nederlands-Limburgse sociaaldemocraat in de podcast Betrouwbare Bronnen.

De groeiende militaire aanwezigheid van Rusland aan de Oekraïense grens zou volgens Timmermans een manier zijn om de aandacht weg te nemen van het klimaat. De Russen zouden te maken hebben met bosbranden en mislukte oogsten. Ook de vraag vanuit het westen voor fossiele brandstoffen zou afnemen, terwijl “hun hele land en hun hele export daarop draait.”

De zogenaamde afleidingsmanoeuvre past volgens Timmermans binnen de politieke strategie van Poetin. De Russische president hoopt hierdoor zijn tanende populariteit terug te winnen onder de Russische bevolking. Ook zou Rusland met die strategie volksopstanden zoals in Oekraïne in 2014 willen voorkomen. Timmermans beschuldigt Poetin ervan reactionair te werk te gaan. Zijn politieke bondgenootschap met de Russisch-Orthodoxe Kerk en het proberen te verhullen van duistere passages van bijvoorbeeld het Sovjet verleden zijn hier zogezegd voorbeelden van.

‘Klimaatpaus’ Timmermans

Het is niet de eerste keer dat Frans Timmermans dergelijke ophefmakende uitspraken doet. De in 2019 benoemde commissaris voor ‘The European Green New Deal’ kwam laatst nog in het nieuws. Hij zou namelijk een eredoctoraat krijgen van de Technische Universiteit Delft “vanwege zijn sociaal-maatschappelijke prestaties rondom de energietransitie.” Dit veroorzaakte echter veel weerstand onder studenten en afgestudeerden. Er werd een petitie gestart die ondertussen meer dan 23.000 keer is ondertekent. Sommige alumni zouden zelfs hun diploma willen inleveren mocht Timmermans het eredoctoraat ontvangen. Dit alles omdat hij onwetenschappelijke uitspraken zou hebben gedaan rond biomassacentrales en kernenergie.



PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




36 gedachten over “Frans Timmermans: “Poetin bedreigt Oekraïne omdat hij aandacht wil afleiden van klimaatprobleem””

  1. 🤣🤣🤣Mensen toch, steek die oude seniele zot in een gesticht. Wat een waanzinnege uitspraken geeft die idioot zeg. En zo’n onnozelaars staan dan aan de knoppen te draaien, weg ermee.

  2. 🤣🤣🤣Mensen toch, steek die oude seniele zot in een gesticht. Wat een waanzinnige uitspraken geeft die idioot zeg. En zo’n onnozelaars staan dan aan de knoppen te draaien, weg ermee.

  3. Waarom dan militaire steun leveren aan Oekraïne, het Westen zou dan beter Gretha Thunberg sturen. Ik zie Putin al beven. (Of zou hij medelijden hebben met al die hoge pieten die achter dat kind aan huppelen voor wat platte populariteit)

  4. Hahahahaha. Frans Timmermans … Schoothondje van de Amerikaanse oligarchenclub. Zijn geloofwaardigheid is inmiddels al enige tijd onder nul.

  5. Boskabouters zouden beter wegblijven uit de moderne wereld en zoals dat voor hen toepasselijk is, in het grote woud leven in een paddenstoel, ver weg van de beschaving. Daar, in het bos, hebben die onnozelaars zoals Frans Timmermans, het minste last van klimaatproblemen en zijn de normale mensen van hun gezever af!

  6. Heeft iemand het adres van een goede psychiater? Deze man heeft er dringend ene nodig vooraleer hij nog gevaarlijker wordt dan hij al is. En zeggen dat deze gevaarlijke gek meer dan rijkelijk door ons de belasting betaler betalld wordt.

  7. De huidige regering van Oekraïne is het paard van Troje van de NAVO. Logisch dat Poetin niet lijdzaam wenst toe te kijken. De NAVO moet stoppen met zijn provocaties en bedreigingen. Frans Timmermans heeft blijkbaar niet kunnen weerstaan aan Johnny Walker.

  8. Frans de lapswans heeft nogmaals gesproken.De boskabouter die Europa bedreigt met megalomane plannen die het einde van onze welvaart en rijkdom zullen betekenen.Met een salaris van meer dan 298.224 euro per jaar voor Frans het minste van zijn zorgen.Frans moet dringend eens een babbeltje met China en India gaan doen.

  9. Kabouter Plop zat op een paddestoel heen en weer te zwieren Krak zei de paddestoel en kabouter Plop vloog in de lucht
    Altijd voorzichtig zijn met mannen met een Sinterklaas baard. Marc Bosquet

  10. Allez, Frans heeft ook in de gaten dat hij een probleem heeft met in beeld te blijven. Poetin gaat nu onmiddellijk zijn hele strategie aanpassen en EU, Bric en VS liggen aan Franske zijn voeten om hem te bejubelen en te bedanken voor het voorkomen van het grote wereldonheil. We kunnen hem misschien ook gewoon terug het bos injagen, misschien is er nog ergens een paddestoel beschikbaar voor deze maatschappijgevaarlijke trol.

  11. Totaal van de pot gerukt Franske. Links maakt al jaren een eigen prioriteitenlijstje, ver van de realiteit en hopeloos onrealistisch. Het probleem is dat de linkse mensen en media dit klakkeloos overnemen.

  12. Alsof Poetin – of any Russische hot shot, zelfs oppositie – een knijt geeft om klimaatopwarming. Dat is een Westerse hobby, niet iets voor mondiale power players. Maar daar is het Timmermans ook niet om te doen. Het gaat er om dat hij door de Russisch-Oekraïense spanning niet meer in het zonnetje komt te staan. Of toch niet genoeg naar eigen aanvoelen. Dat is intriest voor iemand met zo’n belangrijke missie. En zie: Frans lucht zijn hart en komt erdoor zelfs op PalNws. Mission meer dan accomplished!

  13. China is niet de grootste vervuiler, dat is Europa met België hooggeplaatst.
    China gebruikt de meest vernieuwbare energie ter wereld en is daarmee de properste van de wereld.
    Informeer je voor je nonsens schrijft afkomstig van gesubsidieerde roddelbladen die de waarheid verdraaien.
    Je hebt internet, gebruik het.

  14. Keer op keer denk ik dat deze mijnheer de verkeerde shit rookt of pilletjes slikt welke niet op dokters recept door hem zijn verkregen.
    Wat een enorme onzin braakt mijnheer uit zeg.

  15. Helaas wordt deze klimaat-kabouter nog steeds serieus genomen door de media. Een afleidingsmanoeuvre van Putin? Ja, maar dan om de enorme bewapening en aanwezigheid van Russische manschappen (adviseurs) in Syrie te verdoezelen.

Plaats een reactie

Delen