De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Uncategorized

Franse president Macron onder vuur door Europese vlag aan Arc de Triomphe: “Aanval op identiteit van onze natie”

Anton Schelfaut

Frankrijk is sinds 1 januari de nieuwe voorzitter van de Europese Unie. Om zijn tijdelijke voorzitterschap kracht bij te zetten, heeft het land de Europese vlag gehesen aan de Arc de Triomphe. “Een aanval op de identiteit van onze natie”, hekelt Marine Le Pen, de voorzitter van het Rassemblement National.

De Franse vlag onder de Arc de Triomphe, die wappert bij de eeuwige vlam van de onbekende soldaat, werd vervangen door die van de Europese Unie. Ook de Eiffeltoren lichtte dit weekend op in blauwe kleuren met gele sterren.

Een verontwaardigde Marine Le Pen noemt de vlaggenwissel een “provocatie” en een “belediging van al wie voor Frankrijk gevochten heeft”. “Een Arc de Triomphe waar enkel de kleuren van de Europese Unie op te zien zijn, zonder de aanwezigheid van onze nationale vlag, is een aanval op de identiteit van onze natie. Dit monument bevat het graf van de Onbekende Soldaat en is een eerbetoon aan onze militaire overwinningen”, aldus Le Pen, die meent dat president Emmanuel Macron persoonlijk ‘het bevel’ heeft gegeven om de Europese vlag uit te hangen.

Eric Zemmour (Reconquête) vergeleek de vervanging van de Franse vlag met de vernielingen aangebracht door de gele hesjes in 2018 en het inpakken van het monument door Cristo. Ook de centrumrechtse kandidate Valérie Pécresse (Les Républicains) uitte haar ongenoegen –“Europa voorzitten, ja! De Franse identiteit uitwissen, neen!” – en riep Macron op om de Franse driekleur naast de Europese vlag te laten wapperen. “Dat zijn we verplicht aan alle strijders die hun bloed hebben vergoten voor Frankrijk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Franse president Macron onder vuur door Europese vlag aan Arc de Triomphe: “Aanval op identiteit van onze natie””

  1. Mocht ik De Franse nationaliteit hebben, dan zou ik dit protest volmondig bijtreden.
    In historische context heb ik als Vlaming aan het Franse chauvinisme weinig boodschap.
    In context met de EUSSR-dwingelandij heb ik er dan weer alle begrip voor.
    Moeilijk, hé!

Plaats een reactie

Delen