De Franse president Emmanuel Macron - Afbeelding: Shutterstock

De Franse president Emmanuel Macron - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Fransen niet opgezet met de uitlatingen van Macron over “pesten van ongevaccineerden”

Niels Geerinck

De Franse president Emmanuel Macron verkondigde eerder deze week dat hij de “ongevaccineerden tot het einde wil pesten“. Bij heel wat Fransen schoot die uitspraak in het verkeerde keelgat, dat blijkt uit een peiling van CNews. Zo’n 53 procent van de ondervraagden vonden de uitlating wrang en verkeerd.

Macron deed de bewuste uitlatingen tijdens een interview met Le Parisien op 4 januari. “De niet-gevaccineerden, ik heb veel zin om hen te pesten. En we zullen dit ook tot op het bot blijven doen. Dat, dat is de strategie”, zo klonk het bij het staatshoofd.

Politieke verontwaardiging

De uitspraken en houding van de Franse president zorgden al voor heel wat opschudding binnen de contouren van het politieke debat. Marine Le Pen, kandidaat van het Front National, vindt dat “een president dat niet zou mogen zeggen” en voegt daaraan toe dat Macron “de natie verdeelt en van niet-gevaccineerden tweederangsburgers wil maken. Hij is zijn functie niet waardig.”

De presidentskandidaat voor Reconquête, Eric Zemmour, noemt de uitlatingen van de president “cynisch” en ze geven volgens hem blijk van een “wreedheid en minachting voor het Franse volk.”

“Vijf jaar lang heeft Macron zorgvuldig geweigerd om het uitschot, de bendes, de jihadistisch aanhangers, de illegale immigranten, de antifa’s en de ideologen die de hersenen van onze kinderen bevuilen “te pesten”. Hij is zacht voor de sterken en wreed voor de zwakken”, zo voegde Zemmour toe.

Publieke verontwaardiging

Ook de Fransen reageren vol ontsteltenis op de uitbarsting van hun staatshoofd. Uit een peiling die de Franse nieuwszender CNews afnam, blijkt dat zo’n 53 procent van de geënquêteerden vindt dat Macron “erg verkeerd zat” en ongeveer 36 procent van de ondervraagden vindt de uitlating van de president “totaal verkeerd”.

Ongeveer 47 procent gaf aan het “ongeveer eens” te zijn met Macron en 26 procent is van mening dat er geen vuiltje aan de lucht is met de manier waarop hij zich uitlaat over ongevaccineerden

Bij de ondervraagde jongeren (18-24 jarigen) geeft meer dan 65 procent aan zich volledig af te zetten tegen de uitspraken van Macron. Bij de 35-49 jarigen is dat nog 53 procent en bij de 65-plussers is nog maar 42 procent niet akkoord met de manier waarop Macron zich positioneert tegenover ongevaccineerde burgers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Fransen niet opgezet met de uitlatingen van Macron over “pesten van ongevaccineerden””

  1. Zemmour heeft het treffend verwoord: “… zacht voor de sterken, wreed voor de zwakken”.
    De resultaten van de enquête tonen Macron de weg naar de electorale vijver waar hij best kan gaan vissen.

Plaats een reactie

Delen