Neil Young (Shutterstock)

Neil Young (Shutterstock)

Uncategorized

Geen muziek meer van Neil Young op Spotify: zanger klaagt over verspreiding van “desinformatie” op streamingdienst

Ward Van Meensel

Spotify zal alle muziek van zanger Neil Young verwijderen van hun streamingdienst, zo schrijft The Guardian. De keuze om de muziek te verwijderen komt van Young zelf. Hij zou het niet eens zijn met podcasts, zoals die van Joe Rogan, waarin volgens hem desinformatie verspreidt wordt over het coronavirus.

De 76-jarige Canadese muzikant zou het voornamelijk hebben over de podcast van Joe Rogan, waarin volgens hem meermaals foute informatie verspreidt is geweest inzake het coronavirus. Young uitte zijn kritiek in een inmiddels verwijderde open brief waarin te lezen stond dat Spotify “potentieel dodelijke informatie helpt verspreiden”. Spotify weigert de podcast van Rogan te verwijderen.

The Joe Rogan Experience

De podcast The Joe Rogan Experience zou naar schatting elke aflevering rond de 11 miljoen luisteraars hebben, en is zo de meest beluisterde podcast ter wereld. In april 2021 riep Rogan jonge mensen op om zichzelf niet te laten vaccineren. Ook heeft hij recent de omstreden Amerikaanse viroloog Robert Malone geïnterviewd op zijn podcast.

Een woordvoerder van Spotify meldde aan The Washington Post dat de streamingdienst alle audio van de wereld beschikbaar wil maken voor haar gebruikers. Volgens de woordvoerder brengt dit een grote verantwoordelijkheid met zich mee, en probeert Spotify te balanceren tussen veiligheid voor de luisteraars en vrijheid voor de makers. Ook betreurt de streamingdienst de keuze van Neil Young, en hopen ze dat ze hem snel terug mogen verwelkomen op Spotify.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Geen muziek meer van Neil Young op Spotify: zanger klaagt over verspreiding van “desinformatie” op streamingdienst”

  1. grappig wanneer iemand eist dat een ander iemand gecanceld wordt zich uiteindelijk zelf cancelt. Wat met zijn “Flags of Freedom”? Of hoe een zanger met het ouder worden zich bekeert tot het fascisme.

  2. Ik ga hem missen op spotify.
    “Keep on rockin in the free world”

    Je mag hem hypocriet noemen, absoluut geen probleem mee, maar zijn muziek zal ik missen.
    Het is idd de juiste keuze van spotify, ol te kiezen vooor die kleine garnaal.

Plaats een reactie

Delen