Prins Harry en Meghan Markle. Foto Shutterstock

Prins Harry en Meghan Markle. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Harry en Meghan vragen Spotify om desinformatie aan te pakken

Simon Segers

De Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle vragen via hun productiebedrijf Archewell Audio aan streamingdienst Spotify om “desinformatie” tegen te gaan. Dat laat een woordvoerder weten. De afgelopen week kwam veel kritiek op een aflevering van de populaire podcast van presentator Joe Rogan.

Harry en Meghan tekenden eind 2020 een exclusief contract met Spotify om podcasts te produceren en presenteren. Sinds de Canadese muzikant Neil Young zijn muziek van het platform liet halen als protest tegen “desinformatie” in de Joe Rogan Experience, hebben vele andere critici hun stem laten horen. In april vorig jaar uitte het echtpaar voor het eerste hun bezorgdheid over de toegestane inhoud met betrekking tot covid-19 op het platform. Een woordvoerder van Archwell gaf verdere toelichting.

“Afgelopen april begonnen onze medeoprichters hun zorgen te uiten aan onze partners bij Spotify over de maar al te reële gevolgen van verkeerde informatie betreffende het coronavirus op het platform. We zijn onze zorgen blijven uiten aan Spotify om ervoor te zorgen dat er maatregelen getroffen worden om deze volksgezondheidscrisis te helpen aanpakken”, aldus de woordvoerder. Hij verwees echter niet expliciet naar Joe Rogan in zijn verklaring.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Harry en Meghan vragen Spotify om desinformatie aan te pakken”

  1. Desinformatie, dat zijn grosso-modo alle meningen en argumenten waarmee jouw bubbel het niet eens is. Vandaag is het bon ton om verklaarde desinformatie toegang tot alle kanalen te ontzeggen. Dat geeft jouw bubbel een comfortabel ideeenmonopolie. Met die ingesteldheid ziet de toekomst er heel wat minder democratisch uit dan het verleden.

Plaats een reactie

Delen