Vicepremier Kamala Harris tijdens de 'verjaardag' van de bestorming van het Capitool

Uncategorized

Kamala Harris zet bestorming Capitool in zelfde lijstje als 9/11 en Pearl Harbor

Wannes Neukermans

“Bepaalde datums echoën door de geschiedenis heen en staan in ieders geheugen gegrift. Iedereen weet waar ze op dat moment waren en wat ze aan het doen waren.” Vicepresident van de Verenigde Staten Kamala Harris zet in dat lijstje ook 6 januari 2021, de dag dat Trumpsupporters het Capitool bestormden. Ze vergelijkt hiermee de bestorming met gebeurtenissen als de aanslagen van 11 september 2001 en Pearl Harbor, waar respectievelijk 2.977 en 2.403 Amerikanen het leven lieten. Dat schrijft the Daily Mail.

“Kamala vergeleek 6 januari met de aanvallen op Pearl Harbor en de Twin Towers. Angst zaaien en waarheidsverdraaiing op zijn best”, schreef een woordvoerder van de Republikeinse partij. Harris noemde de Trump-aanhangers die in het Capitool inbraken een “radicale fractie die opnieuw opleeft, maar altijd al bestaan hebben.” De eerste vrouwelijke vicepremier zinspeelde daarnaast ook op de burgerrechtenprotesten van de afgelopen eeuw. Die zouden in het niet zouden worden gedaan door Trump en zijn supporters, aldus Harris.

Niet enkel aanval op verkozen leiders

“De extremisten die door deze zalen liepen hadden het niet enkel gemunt op de verkozen leiders”, aldus Harris. “Wat ze aanvielen waren de instellingen, de waarden en idealen waarvoor generaties Amerikanen bloed, zweet en tranen hebben vergooid. We kunnen onze toekomst niet laten bepalen door de mensen die ons het zwijgen willen opleggen en onze stemmen bezoedelen met leugens en desinformatie.”

Harris vervolgde haar speech in het Capitool met een lofzang voor de VS, die ze “de oudste en beste democratie ter wereld” noemde. Ze hoopt dat de bestorming van vorig jaar die reputatie niet zal bezoedelen: “Zal 6 januari herinnerd worden als het moment waarop het uiteenvallen van de oudste en beste democratie ter wereld in een stroomversnelling raakte? Of wordt het een moment waarop we besloten om onze democratie voor de toekomstige generaties veilig te stellen?

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

13 gedachten over “Kamala Harris zet bestorming Capitool in zelfde lijstje als 9/11 en Pearl Harbor”

  1. Als ze Harris laten doen dan is Amerika ten dode opgeschreven en blijft er van de echte Amerikaan niets meer over .Ze voelen hun zo zwak dat ze zo een reden moeten erbij halen voor de republikeinen zwart te maken zielig.Stel u voor Pearl Harbor en 9/11 vergelijken met de bestorming van het capitool waar door die schietgrage agenten doden zijn gevallen .Echt waanzinnig wat die vrouw zegt en zelf wetend dat zij de daders ervan zijn met hun corrupte verkiezingen

  2. grote mond voor iemand die amper boven de 25% tevredenheid uitsteekt….
    en de mensen die ze gevangen houden zitten vast voor het betreden van verboden terrein meer niet.
    niet voor terrorisme nee hoor, want dat was het niet.
    was het ok? nee.
    was het ok voor de aanwezige politie om de mensen binnen te laten en dan te schieten ? zeker niet !
    ashli babbit was ongewapend en is neergeschoten zonder reden…

  3. anti trump john sullivan was ook aanwezig en heeft alles gefilmd.
    de kerel die nog zei om trump uit zen kantoor te sleuren en hem in elkaar te timmeren.
    dezelfde kerel waar blm van zei dat ze niks moesten weten omdat hij te agressief en te radicaal was.

  4. Die vergelijking gaat toch niet op –11 september 2001 en Pearl Harbor — zeker Pearl Harbor niet , hoe komen ze tot deze conclusie??? God mag het weten ,maar papier is gewillig !

  5. De bestorming was mogelijk door de onderbezetting van de Ordediensten, die de nodige vragen oproepen, zonder de juiste antwoorden te krijgen. Het escaleren is veroorzaakt door aanhangers van Antifa, wat in de kaart speelde van de Democraten. Dit gaan vergelijken met Pearl Harbor en 9/11 zegt alles over Harris, die nooit president zal worden tenzij biden na 2 jaar aftreedt. Bij de volgende verkiezingen maakt ze geen kans, zelfs niet met de hulp van onze nooit objectieve en linkse eigen mening verkondiger Bjorn Soenens. Spijtig dat hij er nog voor betaald wordt ook!

  6. 6 januari zal herinnerd worden als het moment waarop het uiteenvallen van de oudste (?) en beste (?) democratie ter wereld in een stroomversnelling raakte, maar niet door een hoop wilde Trump-aanhangers, wel door de strategie van het linkse janhagel waartoe de vice-president(e) sterk heeft bijgedragen en dat nog blijft doen.
    De aberratie van een deel van Trumps aanhang vergelijken met Pearl Harbor en 11.09.01 getuigt van misdadig kwade intenties.

  7. Lol. De aanval van de islam op de vrije wereld op 11/9 had evenveel slachtoffers als Pearl Harbor maar dat past natuurlijk niet in de kraam van Kameel Harris en de Clinton-Weinstein-Epstein-Biden-Pelosi en andere democriminals.
    Bullshit Loving Morons.

  8. Ridicuul…. op de eerste dag(en) van de BLM en antifa plunderingen alleen al vielen er 18 doden …. Maar daar betaalde harris en co de borg voor de daders.
    vergelijk dat met diegen die in het capitool selfies namen….

  9. Misschien dat Kamala die bestorming wil gelijkstellen met 9/11 en Pearl Harbor omdat ze er zelf door getroffen werd ?
    Politici hebben de neiging om alle zaken waarbij zijzelf ‘slachtoffer’ zijn disproportioneel uit te vergroten,zal wss aan hun ego liggen.
    Er gebeuren dagelijks dingen op het wereldtoneel waarbij de bestorming van het Capitool peanuts is,maar die niet in de pers komen….

  10. Het ‘veilig stellen’ van de democratie voor toekomstige generaties, is iets wat men in de communistische landen ook gedaan heeft. De facto kwam dat neer op het ontmantelen van de democratie door de keuzevrijheid te beperken tot de communistische partij. De retoriek van Harris is onrustwekkend. Zo een figuur wekt geen vertrouwen.

  11. Het Capitool werd niet erg lang tevoor tot twee keer toe bestormd door de Democraten. Voornamelijk vrouwen, dat wel, maar in deze tijden van ‘Woke’ maakt het niet meer uit of het vrouwen, mannen of anderen waren. Er werd evengoed bedreigd, vernield en zelfs gegijzeld. Maar dat is uit het collectieve geheugen van de linkse politici verdwenen, en ook de linkse media, inclusief ene De Keizer en Soenens, hebben daar géén herinnering meer aan…

Plaats een reactie

Delen