Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Uncategorized

Kitir weigert Tom Van Grieken cadeau te geven voor Secret Santa “omdat hij het niet verdient”

Ruben Notteboom

Journalist Wouter Verschelden wilde dit jaar een Secret Santa organiseren tussen partijvoorzitters, waarbij elke deelnemer een naam moest trekken en een cadeau moest voorzien voor de getrokken naam. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken werd getrokken door Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, maar uiteindelijk kreeg hij geen cadeau.

Het is onduidelijk of Conner Rousseau zelf geen cadeau wilde geven aan Tom Van Grieken, maar omdat Rousseau in het ziekenhuis lag voor een geplande operatie, moest Meryame Kitir voor het cadeau zorgen. Kitir, de minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid, besloot dat echter niet te doen omdat “Van Grieken het niet verdient”.

Tom Van Grieken krijgt geen cadeau van Kitir

In een interview met Van Grieken vertelt Verschelden dat Van Grieken geen cadeau zal krijgen van Kitir. “Ik heb slecht nieuws voor jou,” begint Verschelden. “Eigenlijk had Conner Rousseau je geloot, maar die ligt in het ziekenhuis en moest daarna herstellen. Die is vervangen geweest door Meryame Kitir en zij weigert jou een cadeau te geven. Ze vindt dat je dat niet verdient.”

Van Grieken vindt dat zeer “zielig”. “Dat is toch een beetje zielig, niet?”, opent voorzitter Van Grieken zijn antwoord. Verschelden wil zich daarover naar eigen zeggen “niet uitspreken”, maar hij heeft wel zelf voor een cadeau gezorgd. “Kerst is kerst, dus hebben we gedacht dat wij jou dan maar zelf een cadeau zouden halen.”

Verschelden gaf dan zelf maar een cadeautje met een vleugje satirische humor

Van Grieken kreeg een pakketje met drie lintjes in het zwart, geel en rood. Hij zag er alvast de humor wel van in. “Het is wel een afschuwelijk lintje,” glimlacht Van Grieken. “Maar als we de rode er misschien aftrekken is het toch al veel mooier. Geef toch toe?”, klinkt het.

“Maar over het eerste (dat Kitir geen cadeau gaf, red.) ben ik niet rauw. Ik heb geen cadeautje van de sossen gekregen, maar dat is niet erg,” gaat Van Grieken verder terwijl hij het cadeau van Verschelden uitpakt. “Meestal is dat toch een vergiftigd geschenk. Als ze iets beloven zoals het zilverfonds, is het meestal een lege doos en komt de rekening toch achteraf.”

“Belangrijk om de vijand te kennen”

Het cadeau was uiteindelijk een Franstalig boek getiteld “Tout est bon dans le Belge”. Verschelden knipoogde dat “het belangrijk is om de vijand te kennen,” wat de reden is voor het cadeau. “En het is ook de taal van deze Belgische staat die nooit iets van die Vlamingen moest weten,” antwoordde Van Grieken die de satire wel kan smaken. “Ik zal het met veel plezier lezen.”

Tom Van Grieken plaatste het fragment op zijn eigen Instagramaccount, waarin hij een laatste keer uithaalt naar Kitir. “Dus Meryame Kitir deelt miljoenen van ons belastinggeld uit over gans de wereld, maar wil niet meedoen met Secret Santa van journalist Verschelden, want een cadeautje is voor een Vlaamsbelanger zielig en stijlloos.”  

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

26 gedachten over “Kitir weigert Tom Van Grieken cadeau te geven voor Secret Santa “omdat hij het niet verdient””

  1. ok ! zeg maar: liever géén K’do van een sos ; zou toch alleen maar

    een vergiftigd geschenk kunnen zijn ! neemt niet weg dat die Kitir haar ware gelaat toonde : dat van een onverdraagzaam sujet ! (net als overgrote meerderheid uit de “linkse-politiek-korrekte-kerk”)komt erbij dat een groot aantal Vlamingen met het hart wél op de juiste plaats met plezier een giftje zouden schenken aan een politicus die dat verdient !

  2. Wat een zielig mens is met dat die Kitir. Nu zie je weer waar de haatdragers zitten. We moeten dringend de geldkraan dichtdraaien voor die woke-geit nog grotere putten gaat slaan in de begroting.

  3. Het is onduidelijk wanneer de Tsjetsjeen in Belgische handen zal belanden ??? Gaan ze die kloothommel nog eens naar hier halen om op ons kosten in de gevangenis te belanden ? Laat aub de Koerden dat krapuul een kopje kleiner maken.

  4. “Timeo Danaos et dona ferentes” moet Van Grieken er maar bij denken om het hatelijke gedoe van Kitir te relativeren.
    Door iemand als zij genegeerd of gehaat te worden is veeleer een aanbeveling.
    Dat Kerst een verzoenende boodschap brengt is aan haar niet besteed, past niet in haar cultuur, zoals die rapper al uitschreeuwde.
    Wat doet dat stuk waanzin bij ons, in onze westerse gemeenschap?

  5. Doet mij een beetje denken aan Barbara Pas. Toen zij haar echtgenoot verloor , werd zij alsnog door haar parlementaire collega’s van de democratische partijen behandeld als een pak te mijden str*nt.

  6. Waarschijnlijk is Kitir nu al bang voor het kadootje dat haar partij in 2024 gaat krijgen van ’t VB.
    Maar tot daar het all-inclusive verhaal van links.Kumbaya voor elke idiologie en voor alles en iedereen,behalve voor de eigen mensen.Misschien dat Van Grieken wel een pakje gekregen had,moest hij ergens gaan vechten zijn voor ’t kalifaat…..

  7. Lol, wie wil d’er nu een cadeau van Kitir ?
    Je loopt constant het risico dat de vorige eigenaar het komt terugvragen…

    Sossen en pikken, of zoals Connaar Kaviaar, spelen met Aster’s pakje…

  8. Dat is dus vanwege die sossewieterse ammochtone politica vast en zeker “discriminatie op basis van politieke overtuiging” met eventuele kleine mogelijkheid tot zelfs “discriminatie op basis van (autochtone) afkomst”

  9. Het racisme van gekleurden (Kitir) wordt gecultiveerd bij de krypto socialisten van Vooruit. Gaan de socialisten nu sancties treffen tegen de racistische reactie van Kitir? Herinner u de hetze en virtuele criminalisering tegen en van een orthodoxe jood, omdat hij verklaarde vreemde vrouwen niet te begroeten met een handdruk vanuit zijn religieuze overtuiging. In vergelijking met het etnisch racisme van Kitir een peulschil. Racisme is in Vlaanderen altijd en overal subjectief, excessief en eenzijdig gericht tegen de blanke man en vrouw.

  10. Edward,best niet doen want de advokaten van dat groepje hebben de belastingbetaler al 130 000 euro gekost om die hoeren te verdedigen die B D Pauw hadden beschuldigd.Ze tonen hun kont en hun tetten nu in een serie op TV,uiteraard zijn ze nu rijkelijk betaald,dus zijn het hoeren die zich laten betalen.

  11. Kitir bewijst hiermee dat ze hier niet op haar plaats is. Of de onverdraagzaamheid van de verdraagzamen. Na stokebrand te zijn geweest bij Ford Genk, die daar is weggejaagd, mede door toedoen van haar bende gaat die rooie syndicaliste nu aan vuurkestook doen in onze politiek. En ons geld weggeven aan (Afrikaanse) toestanden waar we geen zaken mee hebben of willen hebben. Met moslims is het toch altijd wat. Moesten ze zich nog nuttig maken. Maar nee hoor ! ruzie stoken, van alles en nog wat eisen en een ondankbaarheid etaleren die wij, met onze christelijk geïnspireerde mentaliteit niet voor mogelijk houden.

  12. Dag Erika, mij lijkt het dat vrouwen die hun lichaam gebruiken als inkomen moeilijk in aanmerking kunnen komen als rolmodel voor vrouwelijke emancipatie. Vrouwen die bijvoorbeeld onlyfans gebruiken.
    M.a.w. geld verdienen aan hetgeen waar ze tegen zijn, seksuele objectivering. Mij lijkt het dat zulke vrouwen dit juist versterken of in de hand spelen.
    Los van De Pauw affaire.

Plaats een reactie

Delen