Rekenhof onderzoekt 16,5 miljoen euro aan te dure uitgaven Kamer: “Mocht het een bedrijf zijn, was het al lang failliet”

Tom Van Grieken en Alexander De Croo in de Kamer. Photonews

Uncategorized

Lachaert haalt uit naar De Wever: “Zijn strategie is zo doorzichtig”

Anton Schelfaut

In een interview met De Morgen stelt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert de “doorzichtige” strategie van N-VA-voorzitter Bart De Wever aan de kaak. “N-VA verliest stemmen aan Vlaams Belang en De Wever wil dat goedmaken door Open Vld zo hard mogelijk aan te vallen op de deelname aan Vivaldi”, schetst hij.

Volgens Lachaert wil De Wever ook CD&V leegeten, maar dan “op een zachte manier” . “Daar kloppen ze niet met de voorhamer op. Die beschouwen ze als irrelevant.”

Lachaert vreest dat de N-VA “in een modus zit waarbij het niet meer uitmaakt wat er van de Vlaamse regering en de Vlaamse economie overblijft, zolang Open Vld en Vivaldi maar kapot zijn”. “Allez, dat is toch geen motivatie om aan politiek te doen?”, hekelt hij. “Vroeg of laat kom je elkaar toch weer tegen. Dat kan niet anders.”

In de herfst voelde Lachaert naar eigen zeggen dat de N-VA toenadering zocht. “Maar dan is er gek genoeg een zoveelste nieuwe aanvalsgolf begonnen van Bart De Wever.”

Vlaamse regering

Verder benadrukt Lachaert dat de Vlaamse regering zich dringend moet heruitvinden. “Die politieke spelletjes moeten stoppen. (…) Het is vandaag te veel een vehikel van oppositie tegenover het federale niveau.”

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) krijgt daarbij een stevige veeg uit de pan. “De manier waarop ze discretionair normen toepast bij de vergunningen voor gascentrales… Tja, zo ontstaat willekeur.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

29 gedachten over “Lachaert haalt uit naar De Wever: “Zijn strategie is zo doorzichtig””

  1. Wat niet doorzichtig is maar harde realiteit , is het feit dat niets, maar dan ook niets marcheert bij de hoogste belastingen ter wereld en bij de hoogste schuldgraad. We beslissen dat we in maart gaan beslissen, we hebben 2 verschillende uitspraken van de RvState, ministers breken hun eigen beslissingen af, politie handhaaft niet eens wat men heeft afgesproken,…… Dat is de erfenis van 22 jaar Ovld. Het enige wat Vivaldi redelijk snel in consensus heeft beslist, is de benoemingstrein verleden jaar voor hun kabinetards. Ovld/Cdv zijn zum k*tsen.

  2. Lachebekje lacht al niet meer (zie foto). Hij zou zich beter eens laten testen want hij begint te ijlen en dingen te zien die er niet zijn.

    In de herfst zou Lachertje naar eigen zeggen gevoeld hebben dat de N-VA toenadering zocht. Bij het vallen van de bladeren gevoeld aan het steken van zijn eksteroog wellicht.

    Dat hij de oppositie schandvlekt omdat ze oppositie voert zegt alles over zijn blinde verknochtheid aan zijn creatie: Vivaldi. ‘Mijn kind, schoon kind’.

  3. Lachaert zijn strategie, zijn verkiezingsprogramma ritueel verbranden om Zoontje van Premier te maken van een door GROEN gedomineerde regering daar zwijgt hij over. Het is niet moeilijk om dat aan te tonen, dat zijn FEITEN die je enkel moet benoemen…
    Hij en enkel hij is verantwoordelijk van de leegloop van zijn partijtje, nadat hij intern gekozen werd om Gwenny haar beleid te torpederen, heeft hij er enkel maar een schep bovenop gedaan!!!

  4. Twee liberale partijen (OVLD vs N-VA) in de clinch met elkaar. Met een anti-democratische legislatuur van vijf jaar en dito pervers kiessysteem, maak je wel de kiezer monddood, maar geen einde aan politieke spelletjes. Wat een bende zielige egotrippers.

  5. Lachaert moet niet hekelen op NVA .Wie is al 30jaar mee aan het regeren en wie heeft het zover gebracht tot wat er nu nog van overschiet .Het gaat niet meer .Zoals bij de verkiezingen het duidelijk was VLD is afgeschreven samen met de klassieke partijen .Hetgeen ze nu gedaan hebben is de doodslag voor hen .Ze hebben het volk belogen en bedrogen en nu gaan ze het nog bestelen .Ze mogen het nog draaien en keren Exit VLD ,CDenV ,Vooruit, en Groen .De Walen moeten maar zelf eens hun plan leren trekken en niet op de Vlaming zijn kap leven

  6. Lachaert zou zich beter afvragen waarom O-VLD maar weeral eens stemmen verliest. Als hij te dom is om te beseffen dat een coalitie vormen met de groene idioten die dogma’s spuwen waarbij de kerk verbleekt, dan ziet het voor de liberalen niet al te best uit.

  7. De nieuwe Calimero op dreef … net als in mijn peutertijd … dagelijks die Calimero-verhaaltjes.

    “… Want zij zijn groot en ik ben klein …. En dat is niet eerlijk … ooooh neeee !”

    De tijd heeft veel doen inzien welke malafide beleidsstrategieën jullie OVLD erop nahouden. Federaal nog een pak onmenselijker dan Vlaams.
    NVa waar BDW gewoon door zijn naïviteit ettelijke malen een mes in zijn rug liet/laat steken, het heft in de hand gehouden door OVLD, en de ballen ontbrak en nog steeds ontbreekt om aan de ‘goede’ kant van de geschiedenis te staan.
    Naar en/of over elkaar roepen en tieren haalt gewoon geen zak meer uit.
    2024 zal voor NVa , OVLD en de overige kleine flutpartijtjes een zeer wrange smaak in de mond brengen … En DAT, hebben jullie enkel en alleen aan jullie eigen te danken.

  8. lachebekje en zijn ploegsken zijn uitgeschakeld,zelfs een caféploeg met zatte spelers zijn nog veel beter,die hangen aan elkaar met Jupiler ,hetgene bij lachebekjes ploeg ook al niet meer waar is,ze maken own goals het is zelfs zo erg dat de tegenspelers er bij staan en kijken hoe lachebekjes ploeg zelfs uit de café rangschikking zal verdwijnen.

  9. Voorspelling:
    Viv-Aldi haalt 2023 niet,
    pOen-Vld strandt op 7,8 %,
    Lachaert wordt ritueel verbrand door de Groenen in een gasoven,
    VandenBroekaf wordt met zijn zilverfonds naar de bronstijd overgebracht,
    Hedebouw en Rousseau stichten samen de partij PvdAAAA Partij van de Achterlijke Allochtone Analfabete Aalmoesrapers.

  10. @ de schijnheilige Lachaert : willekeur kennen we al veel langer, van de tijd toen de PVV aan de macht was en later de OVLD : remember Lachaert : het kiesrecht ons in de strot geduwd. Remember Lachaert : de uitverkoop van België Banken en Energie). Remerber Lachaert : het stelen van een pensioenfonds ( Belgacom). Remember Lachaert : de lease back operaties. Enz… Je moet zwijgen.

  11. Wat is er mis met een doorzichtige strategie. De Wever weet dat door de leugenachtige, achterbakse voorzitter die Open-VLD nu leidt er veel kiezers zullen afhaken en N-VA voor hun een prima alternatief is, wat natuurlijk een grote vergissing is.
    Miaachien kan Lachaert eens nadenken waarom N-VA is leeggezogen door het VB…juist, dankzij een voorzitter die als hij “a” zegde later “b” bedoelde;-)

  12. Wat wil je als je als zevende partij in een kleuterklas zit waarvan je wel de leraar hebt maar niemand naar hem luistert dan haken de kiezers af,niet omwille van de aanvallen van De Wever wel doordat ze de burgers constant voorliegen.De affaire El Kaouakibi en imam somers doen de partij ook geen goed.
    Dan ga je in de aanval tegen de voorzitter die je een mes in de rug gestoken hebt, altijd het proberen waard als je niet meer weet van welk hout pijlen maken.

    Het resultaat bij de volgende verkiezingen zal desastreus zijn voor het blauwe clubje

  13. Dat is toch politiek, zoveel mogelijk mensen naar je eigen partij proberen te lokken?
    Waar is het Open VLD verhaal trouwens? Wat zegt Lachaert om mensen mee te krijgen? Ik, ik hoor niks.

  14. Bart De Wever heeft dus een strategie . Wat van Lafbaert niet kan gezegd worden . En indien de Vlaamse regering terecht de oekazen van de vivaldioten probeert af te remmen , word dit ” politieke spelletjes ” genoemd . Indien vlaamse excellenties ( veel te weinig ) doen wat ze beloven , word dit sabotage genoemd . Indien Lafbaert en alexandrine van brakel het tegengestelde doen van wat ze aangekondigd hebben ( specifiek tijdens de voorzitterverkiezingen van de VLD ) , is dit staatsmanschap . Dit is Belgische politieke logica . Van deze vorm van denkverkrachting , verlos ons heer .

  15. Ben er van overtuigd dat De Wever en Jambon ook niet meer weten hoe ze de BOEL moeten aanpakken . Zeker zijn ze in eigen Voeten aan het schieten ! Hun enige redding is samengaan met het Vlaams belang en de Vlaamse onafhankelijkheid uitroepen!!!!!!!!!!
    OVLD en CD&V hebben Vlaanderen al te veel misbruikt voor eigenbelang en het wordt tijd dat die op hun plaats worden gezet: EXIT

  16. Ben er van overtuigd dat De Wever en Jambon ook niet meer weten hoe ze de BOEL moeten aanpakken . Zeker zijn ze in eigen Voeten aan het schieten ! Hun enige redding is samengaan met het Vlaams belang en de Vlaamse onafhankelijkheid uitroepen!!!!!!!!!!
    OVLD en CD&V hebben Vlaanderen al te veel misbruikt voor eigenbelang en het wordt tijd dat die op hun plaats worden gezet: EXIT Klopt

  17. Jawadde, rampentine sluit de goedkope propere electriciteitsproductie (Kerncentrales) om te vervangen door extreem dure, vervuilende gascentrales, maar Demir is de slechte. Dewever moet geen moeite doen om OVLD kapot te krijgen, daar zal OVLD wel zelf voor zorgen.

  18. Ik dacht dat politiek om de mensen ging niet om het overleven van een politieke partij. Zelfs niet een die je later niet meer zult tegenkomen. En dan nog het opportunisme is daar zo groot dat ook dat geen probleem is. OVld kent alleen zich zelf net als groen, vooruit en Cd&v die verraden de Vlamingen.

  19. De ‘Doodgravers van België’ lezen en je krijgt een objectief beeld van hoe kontdraaiers, opportunisten, postjesjagers hun vuig ding doen.
    BDW kan je hekelen omwille van obstinate naïviteit en legalisme.
    Joachim Koens als onervaren politicus en uiteindelijk ook wat vliegenvanger.
    Meer hoeft er niet gezegd. De bevolking is voor de eersten gewoon drab. En dat wreekt zich. De waarheid zal zich steeds weren en zich tegen leugenaars keren.

  20. Open VLD neemt niet deel aan Vivaldi, ze ZIJN Vivaldi. Zij hebben alles ondernomen om N-VA op 80-90% van haar pogingen om iets te bereiken met de PS te torpederen. Daarna uiteraard weer Groen feestelijk aan boord gehaald – een prutspartijtjes die nu ALLES domineert want ze hebben de sleutel in handen – zoals Verhofstadt begin 2000 (éénmalig, Groen lag er dan ook feestelijk uit nadien…) Maar we hebben het dan ook goed genoeg ondervonden. Nu dreigt de schade stilaan weer maximaal te worden. Ik hoop dat veel CD&V’ers en Open VLD’ers er eindelijk ook een lesje uit trekken.

Plaats een reactie

Delen