Sammy Mahdi (Photonews)

Sammy Mahdi (Photonews)

Uncategorized

Mahdi krijgt haatprediker het land niet uit

Belga Press Agency

De Belgische staat wil een geradicaliseerde haatprediker het land uitzetten omdat hij een “bedreiging voor de samenleving” vormt. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen steekt er echter een stokje voor, schrijven de kranten van Mediahuis donderdag.

Rapporten van van het Ocad, het cöordinatieorgaan van de dreigingsanalyse, en de Staatsveiligheid omschrijven Abdallah Ouahbour uit Maaseik als een “haatpropagandist” met ernstig dreigingsniveau. De man zou onder andere de leidende figuur zijn van de Groep van Maaseik, die mee verantwoordelijk was voor de aanslagen in Casablanca en Madrid, waarbij samen 250 doden vielen. In een laatste rapport verdacht de Staatsveiligheid hem ervan terreurgroep IS moreel en ­financieel te steunen.

Vorig jaar startte de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) de procedure om Maaseikenaar Abdallah Ouahbour het land uit te zetten. De man is getrouwd en heeft twee minderjarige kinderen. In juni besliste staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) dat Ouahbour (48), die de Marokkaanse nationaliteit heeft maar in België werd geboren en er sinds 1990 woont, moest vertrekken. Ouahbour tekende verzet aan tegen zijn uitzetting, omdat hij naar eigen zeggen aan een posttraumatisch stressyndroom lijdt en vreest te worden opgepakt in Marokko.

De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft nu geoordeeld om op basis van andere elementen de vraag van Mahdi tot uitzetting van tafel te vegen. Volgens haar vormen de rapporten van het Ocad en de Staatsveiligheid “geen solide basis'”om iemand het land uit te zetten. De beschuldigingen zijn “te algemeen” en “te vaag”. Zij vindt dat de Staatsveiligheid haar stellingen moet concretiseren. Bovendien hekelt de Raad dat de analyses werden gemaakt in connectie met de veroordeling wegens terrorisme, terwijl daarmee geen rekening mag worden gehouden.

DVZ onderzoekt of er Cassatie moet worden aangetekend, dan wel een nieuwe uitzetting moet worden voorbereid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

26 gedachten over “Mahdi krijgt haatprediker het land niet uit”

  1. Mahdi had beter eerst even nagegaan welke de politieke kaart was de hogere verantwoordelijken bij de staatsveiligheid en het ocad, als ze daar door Somers geplaatst zijn, krijgt hij de haatpropagandist er zeker nooit uit.

  2. Lang leve onze juristocratie!?!
    Dat rechters (dikwijls zetelend in hun ivoren toren, ver van de werkelijkheid) meer en meer het laatste woord krijgen, is een bizarre evolutie. Dit begint stilletjes aan toxisch te worden en evolueert richting een nieuw soort autocratisch systeem dat leidt tot ondermijning van de democratie.
    Blijkbaar moeten eerst de nodige doden vallen als gevolg van de haatspeeches vóór ze wakker worden.
    Voorkomen is beter dan genezen…….. een oude wijsheid die deze Raad voor Vreemdelingenbetwistingen blijkbaar vergeten is.

  3. Posttraumatisch stresssyndroom? Weer voer van en voor psychiaters. Is bedreiging voor onze en andermans veiligheid geen solide basis om een haatzaaier het land uit te krijgen? Denkt die beruchte Raad voor vreemdelingenbetwistingen (wie subsidieert dat beest?) dat zijn vrouw en kinderen er andere meningen dan de vader op na houden?
    In wat voor een apenland en wat voor een EU leven wij?

  4. De Belgische staat wil een geradicaliseerde haatprediker het land uitzetten omdat hij een “bedreiging voor de samenleving” vormt (sic). Als dat de criteria zijn kan men de Vivaldi oorlogsstokers tegen Rusland mee laten aanschuiven.

  5. Toch maar mooi van dit land om een ‘Raad voor Vreemdelingenbetwistingen’ te hebben, die het doodnormaal en verantwoord acht om geen rekening te MOGEN houden met iemands veroordeling als terrorist. In mensentaal: laat terroristen gewoon maar los op de bevolking en als ze ‘iets mispeuteren’ (haatzaaien bijvb) mag al bij voorbaat hun eerdere status van terrorist, nooit meespelen in een verdere be-oordeling. Bewust BE-oordeling, VER-oordeling is niet mogelijk in dit land. Naar het schijnt hebben we zelfs ergens een Mahdi rondlopen en een OCAD waar ook lonen uitgedeeld worden. Draai maar verder uwen nikkel af, betaal uw bijdragen en belastingen en, vooral: klaag niet!

  6. Maaseikenaar Abdallah Ouahbour is geen Maaseikenaar, maar wordt alleen maar Maaseikenaar genoemd door politiek-correcte twisted-minded Woke-Vlamingen. In werkelijkheid is Abdallah Ouahbour een tot Maaseikenaar gebombardeerde buitenlander die hier in Vlaanderen niet thuishoort en zo spoedig mogelijk moet buitengesmeten worden.

  7. Belgiè is het lakste land waar alles tegendraads werkt .Er zou eens grondig moeten gekuist worden in de raad van vreemdelingenbetwisting .Deze zijn voor de criminelen .En waarom moet er zo een dienst bestaan ,deze brengt toch het eigen volk in gevaar en dan worden ze nog betaald met ons belastinggeld.Ze dienen tot niets weg ermee

  8. Goed nieuws voor overtuigde vlamingen : rapporten van ocad en van de staatsvuiligheid zijn ” geen solide basis ” . Hoeveel kosten die organisaties , wiens rapporten ” geen solide basis ” hebben om actie te ondernemen ? is dat dan geen weggesmeten geld ?

  9. Dit lag in de lijn van de verwachtingen. Als de man overigens echt strafbare feiten had gepleegd, dan had men hem het land niet moeten uitzetten, maar voor de rechtbank moeten brengen.

  10. Eens temeer blijkt de saboterende overbodigheid van die xenofiele “Raad voor Vreemdelingenbetwistingen” waar al of niet politiek benoemde, xenofiele ambtenarij het beleid van democratisch verkozen politici mag en kan torpederen.

  11. Deze reactie is de meest relevante, want vergelijk en je ziet direct waar de juristocratie ons beduvelt. De bedreiging met moord en doodslag is minder belangrijk dan een tekstje in een zogezegde wet. Posttraumatisch stress syndroom? Mon oeil!

  12. Terreur is blijkbaar geen reden om iemand uit te zetten ,haatspeech valt onder de noemer vrije meningsuiting zolang die mening maar van één kant komt ,Gisteren hebben wij van de satire krant tscheldt Egbert Lachaert voor het gerecht te Gent gedaagd wegens valsheid in geschrifte en schending van zijn beroepsgeheim als advocaat (wat hij niet meer is) De rechtbank en het Openbaar ministerie stonden duidelijk aan de kant van deze beroepsleugenaar ,uitspraak op 14 februari , Zijn politiek benoemde logevriendjes bij de magistratuur zullen hem wel uit de wind zetten ,gerechtigheid is niet voor het werkende plebs maar enkel voor hen die de tirannie aanhangen idem voor de parasiterende islamieten die geen enkele meerwaarde vormen voor de maatschappij maar er alles aan onttrekken sjoemelpoedels op kop.

  13. In Belgie geboren in 1974 en in België wonend sinds 1990. Waar komt zijn posttraumatisch stressyndroom dan vandaan? Waar heeft hij dan verbleven tot zijn 16 jaar ? Waar is hij dan geradicaliseerd ? Is het stressyndroom te wijten aan het zich niet kunnen/willen aanpassen aan onze normen en waarden? Waarom zou hij moeten vrezen opgepakt te worden in Marocco als hij er maar tot zijn 16de heeft gewoond? Heel die historie lijkt me een grote hoop bullshit!

Plaats een reactie

Delen