Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Man die vrouw op sporen duwde in metrostation Rogier opgepakt, bevestigt parket

Belga Press Agency

De man die vrijdagavond een vrouw op de metrosporen heeft geduwd in metrostation Rogier in Brussel, is opgepakt. Dat bevestigt het Brusselse parket zaterdag in een persbericht. De verdachte werd na verhoor door de politie ter beschikking gesteld van het parket.

De politie werd vrijdagavond rond 19.45 uur opgeroepen omdat een jongeman een vrouw op de metrosporen had geduwd. De agenten stelden ter plaatse vast dat het slachtoffer al door getuigen was gered. De hulpdiensten werden onmiddellijk gebeld om zowel het slachtoffer als de metrobestuurder te verzorgen. Na de nodige verzorging konden beiden het ziekenhuis verlaten, aldus het Brusselse parket. MIVB-woordvoerster An Van Hamme zei vrijdagavond dat zowel het slachtoffer als de metrobestuurder in shock waren.

“Volgens de eerste elementen van het onderzoek en met name de analyse van videobewakingsbeelden blijkt dat een jongeman, na op het perron heen en weer te zijn gewandeld, een vrouw op de metrosporen heeft geduwd toen de metro in het station aankwam”, klinkt het. De bestuurder werd gewaarschuwd door andere mensen op het perron en kon de metro stoppen voordat hij het slachtoffer raakte. “Dankzij het snelle ingrijpen van de metrobestuurder raakte geen enkele passagier in de metro gewond”, aldus het parket nog.

(Lees verder onder de tweet.)

Poging doodslag

De dader vluchtte over de metrosporen, maar kon dankzij de verspreiding van beelden binnen de politiediensten enkele minuten later onderschept worden in metrostation De Brouckère.

De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, dat de onderzoeksrechter heeft gevorderd een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen de verdachte voor poging doodslag. De onderzoeksrechter zal binnen de wettelijke termijn van 48 uur een beslissing nemen.

Het onderzoek om de precieze omstandigheden van de gebeurtenissen en de beweegredenen van de verdachte te kunnen achterhalen, is nog aan de gang.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over “Man die vrouw op sporen duwde in metrostation Rogier opgepakt, bevestigt parket”

  1. Als het een blonde Zweed was, zit ie vast tot aan zijn proces, die er zeker zal komen. Als het een “Brusselse jongere” was, loopt hij allang terug rond nadat het onderzoek door de onderzoeksrechter is afgerond met het schrijven van een opstel door de dader.

  2. Ik vrees dat het een Brusselse jongere is van het Noordstation. Na psychologisch onderzoek en lezing van de Koran verzen over de vrouw zal een A-vierke opstel ruim volstaan, zelfs in het araabs. De vrijheid van godsdienst is bij hen trouwens heel duidelijk over het onderwerp “de vrouw”. Terloops: hij was op doorreis naar Calais.

  3. De voornamen zijn gelekt, het was geen Zweed maar evenmin een immigrant. Dus straks zal de door Q en imam Somers gestuurde onderzoeksrechter ook de maten van de onderbroeken van de dader vrijgeven. Anders was het stil gebleven “om het onderzoek niet te schaden”.

Plaats een reactie

Delen