Marine Le Pen - Afbeelding: Shutterstock

Marine Le Pen - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Marine Le Pen: “Macron is een brandstichter en misbruikt de crisis”

Niels Geerinck

Presidentskandidaat en voorzitter van het Rassemblement National Marine Le Pen hekelt de opmerkingen van de Franse president Emmanuel Macron over ongevaccineerden. Ze noemt zijn opmerkingen “een grote aanval.”

Het Franse staatshoofd deed eerder deze week, enkele fikse uitlatingen over ongevaccineerden in een interview aan Le Parisien. In het vraaggesprek gaf Macron aan de ongevaccineerden “te willen pesten tot het eind”. Daarop organiseerde CNews een peiling waaruit bleek dat 56 procent van de ondervraagden de opmerkingen ‘walgelijk en verkeerd’ vonden.

“Brandstichter”

Marine Le Pen (RN) reageert ook misnoegd op de uitspraken van de Franse president. Volgens haar is hij een “brandstichter binnen het debat” en “misbruikt” hij de coronacrisis. “Het hebben van een brandstichter die het debat op een bepaalde manier komt opblazen met opmerkingen die van een zulke aanvallende toon zijn, lijkt me niet waarschijnlijk om de oplossingen te vinden om uit de gezondheidscrisis te komen”, zo liet Le Pen weten.

Ze hield ook een pleidooi voor eenheid. “Wanneer we geconfronteerd worden met een crisis, wat het ook is, moeten zoeken naar de eenheid van dit land, het is in de eenheid van het land dat we de crises oplossen en niet in de verdeeldheid“, zo klonk het.

De houding van Macron zal hem weinig opleveren, zo denkt Le Pen. “Gebruikt Emmanuel Macron de gezondheidscrisis om campagne te voeren? Het antwoord is ja, want het is de toon van een kandidaat. Is het nuttig? Het antwoord is neen. Is het effectief? Het antwoord is neen.”, zo besluit de presidentskandidaat van het Rassemblement National.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Marine Le Pen: “Macron is een brandstichter en misbruikt de crisis””

  1. Tja, zolang de bevolking meegaat in deze hysterie zal er weinig veranderen. Rechts moet dringend aan de macht komen in dit eurocircus. Pas dan kan men heel dit woke gedoe stoppen.

Plaats een reactie

Delen