Marion Maréchal - Afbeelding: Shutterstock

Marion Maréchal - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Marion Maréchal “denkt na” over aansluiting bij Éric Zemmour

Niels Geerinck

Vervoegt het nichtje van Marine Le Pen binnenkort de rangen van Éric Zemmour? Volgens bepaalde geluiden overweegt ze het alvast wel. Dat melden Le Figaro en Le Parisien.“Mocht ik Eric steunen, is het niet enkel als uithangbord. Het zou voor mij een terugkeer betekenen naar de politiek

Marion laat voorlopig niet volledig in haar kaarten kijken, toch geeft ze blijk van enige interesse in het verhaal van Zemmour. Vorig jaar trok ze met hem in oktober nog naar Hongarije, waar ze werden ontvangen door Viktor Orban. “Het is een jaar dat de politiek in me prikkelt”, zo zegt ze.

Momenteel staat ze aan het hoofd van het ‘Institut des Sciences Sociales, Economiques et Politique’ (ISSEP) in Lyon. Het voormalig kopstuk van Rassemblement National stelt alvast wel duidelijke doelen voor mocht ze de knoop doorhakken. “Mocht ik Eric steunen, is het niet enkel als uithangbord. Het zou voor mij een terugkeer betekenen naar de politiek. En ik zou dus ISSEP moeten verlaten. Daarom is het geen gemakkelijke keuze, het is wordt een zware beslissing.”

Volgens haar heeft Zemmour sinds het lanceren van zijn campagne “veel vooruitgang geboekt” en toont hij meer “daadkracht“. “Ik heb zeven jaar de partijdiscipline van het RN meegemaakt, die me niet beviel. Ook al heb ik nergens spijt van. Het is mijn aard niet om een bepaalde taal te reciteren”, zo blikt ze terug.

Marion duidt tenslotte op de verschillen tussen de beide profielen ter rechterzijde, van een consolidatie lijkt momenteel geen sprake. “We zien dat we niet de weg van de unie inslaan… En ik weet niet wie de beste is. (…). Ik weet niet zeker wie beter geplaatst is (…) Eric Zemmour heeft een grotere marge bij de arbeidersklasse en de onthouders, dan Marine Le Pen bij de hogere klassen”, zo merkt ze op.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Marion Maréchal “denkt na” over aansluiting bij Éric Zemmour”

Plaats een reactie

Delen